“Sailing”, de Rod Stewart

A les Aventures de Ulisses, l’heroi d’Ítaca, després de la guerra de Troia, té un retorn de deu anys i només té un somni: tornar a les seves terres. Troba molts entrebancs i molts perills en aquest viatge de retorn per mar. D’aquí podem treure la relació que hi ha, amb l’artista anomenat Rod Stewart, que és un cantant i músic britànic, un dels artistes que ha venut més discos de música de tota la història musical de tots els temps. A ”Sailing”, parla de la navegació i del viatge i crec que es pot establir un paral·lelisme amb el viatge d’Ulisses cap a Ítaca que es mostra a les aventures d’Ulisses de l’Odissea d’Homer. Què n’opineu vosaltres? És realment Rod Stewart un altre Ulisses i Sailing la seva odissea? (vid. Cicle troià)

I am sailing, I am sailing,
home again ‘cross the sea.
I am sailing, stormy waters,
to be near you, to be free.

I am flying, I am flying,
like a bird ‘cross the sky.
I am flying, passing high clouds,
to be with you, to be free.

Can you hear me, can you hear me
thro’ the dark night, far away,
I am dying, forever trying,
to be with you, who can say.

Can you hear me, can you hear me,
thro’ the dark night far away.
I am dying, forever trying,
to be with you, who can say.

We are sailing, we are sailing,
home again ‘cross the sea.
We are sailing stormy waters,
to be near you, to be free.

Oh Lord, to be near you, to be free.
Oh Lord, to be near you, to be free,
Oh Lord.

Deka

2n de Batx. Grec

Un pensament a ““Sailing”, de Rod Stewart”

  1. Χαιρετε!

    En quant he vist Rod Stewart he donat a l’enllaç! Estic molt d’acord amb en Deka en que el cantant se’ns mostra con un Ulisses que navega, suposo que en el cas del cantant navega per la vida. Les nits fosques, es poden identificar amb moments de soledat. I mostra una incansable lluita, equiparable a d’Ulisses per tractar de poder estar amb el seu amor, amb la seva Penèlope.

    M’ha encantat la cançó (sobretot la guitarra), Rod Stewart ja acostuma a agradar-me però mai havia vist una faceta tant romàntica i a la vegada homèrica d’aquest artista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *