Les idees de Plató en la música actual

Cada cop que pensem en la situació ideal o perfecta, estem pensant com Plató. Es tracta d’aquestes idees anomenades platòniques. La idea clau d’aquest filòsof és exactament això: la idea, el món de les idees.
Les tres cançons que representen millor les seves teories són:

SOMEWHERE OVER THE RAINBOW. Una cançó que parla d’un lloc sobre de l’arc de Sant Martí, un món ideal, un món perfecte, com el de Plató. Darrere de tot allò que ens envolta, allò real, s’amaguen idees prèvies. La realitat és una còpia imperfecta de les idees. (A partir del segon 0:42)

[youtube]https://youtu.be/V1bFr2SWP1I[/youtube]

POR LA RAJA DE TU FALDA. El que miren, “la raja de la falda”, deixa entreveure una cama perfecta i això provoca el “piñazo” dels germans Muñoz. Plató pensa que no tothom arriba al coneixement, al món de les idees, en aquest cas ells hi arriben per accident, però només uns pocs privilegiats hi poden accedir. Recorda al Mite de la Caverna.

[youtube]https://youtu.be/wECwsE4yNSQ[/youtube]

THANK YOU FOR THE MUSIC. La lletra dóna les gràcies a la música, perquè a través d’ella es poden expressar. Transmet aquesta idea del BÉ, la BELLESA i la VERITAT, la teoria de que cap no existeix sense l’altre i si un és bo, també és bell i sincer.

[youtube]https://youtu.be/0dcbw4IEY5w[/youtube]

Algunes cançons que he trobat pel meu compte són:

WHAT A WONDERFUL WORLD. Aquesta cançó parla d’un món formós, on les flors floreixen, el cel és blau i tothom és amic de tothom. Un altre món ideal a la música. Poso una versió de hippies i música House, tot i que és de recomanar la versió de Louis Armstrong amb títol homònim.

[youtube]https://youtu.be/BlDgQOd3p-0[/youtube]

IDEES. Manu Tenorio ens parla de les idees en general, de les bones, les dolentes, dels mil tipus d’idees i també de com la nostra vida es construeix d’elles i ens dirigeixen pel camí, però també de com ens poden arribar a destrossar.

[youtube]https://youtu.be/MKOV1iZbQQs[/youtube]

Coty Ledesma
2n Batxillerat Grec

3 pensaments a “Les idees de Plató en la música actual”

  1. Coty, molt bona feina; però vols dir que no t’has deixat una cosa important? El teu NOM! Recorda que ets contribuïdora al bloc de l’Uri i només ell escriu sense signar, com jo a Aracne o a El Fil.

  2. Coty, molt bona feina sempre i especialment per celebrar el dia de la filosofia i avui el de la música; però vols dir que no t’has deixat una cosa important? El teu NOM! Recorda que ets contribuïdora al bloc de l’Uri i només ell escriu sense signar, com jo a Aracne o a El Fil. Coty, també et falten etiquetes i categories.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *