Anaximandro, d’Inkordio

Aquesta cançó s’anomena “Anaximandre de Milet” igual que el filòsof de qui parla en la cançó obviament. La cançó parla sobre la vida d’Anaximandre  (Αναξίμανδρος) parla de alguna de les seves teories com la de “l’apeiron” (ἀπείρων) que es basa en que l’apeiron és una mena de caos primigeni, representa els principis oposats de les coses i així governa el moviment d’aquestes. Les formes i les diferències que hi ha al món també hi troben el seu origen en aquest concepte.

Aquí us deixo el video de la cançó i la lletra:

 

[youtube]http://youtu.be/NqD4qvVQtvI[/youtube]

Vengo para cantaros, vengo para contaros,
la historia de un filósofo, llamado Anaximandro.
Hago este tema, con honor y con respeto,
hablo de, Anaximandro de Mileto.

Nació en el, 610 antes de Cristo,
y falleció en el, 545.
Fue filósofo, como tu ya sabes,
fue astrónomo. y discípulo de Tales.
Se le atribuye, un mapa terrestre,
y la elaboración, de una esfera celeste.

La medición, de los solsticios y equinoccios,
era un hombre, que lo hacía, todo por ocio.
Calculó la distancia, y tamaño de las estrellas,
afirmó que era cilíndrico, el planeta Tierra.
Esa fue su postura, yo os la cuento,
dijo que la Tierra, era el centro del universo.

Anaximandro, muchos años le alaban,
él solo estudiaba, él solo pensaba.
Anaximandro, muchos años le alaban,
él solo estudiaba, él solo pensaba.

Era buen filósofo, y buen matemático,
y como Tales, buscó el elemento básico.
Arjé se llamaba, pero lo cambió,
el principio de todo, ahora se llamaba ápeiron.

El apeirón no estaba hecho, por algo material,
pero gracias a él, se generó la realidad.
Para nosotros es, una materia desconocida,
indeterminada, ilimitada, e indefinida.

Esa era su forma, de pensar con la cabeza,
publicó un libro, sobre la naturaleza.
Sobre la evolución, la empezó a observar,
concluyendo que la vida, empezó en el mar.

Dijo que el agua, se evaporó,
todo sucedió, por culpa del Sol.
Dijo que venimos, de animales con creces,
que tienen protección, como son los peces.

Anaximandro, muchos años le alaban,
él solo estudiaba, él solo pensaba.
Anaximandro, muchos años le alaban,
él solo estudiaba, él solo pensaba.

Què us sembla la cançó? Sabeu alguna altra cançó que tracti sobre Anaximandre o de la seva teroria? Que en penseu sobre el concepte que defensava Anaximandre sobre l’origen del món?

Roger Umpiérrez

2n Batx. Grec

8 pensaments a “Anaximandro, d’Inkordio”

 1. No està malament aquesta cançó! Parla sobre Anaximandre, que a més de ser un famós astrònom (va calcular la distància i el tamany de les estrelles), era un filòsof presòcratic. Es un filòsof de milet, que era monista, pensava que el món estava format per una sola matèria. En aquest cas Anaximandre pensava que el món estava format per una substànacia “l’apeiron” que estava tot barrejada i després es va separar peroposats.

  En canvi Anaxímenes, pensava que el món estava format per aire i Tales pensava que el món estava format per aigua.

 2. Salve!
  Molt bona feina Roger! No sabia que hi havia un cançó que tractes sobre Anaximandre de manera tan concreta. Anaximandre vas ser qui va fer un mapa del món i se li atribueix la construcció d’una esfera celest, el descobriment de la inclinació el·líptica i la introducció des de Babilònia d’un gnòmon amb el qual va estudiar el recorregut del sol en l’eclíptica i va fixar els solsticis i equinoccis. També va ser el primer grec que va escriure un tractat sobre la natura on va dir quue el principi de tot és l’àpeiron del que sorgeixen els elements per separació dels contraris.
  Vale:)

 3. Xaipe!

  Anaximandre era un filòsof presocràtic de Milet. Ell es preguntava sobre la phisis i es preguntava quin era l’Arje de les coses, és a dir, el principi de tot. Ell creia que el principi era l’apeiron que era uns substància en la qual estava inicialment tot barrejat i després es van separar els oposats. Per tant podem dir que Anaximandre era monista, ja que creia que tot estava format a partir d’un sol element. Anaxímenes també era monista igual que Tales, tot i que ell creia que l’arje era l’aire.

  Valete!

 4. Salve!

  La cançó no és del meu gust però està ben relacionat. No conec cap altre cançó sobre Anaximandre o la seva teoria. Jo penso que l’origen del món no va ser per l’apeiron tal i com va dir Anaximandres, jo penso que va ser per l’aigua, a partir del aigua es va crear tot, tal i com va dir altre filòsef.

 5. Salve!!!

  Aquesta cançó d’Inkordio, té el nom d’un filòsof presocràtic grec: Anaximandre.
  Anaximandre él filòsof, matemàtic i astrònom, va néixer a Milet.També és considerat com l’introductor del rellotge de sol a Grècia i el fundador de la cartografia.

  Anaximandre de Milet va ser deixeble de Tales, Aristòtil el considerava el primer filòsof estricte perquè és el primer que planteja el tema de la Phisis. Amb Anaximandre la filosofia fa un segon pas més abstracte. És el primer autor que té una intuïció metafísica sobre l’Univers.
  Va construir un rellotge d’aigua (gnòmon γνώμων). Va ser també el primer a mesurar el perímetre de la Terra a partir del moviment del Sol i va descobrir els solsticis i equinoccis.
  En el camp de la filosofia, Anaximandre planteja la qüestió de l’apeiron (allò indeterminat o indefinit).

  Anaximandre és el primer a dir que l’arkhé (ἀρχή) no és un element físic concret (l’aire, aigua,..) sinó quelcom indeterminat com una certa potencialitat inscrita en les coses que pròpiament parlant no és matèria sinó la capacitat d’arribar a ésser matèria.

 6. Salve!

  M’ha agradat bastant aquesta cançó, sobretot, perquè parla directament del gran filòsof Anaximandre, narra la història d’aquest filòsof, els seus avenços tecnològics, molt importants per a la humanitat!. La seva explicació sobre l’origen del món la trobo adequada, també penso que tot prové del mar.

 7. La cançó està molt bé, i encara que haguem estudiat Anaximandre a Història de la Filosofia, no sabia que habia fet tantes coses i pensava que no va ser un personatge gaire important.
  Crec que el concepte que defensava Anaximandre és semblant a la teoría que actualment hi ha sobre que la vida va apareixer en el mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *