In Italia multae viae sunt: via Appia, via Latina, via Flaminia, via Aurelia…

Encara avui dia diem, tot fent al·lusió a la magnífica xarxa viària dels romans, en diferents llengües que tots els camins duen a Roma. Tots coneixem la Via Augusta i com els romans construïen les seves vies. Voleu saber quines són les principals vies romanes d’Itàlia i d’on sortien fins on arribaven? Si visiteu Roma, no us oblideu de caminar per la Via Àpia i potser fins i tot us vindran ganes de fer-ne un poema!

In Italia multae et magnae viae sunt: via Appia, via Latina, via Flaminia, via Aurelia, via Aemilia. Via Appia est inter Romam et Brundisium; via Latina inter Romam et Capuam; via Flaminia inter Romam et Ariminum; via Aurelia inter Romam et Genuam; via Aemilia inter Ariminum et Placentia, …via Appia longa est. Via Latina non tam longa est quam via Appia. Quam longa est via Flaminia?

(Capitulum sextum, Familia Romana LLPSI)

Quant de temps trigaríem a l’època romana en arribar a Roma des de Càpua,…? Tria un lloc i deixa en comentari per on feries camí, quina distància hauries de recórrer i quant de temps trigaries?

Irene Sanz
1r Batxillerat Llatí

32 thoughts on “In Italia multae viae sunt: via Appia, via Latina, via Flaminia, via Aurelia…

 1. Lola Fígols

  Salve!
  M’ha semblat molt interessant l’article ja que he pogut saber més sobre les antigues vies romanes. He decidit fer el trajecte de Roma fins a Manchester, i he vist que hauria de fer 1190 passes, és a dir, trigaria 80 dies en arribar-hi. Si fes aquesta ruta, m’agradaria parar a Torino i a Londres, ja que crec que són dues ciutats molt interessants, i en temps romans segur que ho eren més.

 2. Andrea Montalban Arias

  Bonum diem!
  Avui he calculat quant temps tardaria d’anar des de Barcelona a Roma. M’he quedat impressionada al saber que tardaria LVIII dies, 58 d’anada i 58 de tornada. En total 116 dies, i DCCCLXI passes, que són 861 passes. És impressionant aquest mapa, ja que et calcula les passes i els dies des del punt que en vulguis. M’ha agradat molt!!
  Salve!

 3. Ariadna Ortiz

  Salve!
  He escollit per anar a Italia desde París. Hauria de fer DCCLXXX (780.000) passes. I trigaria LIII (53) dies. Si m’hagués de aturar seria a Lyon, Florència i Livorno.
  Aquesta tasca ha sigut molt interessant i entretinguda perquè hem vist un google maps però en els temps dels romans.

 4. Pau Roca

  Salve Lida!

  De l’antiga Romà a Barcelona (Barcenone) hi ha DCCCLX peus que són 860 peus, i 58 dies de viatje.

  Es molt interessants saber el que tardaven perque ens posa en la situació de quan havien d’anar fins allà i fer aquets viatjes, ara aquests viatjes els fas amb hores i sense complicacions.

 5. Mercè

  Salve
  He escollit d’anar des de Cambridge fins a Roma. Hi ha MXCIV (1094) peus i LXXIII(73) dies de camí. Gràcies a aquesta tasca ara ens podem fer una idea més encertada del temps que trigaríem anant a peu fins a Roma des de diferents llocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *