Baetulo 15-16, una bona promoció!

 photo DSCN1655_zpsfkbeemjy.jpg

[Fotografia: Alfonso Campo]

Després de tants anys en la docència, cada nova promoció d’alumnat continua semblant-me una tripulació amb la qual he d’emprendre un viatge incert, mai se sap si arribarà a bon port! En el cas de les optatives, la sensació s’accentua, perquè cada trimestre el procés comença de nou.

Els intrèpids navegants de Cultura clàssica I: Baetulo del curs 15-16, no heu estat una excepció i encara recordo la primera sessió a l’aula d’informàtica, quan us demanava que comentéssiu la feina feta pels companys d’una promoció anterior. En aquell moment no teníem clar, ni vosaltres ni jo, si arribaríeu a fer una visita guiada tan sensacional com la d’ells.

Però fa uns dies va arribar l’hora de la veritat i, sens dubte, us vaig trobar convertits en uns guies tan bons o encara millors que els de fa dos anys. Per donar-ne fe, tenim el tríptic que van confeccionar les coordinadores.

I també les imatges que immortalitzen la jornada. M’he permès donar-los un to desenfadat, espero que us agradi i, a partir d’ara, reconegueu cadascun dels espais on s’amaga el passat de la vostra ciutat i, en definitiva, les vostres arrels.

 I per finalitzar, ja sabeu que us toca fer el mateix que els vostres companys en anys anteriors. Quina ha estat la vostra experiència en tots els processos de la recerca: preparació i realització in situ? Què heu après que no sabíeu i que potser no oblidareu? Quin consell donaríeu al grup que ve darrere vostre?

Penseu que, potser en part, pot dependre de vosaltres el funcionament de l’optativa Cultura clàssica II: Mitologia a Bètulo.

Valete. Fortuna segunda!

TERESA

48 thoughts on “Baetulo 15-16, una bona promoció!

 1. erika luque

  Jo crec, la veritat, que el tríptic està molt ben estructurat i distribuït, la informació és totalment adequada, els títols i les imatges són molt adients. A mi, sincerament, m’agraden aquests tipus de temes, parlar sobre les característiques més importants, observar imatges i comentar sobre les coses més rellevants. Per això crec, que en aquesta matèria aprendré moltes coses i a més m’ho passaré molt bé.

 2. Marcel

  Jo crec que és interessant perquè explica el nostre passat i el passat de la ciutat, és dinàmic i visual.Encara que ja hi he anat varies vegades.Vaig triar, no m’enrecordo quan ni amb quina puntuació,però tot i així el tema mitològic m’interessa.Tot i així encara que en una assignatura ja ho havíem fet per sobre hem sembla curiós poder saber el nostre passat amb tant detall com es pot arribar a veure.

 3. Sandra Ayala

  Jo crec que el tríptic, ho expliquen molt bé perquè mes o menys et pots fer a la idea del que estudiarem durant aquest trimestre, també crec que el tríptic esta molt bé estructurada i les imatges et fan veure el que visitarem . El que m’agrada de aquesta assignatura es que parlin dels deus, perquè es un tema que trobo molt interessa. Espero aprendre moltes altres coses de aquesta assignatura i poder fer molt bona feina com o veu fer vosaltres.

 4. Ana Núñez

  Cal felicitar als companys de l’optativa pel gran treball que han fet, el tríptic està molt elaborat, una estructura adient, una presentació correcta i el més important de tot, t’ofereix molta informació interessant que pot ajudar molt a les persones que no estan enteses en el tema.
  L’ús d’imatges en el tríptic m’ha captivat, ja que reforcen el text i fan una lectura més agradable i amena.
  Jo ja vaig fer una optativa relacionada amb el tema de Baetulo i de debò que va ser molt entretingut!

 5. Mònica Luque

  Crec que el tríptic és una bona manera d’aprendre sobre la nostra Badalona antiga(Baètulo), la Domus… El tríptic està molt ben distribuït, les imatges i els títols són molt adients, i la informació és molt rellevant, per tant fa que tothom aprengui sobre tot aquest tema, interessant i bastant divertit, a mi m’agrada molt!!

 6. Guan na Ye

  El tríptic m’ha agrat molt perquè et dóna la informació més important i mostren unes imatges per fer-te una idea del lloc on es localitza o com eren les coses en aquella època. Hem sembla que el video esta bé,però jo hauria ficat el lloc de cada imatge per seguir el seu recorregut i en algunes imatges no es veia ben bé qui eren perquè només es veia una part de la persona. Tot i així m’ha agradat i aquest any espero fer aquesta sortida i fer-ho encara millor que els de l’any passat.

 7. Guan na Ye

  El cartell publicitari està ben elaborat i crida bastant l’ atenció, però el vídeo no m’agrada ja que no entenc ben bé que perquè fiquen imatges d’ esquenes.Hauria sigut millor fer un vídeo on els alumnes expliquin una mi queta el lloc on es troben o perquè és important. Aquest any podem fer-ho.

 8. Paula Mezquita

  M’ha agradat molt la introducció, no m’ha semblat avorrida i això ha fet que no em distregui amb altres coses i pogués continuar sense problemes la lectura. Si es veritat allò de que la promoció 15-16 va fer una bona visita guiada, enhorabona! Quan jo hi vaig fer la visita estava molt nerviosa, i no era la única.

  Pel que fa al tríptic, està molt bé, la informació s’entén perfectament i, a més, està ben estructurada. Les imatges escollides et deixen veure coses molt curioses.

 9. Mirna Parra Macías

  Com que al primer trimestre ja vaig provar per primera vegada aquesta optativa, la major part del que fica en el tríptic ja m’ho sé. Tot i això, jo penso que per a una persona que no sigui de Badalona o no tingui gaire informació sobre Baetulo, realment és una bona introducció al tema. No és difícil d’entendre i conté la part general de la Baetulo romana i les seves parts més importants com les termes i que eren.

 10. pol suarez

  El tríptic m ‘ha semblat curiós ja que ens dona una idea de com era Baetulo, on estava situat, com vivíem, etc. No sabia que les termes servien també com a gimnàs, per banyar -se sí però com a gimnàs ho desconeixia.

 11. Mario Gil Mochón

  Aquest optativa es molt interessant per aprendre com era antigament Badalona (Baetulo). Ja que tothom que viu a Badalona sap com es Badalona ara. I ha gent que no sap com era Badalona als inicis.
  El tríptic era molt interessant i estava molt ben explicat cada punt d’informació.
  Ja tinc ganes de que arribi el dia d’anar a visitar el Museu de Badalona.

 12. Berta Ponce

  M’agrada aquest tema, per fer d’optativa és molt interessant, divertit i així sabem com era la nostre ciutat en la època romana.
  L’ informació del tríptic està prou clara i ben distribuïda, ens dóna una idea de com vivien a l’antiga Badalona (Baetulo). Tinc moltes ganes de que arribi el dia de l’excursió per anar a veure-ho tot.

 13. Uriel Camí

  El tríptic està ben fet i dona bastant informació, la qual permet fer-nos una idea de com era la ciutat en aquell temps (segle II abans de Crist). No sabia la informació sobre el terreny sobre el que havia estat edificada ni el tipus de distribució que tenia (ortogonal), i gràcies a aquest tríptic ho he descobert.

 14. Lian Perez

  Em sembla que el tríptic és molt interessant perquè et mostra coses sobre Baetulo i el museu. A més a més, surten fotos de algunes relíquies que hi ha a dins del museu i t’explica com està construït. Crec que és d’utilitat per conèixer més de la nostra ciutat romana.

 15. carlos ; )

  Em sembla que el tríptic està ben distribuït, té la informació bàsica per a una persona que no sap res sobre Baetulo. Encara que no he triat aquesta assignatura crec que m’agradara molt .

 16. Paula Mezquita

  M’ha agradat molt la introducció, no m’ha semblat pas avorrida i això ha fet que pogués continuar la lectura sense problemes. I si es veritat que aquesta promoció ha sigut capaç de fer una visita guiada molt bona, enhorabona! Quan jo i els meus companys la vam fer, estàvem bastant nerviosos.

  Pel que fa al tríptic, està molt bé, la informació s’entén perfectament i a més està molt ben estructurada. També penso que les imatges estan ben escollides, són molt curioses.

 17. Berta Ponce

  El tema de la antiga Badalona (Baetulo) em sembla molt curiós i interessant per fer, aixi també sabem una mica de la època dels romans a Badalona.
  El tríptic està ben estructurat i amb la informació adequada, ami m’ agrada molt!

 18. Lian Perez

  El tríptic està molt bé per saber més sobre on va ser fundat el museu i on va ser construïda Baetulo. A més a més hi ha fotos de la Domus i el Mosaic i de les termes per poder saber més sobre la nostra ciutat romana.

 19. carlos

  M’ha agradat l’article, em sembla molt interessant. Està molt bé explicat ja que és breu, però s’entén molt bé. Jo vaig treballar aquesta optativa al primer trimestre, però està molt be gracies per aquesta informacio.

 20. Uriel Camí

  El tríptic està bastant bé, donà bastanta informació i ens permet imaginar-nos com era la ciutat en aquell temps. Gracies a aquest tríptic , e descobert coses noves, com per exemple el lloc on es va construir la ciutat (a sobre d’una elevació de terreny), o que les termes eren també un gimnàs.

 21. Mario Gil Mochón

  Aquesta optativa em sembla molt interessant per saber-ne més sobre l’antiga Badalona (Baetulo). Ja que visc aquí des de que vaig néixer i només conec com es Badalona a l’actualitat i no com era antigament.
  Espero que arribi ja el dia d’anar al museu per què tinc moltes ganes de visitar el museu.

 22. Pol Suarez Martinez

  El triptic no es molt llarg pero la infromacio no es molt estessa pero esta ven explicat.
  Ls fotografies ens ajuden a imaginar-nos com era abans la vida .

 23. Paula Mezquita

  M’ha agradat molt la introducció, no m’ha semblat avorrida i això ha fet que pogués continuar la lectura sense problemes. I si és veritat que aquesta promoció ha aconseguit fer una visita guiada genial, enhorabona! Quan jo vaig fer la visita guiada estava bastant nerviosa, i els meus companys també.

  El tríptic està mol bé, la informació que hi ha s’entén perfectament, a més està molt ben estructurada i les imatges escollides són molt curioses.

 24. Mirna Parra Macías

  Com que ja vaig fer aquesta optativa al primer trimestre, gran part de l’informació ja la conec. Encara això, penso que és una bona introducció per a algú que no sap gaire sobre la Baetulo romana, conté la informació principal i la més interessant i ben resumida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *