En el Dia Internacional de la Dona: Grans DONES de l’antiguitat clàssica!

A l’antiguitat clàssic, malgrat tots els impediments, algunes dones es varen fer un lloc en la ciència. Quines coneixeu? Què sabeu d’Hipàtia d’Alexandria? Per què la coneixeu? Ajudeu-nos a trobar apunts dels nostres blocs o bé de la xarxa sobre aquesta GRAN DONA i els més interessants els afegirem al nostre Thinglink. Quines altres dones científiques de l’antiguitat coneixeu? Què en sabeu?…

Per què encara avui hi ha poques dones científiques?

Eloi Salat i Mariona Cava
1r Batxillerat Humanístic

8 thoughts on “En el Dia Internacional de la Dona: Grans DONES de l’antiguitat clàssica!

 1. Pingback: Santa Cecília De Roma | Aracne fila i fila

 2. Laura

  Avee
  Hipàtia d’Alexandria fou una filòsofa neoplatònica, científica i mestra natural a la província romana d’Egipte, que va destacar en els camps de la matemàtica i l’astronomia. És considerada la primera dona coneguda que féu una contribució al desenvolupament de la matemàtica. També conec Aspasia, aquesta va ser mestra retòrica.
  Em sembla molt interessant aquest tema, i aquest apunt està molt bé!
  Salve!

 3. ariadna

  Ave!!
  La veritat que mai mho havia plantejat, però ara que ho penso és veitat que hi ha poques dones científiques. Segons aquest thinglink, que per cert està molt ben elaborat, Hipàtia d’Alexandria va ser una filòsofa neoplatònica, científica i mestra natural d’Alexandria, que va destacar en els camps de la matemàtica i l’astronomia. No coneixia a questa dona però com sempre cada dia a classe de llatí aprenc coses noves!!

  Vale!

 4. Valentina Restrepo

  Salve!
  Primer de tot felicitar als meus companys per l’apunt que m’ha semblat molt interessant.
  Hipàtia d’Alexandria fou una filòsofa neoplatònica, científica i mestra natural a la província romana d’Egipte, que va destacar en els camps de la matemàtica i l’astronomia. És considerada la primera dona coneguda que féu una contribució al desenvolupament de la matemàtica. També conec Aspasia, aquesta va ser mestra retòrica.

 5. Ramón & Alexia

  Som el Ramón Albero i la Alexia Álvarez, i hem volgut fer un thinglink per el dia de la dona sobre una de les emperadrius romanes més importants de la història: Lívia Drusil·la, Emperadriu de Roma.

  Quina relació té Lívia Drusil·la amb August? i amb l’Ara Pacis?
  Què n’opineu? Hi ha encara avui moltes dones polítiques? Arriben a llocs de poder? Quin paper tenen?

 6. Mar Cruz Viladoms

  Salve!
  Pel que fa referència a Lívia Drusil·la he de dir que no en tenia ni idea de qui era fins que he vist el thinglink de l’Alexia i del Ramon.
  La relació que tenia Drusil·la amb August va ser que va ser emperadriu romana, és a dir, la seva esposa.
  Tenia relació amb l’Ara Pacis ja que quan August va erigir al Camp de Mart de Roma, Ara Pacis, també era l’aniversari de Lívia.
  Crec que avui dia si que hi ha dones polítiques, però hi segueixen predominant els homes. Però no ens podem queixar, ja que si volguéssim ser la majoria dones, hauriem d’actuar i fer-nos polítiques per superar els homes!!! Així que ànims a les dones polítiques!!!

 7. Laia Costa

  Xaipe!
  Felicitats per l’apunt Mariona i Eloi.
  Realment, no coneixia a moltes d’aquestes dones, però m’he informat.
  Hipàtia d’Alexandria va ser una filòsofa, científica i mestra natural a la província romana d’Egipte. Aspasia va ser mestra retòrica.
  Avui en dia, moltes dones ocupen llocs importants, però no majoritàriament.

 8. Marta Bonis

  El dia de la dona és celebra el dia (8 de març),                                                       aquest dia  8_m_lgocommemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l’home al camp del treball i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.

  “Les dones vas néixer per a ser reals,  no perfectes”

  A todes les dones del món, felicitats

  Mary Wollstonecraft

  Va ser una filosofa i escriptora, coneguda per ser l’autora de la “Vindicació dels drets de la dona”, el que ella volia era la igualtat de genere, i desde aquell moment va ser l’aparició del moviment feminista.

  ma

  Quines dones us semblen que han fet un canvi revolucionari a la nostra historia?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *