La Mandràgora i Sabina

[youtube width=”650″ height=”550″]https://youtu.be/RpvZzxpjMNQ[/youtube]

Avui la Múnia ens ha fet un curs intensiu de Sabina. Jo , fins ara, no l’havia sentit, però en veure el seu article i escoltar les seves explicacions, doncs, vaig començar la meva recerca. De seguida em va sortir a la pantalla el grup musical amomenat “La Mandragora“. Aquest nom segur que té un significat? vaig pensar, perquè si alguna cosa he après aquest curs és que tot està relacionat amb els grecs, romans i la cultura clàssica en general. Així que aquí us deixo el fruit de la meva recerca. La Mandràgora és una planta que té forces màgiques, és capaç de fer fèrtils a les dones estèrils; a més, la fetillera Circe va fer servir les seves arrels per retenir Ulisses a la seva illa. També diuen que les seves arrels agafaven forma humana, ploraven, gemegaven i corrien. Amb aquestes característiques, no m’estranya que signifiqui “horror, perills, bogeria…”
El grup és una col·laboració entre J.Sabina, Javier Krahe i Alberto Pérez, anomenats per la crítica musical com “Estos locos de la música”. És molt significatiu perquè ara que els he sentit, m’han captivat, igual que a ells els va captivar la Mandràgora, la nit…

Magda Domínguez
1r Batx. llatí, grec
Ins Puig-reig

5 pensaments a “La Mandràgora i Sabina”

  1. Benvinguda, Magda, a L’empremta d’Orfeu! Ens encanta que els alumnes de la Rocío facin també més grossa aquesta teranyina de referents clàssics en la música des del seu bloc Quod sumus.
    Segur que la mandràgora despertarà a Premià passions. Ja ho veuràs!
    Bona Pasqua!

  2. Benvinguda Magda, per fi t’has atrevit a fer-ho ! veus, el llatí, el grec, les clàssiques també serveixen per això, per deixar-te anar i obrir-te als teus companys !!!!! Feliciter.

  3. Moltes gràcies, si és veritat que a la Rocio li agrada molt fer cosses diferents, més didàctiques i esta molt bé! De nou moltes gràcies per comentar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *