Mέδουσα, τραπέζιο

Gràcies a la Margalida hem sabut de l’existència d’aquesta cançó relacionada amb Medusa i hem decidit obrir un apunt per tal que tots en podeu gaudir. Ens havia picat la curiositat per la cançó d’Annie Lenox, però en veure que estava feta, hem decidit fer aquesta.

A continuació, us deixem una mica d’informació sobre aquesta banda.

Trapeze va ser una banda britànica de hard rock formada en 1969 a Anglaterra. Els seus antics membres són   Mel Galley, Dave Holland, Glenn Hughes, John Jones, Terry Rowley, Pete MacKie , Pete Wright, Rob Kendrick, Pete Goalby, Steve Bray, Mervyn Spence, Richard Bailey, Geoff Downes i Craig Erickson. El seu període d’activitat va ser del 1969-1982 i del 1991-1994.

Aquí us deixem la cançó de Trapeze, Medusa i la seva lletra:

[youtube]https://youtu.be/d0uVYOWdvz0[/youtube]

 

You’re bound to think that I’m on the shore
From a sea that never came
Now’s the time to find the time
I’ve done what has to be done

Voices call the nameless one
Crying all of the time
Tales of no-one in my sleep
Stepping out into the night

But you said you saw Medusa
The one with the head of fire
But the legend of Medusa
Lies in the devils sights

I’ve got myself to blame
Through talkin’ to ya’ brother
Too late to say I’ll stay
Too late to say I’ll bother
Take out your tongue and speak
A friend you ought to keep
Fading forces bared
Now wake before you sleep
Ya’ said you saw Medusa
She was looking down on you
But the legend of Medusa
Soon be with you

You’re bound to think that I’m on the shore
From a sea that almost came
There’s no time to find the time
I’ve done what has to be done
I’ve done what has to be done
I have done
I have done
I have done
I have done
I have done
I have done
I…
I…
I have done, I have truely done
I…
I have done, now I have truely done, now I’ve got to find a way home
Take a good look at my face
Oh
There is no more

 

Esperem de tot cor que us hagi agradat. Us ha agradat? De què parla la cançó? Per què apareix Medusa en aquesta cançó? Que hi té a veure? Coneixeu cap altra cançó relacioanda amb Medusa? Sabeu com era? Aquí hi ha alguns dibuixos fetes per les nostres antigues companyes de quart, Paula Pla  i Xènia Padrós. També hi ha un apunt relacionat amb Medusa, que nosaltres vàrem traduir el primer trimestre.

 

Elisa Moya i Marta Verde

1r batx C  (Llatí i Grec)

Un pensament a “Mέδουσα, τραπέζιο”

  1. Molt bona troballa, us felicito.

    La cançó parla del personatge mitològic de la Medusa. Aquest ésser, abans d’esdevenir monstre, havia sigut una jove d’una esplèndida bellesa.El mite diu que fou el déu Posidó qui, atret per la seva gran bellesa, va ser violada per ell en un temple consagrat a la dea Atena. Aquesta es va aïrar tant que va transformar la seva bella cabellera en horripilants serps. Encara que els pintors de relleus grecs antics imaginaven a Medusa i a les seves germanes com éssers nascuts amb forma monstruosa, els escultors i pintors del segle V varen començar a imaginar-la com bella i a la vegada terrorífica. En una oda escrita en el 490 a.C per Píndar ja es parla de la Medusa de belles galtes. Medusa posseïa l’habilitat de convertir en pedra a tot aquell qui la mirava directament als ulls.

    Vale.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *