La XII Magna Celebratio ja és aquí!

Els dies 28, 29, 30 d’abril i 1 de maig a Badalona es celebrarà la XII Magna Celebratio, festival romà del Museu de Badalona.

Es tracta d’una recreació de la vida quotidiana de la ciutat romana de Baetulo de fa més de dos mil anys, en què podrem gaudir d’una oportunitat única per descobrir els oficis, costums i rituals de l’antiga ciutat de Badalona.

En el Fil de les Clàssiques hi podreu trobar reportatges de les edicions anteriors de la Magna Celebratio, la primera en què hi vam participar va ser la de l’any 2008.

A Aracne fila i fila, també hi trobareu moltes entrades, fins i tot amb la participació activa dels aràcnides.

No us perdeu les entrades que dedica a la Magna Celebratio el bloc-treball de recerca de l’Arnau Lario, premiat altre cop amb un PRJ, i membre del grup de reconstrucció històrica Barcino Oriens, al qual també pertany en Guillem de segon de batxillerat.

Badalona 2016

XII Magna Celebratio. Fotografia de Mireia Sánchez passejant per Badalona

Qui s’hi apunta? Ens veiem a la Magna! Mentrestant mireu el vídeo promocional.

[youtube]https://youtu.be/V7UKBqxYjcY[/youtube]

Vid. programa.

Mireia Sánchez Cano

1r batxillerat- Humanístic IPM

 

16 thoughts on “La XII Magna Celebratio ja és aquí!

 1. Margalida Capellà Soler

  Així m’agrada, Mireia! Cal mirar ben amunt i estar ben atenta per relacionar el que fem i diem a classe de llatí amb l’actualitat al carrer. A veure si els companys i companyes s’hi apunten i gaudim, activament amb els alumnes de l’Albéniz i del Vedruna-Gràcia o bé passejant, un any més d’aquest festival de recreació romana als carrers, places, espais arqueològics i restaurants de Badalona. Avant!

 2. Teresa

  Caram Mireia, quina alegria veure aquesta entrada convidant els companys a la Magna! Fa dies que tenia pendent fer una entrada per presentar el bloc Baetulonis schola i convidar-vos a sumar-vos un altre cop a l’aventura amb l’alumnat de l’Albéniz i El Vaixell d’Odisseu.
  T’agraeixo molt que hi hagis pensat i ratifico la teva invitació a deixar un comentari en l’article que has enllaçat, on ja veureu que la gent comença a dir-hi la seva. Fixeu-vos bé en la informació que necessitem saber, sobretot torn, espai i tasca de participació. L’organització és complexa i és important que puguem distribuir els participants de la millor manera.
  Marga, a veure si aquest curs hi ha gent que s’hi anima. potser la mateixa Mireia que s’ha llençat a fer l’article…

 3. Margalida Capellà Soler

  I tinc tota l’esperança, Teresa! A més, després de parlar-ne a classe, va veure, identificar i fotografiar les banderoles aquest mateix cap de setmana i, de seguida, en va fer fotografia …però fins avui no ha pogut acabar d’enllestir l’apunt. A veure si demà alguns s’hi animen i t’ho deixen per escrit. Seguim!

 4. Chorouk

  Salve!
  Després d’haver llegit el programa que proposa la revista El Periódico, m’ha semblat una molt bona idea i penso que podria ser una activitat molt interessant i per això, m’encantaria participar en aquest festival Romà de Badalona el proper 1 de maig, juntament amb 4 companyes més de l’Institut de Premià de Mar. Anem en nom de la nostra professora Margalida Capellà.

 5. Laia Costa

  Salve!
  M’ha agradat molt l’apunt Mireia!
  Estic molt contenta de que existeixin commemoracions com aquestes per poder recrear el nostre passat!
  En la meva opinió crec que també és una bona idea pels alumnes de llatí i per tots aquells que vulguin aprendre més sobre el passat romà per entendre com era el dia a dia dels romans!
  Podrem descobrir els oficis, costums i rituals del passat romà l’antiga ciutat de Baetulo (Badalona), molt a prop de la Vila Primilia (Premià de Mar)!
  La ciutat va ser fundada pels romans ex novo sobre el turó d’en Rosés i la seva data de fundació va ser al voltant de l’any 100 aC, és una ciutat dissenyada sobre un pla ortogonal. Baetulo es qualificada com una fortificació de ciutadans romans, que ens ha fet afirmar que aquesta fundació es va fer amb una aportació de colons immigrants itàlics.
  Jo segurament aniré el diumenge amb les meves companyes Chorouk, Laia Arcas i Mireia!

 6. Laia A.

  Salvete!
  Enhorabona Mireia per l’apunt!
  Em sembla interessantíssim aquest tipus d’activitats de recreacions i tot això, degut a que és un tema molt bonic i didàctic. Aquesta recració és sobre la vida quotidiana a la ciutat romana de Baetulo de fa dos mil anys.
  És una activitat que m’agradaria moltíssim participar-hi juntament amb unes companyes de classe, per anar-hi Diumenge, dia 1 de Maig.
  Esper-ho gaudir molt i aprendre molt d’aquesta activitat, de com vivien, el seu oci…

 7. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  Molt bon apunt Mireia!
  En aquestes dates no hi seré pel Maresme, i és tota un llàstima perdre’m un acte com aquest… Però de segur que els companys que hi vagin ho aprofitaran i viuran una experiència inoblidable!!
  Estic segura que s’hi hi pogués anar, no m’ho pensaria dues vegades!

 8. Pingback: Interès pel nostre passat romà: II Festa Romana al Museu Romà de Premià de Mar | El Fil de les Clàssiques

 9. Pingback: Aquest cap de setmana toca Magna Celebratio | El Fil de les Clàssiques

 10. Pingback: Els alumnes de l’IPM a la XII Magna Celebratio | Aracne fila i fila

 11. Pingback: Magna celebratio MMXVI AD: Quanta satisfacció i quants projectes! | BAETULONIS SCHOLA

 12. Joaquin

  Bonum Diem¡¡
  Muy buen apunte de Mireia, se nota que se esforzó y trabajo con esmero para realizar la tarea. Con este apunte te dan ganas de ir a tal evento, a llenarse de cultura clásica, aprender y pasarla bien.

 13. Juls París

  Salve!!
  Tot i que ja ha passat la Magna Celebratio, en la qual vaig poder participar, he de dir que és un molt bon article per animar a la gent a participar-hi i donar més ressò d’aquest festival romà. Gràcies aquest article vaig poder assabentar-me i participar-hi. Bon apunt!!!

 14. Carlota Escrivà

  BONUM DIEM!!!!
  Un gran apunt Mireia!!!
  Jo no vaig participar, però si vaig anar a veure-ho i vaig trobar que era molt divertit i que estava molt ben recreat la antiga Baetulo.
  Crec que l’any que ver m’ha puntaré a la Magna, ja que crec que es una gran experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *