“Dust in the wind”, de Kansas

A partir de l’article de El Fil de les Clàssiques sobre el filòsofs grecs i la música, segons el programa de Ràdio 4 de Sonia Urbano, en què parla amb el filòsof i escriptor Francesc OrteuDiscohistòria de la filosofia a rtve .es  he triat la cançó “Dust in the wind”. La cançó vol dir “pols en el vent”. Va ser interpretada pel grup americà de rock Kansas al 1977.

 La cançó diu que només som pols en el vent, som una gota d’aigua en un mar infinit, tot allò que fem és estimar-nos en el terra, un terra que ens neguem a veure. 

Aquesta cançó està relacionada amb Epicur, filòsof grec que va néixer a Samos al 341 a.C, que va elaborar una doctrina  moral hedonista. També va elaborar unes teories sobre la mort, el plaer i la felicitat. Ell creia que s’havia de ser molt pessimista.  El seu pensament és materialista, que tot està compost d’àtoms, que es mouen de manera aleatòria. Sosté que la saviesa consisteix a gaudir de la vida, i que el més important és la pau de l’esperit i el plaer espiritual.  A més, creia que per ser feliços cal comprendre les males notícies. Epicur és famós per fundar l’escola epicúrea a Atenes, on eren admeses estudiants femenines.

 

Aquí deixo la lletra de la cançó juntament amb un vídeo:

[youtube width=”650″ height=”550″]https://youtu.be/pc95OmIEhfM[/youtube]

I close my eyes
Only for a moment and the moment’s gone
All my dreams
Pass before my eyes with curiosity

Dust in the wind
All they are is dust in the wind

Same old song
Just a drop of water in an endless sea
All we do
Crumbles to the ground, though we refuse to see

(Aa aa aa)
Dust in the wind
All we are is dust in the wind
Oh, ho, ho

Now don’t hang on
Nothin’ lasts forever but the earth and sky
It slips away
And all your money won’t another minute buy

Dust in the wind
All we are is dust in the wind
(All we are is dust in the wind)

Dust in the wind
(Everything is dust in the wind)
Everything is dust in the wind
(In the wind)

 

Què us ha semblat la cançó? Creieu realment que aquesta cançó parla sobre Epicur? I trobeu algun referent més d’Epicur? Vosaltres què penseu sobre això que tot sigui pols i que el món estigui format per àtoms? Podem relacionar aquesta cançó amb la mort d’un ésser estimat?

Irina Balart
2n Batx Grec i Llatí

9 pensaments a ““Dust in the wind”, de Kansas”

 1. Xaipe!

  Aquesta cançó mostra el pensament materialista ja que diu que tot està fet de pols, referint-se a que tot està format d’àtoms.

  La doctrina d’Epicur és essencialment materialista des del punt de vista psicològic ja que sosté que les sensacions són produïdes per una successió d’imatges que deixen els cossos i que registren els sentits.

  Per Epicur les sensacions no enganyen, és només la interpretació que fa el subjecte la que pot estar equivocada.

  Jo penso que és una teoria acertada avui en dia i la veritat és que al fi i al cap quan morim ens convertim en pols.

  Vale!

 2. Salve!

  No havia escoltat aquesta cançó, però ara que ho dius Irina, sí que té relació amb Epicur. No en sé cap més cançó que pugui parlar d’Epicur però em costa trobar rerefons de les cançons que escolto, jo escolto la música, m’agrada i ja està, però a partir d’ara m´hi fixaré. Tots som pols, quan morim, no som res més, som un cos i prou, segons la meva opinió clar.

 3. No havia escoltat mai aquesta cançó però si que m’he adonat de que parla sobre les reflexions materialistes d’Epicur, ja que diu que tot està fet de pols, per tant el que vol dir es que tot està fet d’àtoms en moviment.

 4. Salve!

  Epicur afirma que la filosofia és necessària per a tothom, perquè ensenya i prescriu el camí de la felicitat, i perquè és el remei per als quatre grans mals de la humanitat, que són:la por dels déus,la por de la mort,la por del destí i la por del dolor.
  Epicur diu que no cal témer la mort perquè la mort és no comporta cap dolor. Quan nosaltres hi som, la mort no hi és. Quan la mort hi serà, nosaltres no hi serem.

 5. Aquesta cançó ja la coneixia, molt emotiva, i amb tota la raó del món, doncs només som pols, pols d’estrelles. Aquesta cançó mostra el pensament materialista d’Epicur. Trobo molt adequat aquest apunt!

 6. Salve!
  M’ha agradat molt la cançó
  Epicur deia que la filosofia era necessària per a tothom, perquè ens ensenyar a ser feliços, i perquè és el remei per als mals .
  Epicur diu que no cal témer la mort perquè la mort. Quan nosaltres hi som, la mort no hi és.

 7. Salve!
  Aquesta cançó no la coneixia i al veure la lletra he pogut trobar les relacions que té amb la filosofia d’Epicur i també podem veure el seu pessimisme reflexat en la lletra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *