Auream quisquis mediocritatem

Com ja sabeu, hem estat treballant Horaci i la seva pervivència en tots els àmbits, pel que fa el musical, és un tema que ha tingut molta repercussió.  L’oda (II, 10, 5) s’anomena Auream quisquis mediocritatem, que vol dir “La bonesa de viure en la mitjania”, i es refereix a la gràcia que té viure sense bens materials i aprenent a valorar les petites coses de la vida.

He trobat aquesta cançó de Morodo, Las pequeñas cosas (vid. lletra aquí) que potser ja heu escoltat, i si no, espero que us agradi! Quina relació hi veieu amb el tòpic horacià?

A més, també us pot inspirar! Mireu aquest vídeo i ho comprovareu:

Creieu que Horaci tenia raó? Potser ens podeu suggerir altres cançons que estiguin relacionades amb aquest tema tan actual i de tan antic a la vegada!

Laura Galán
2n btx. Grec i Llatí.

3 pensaments a “Auream quisquis mediocritatem

  1. Laura, ja tinc ganes de llegir els motius que t’han fet relacionar aquesta cançó de Morodo amb la teva oda. Recordes el treball de la Lina? I pots establir alguna relació també?

  2. Hola! Laura felicitats. Aquest és un article que m’encanta, perquè a sobre es una realitat que esta avui en dia present a les nostres vides, i el problema és que hi ha gent que no fa cas a aquesta gran veritat i idea que mostra aquest article.
    Les petites coses en aquest món poden arribar a ser les més importants, i penso que les tenim que valorar molt, perquè poden arribar a ser imprescindibles en algun moment o altre de la nstra vida.

  3. Salve.

    Molt bon article. En aquesta cançó se’ns mostra el tòpic horacià de l’Aurea mediocritas, que significa “mediocritat daurada”. Amb això ens ve a dir que hem de cercar el punt mig, equilibrar tots dos termes de manera que no hi hagi molt d’un i de l’altre manqui. Aristòtil també ho defensava en les virtuts ètiques, aquelles que estan lligades a les emocions, on també teníem que trobar-hi el nostre punt mig.

    Vale.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *