Tot i que ja sabem que els fills són les millors joies, a l’ésser humà sempre li han fascinat els ornaments i encara més en època romana ja que simbolitzaven tot un estatus. Quines joies romanes coneixeu? Us hem preparat aquest Prezi per tal d’ampliar la informació del Capitulum Octavum de Lingua Latina per se illustra, però aneu en compte amb les fotografies de pel·lícules. Quines són gregues?
Hem creat també un thinglink amb ornamenta romana! A més d’aquestes joies, quines coneixeu? Us atreviu ara a jugar!
Omaima el Azouan i Iria Rael 1rD Batx. Humanístic
Salve!
Molt bon apunt, noies. Us felicito! El Prezi us ha quedat d’allò més bé. Certament, sempre he pensat que allò denominat “clàssic”, en termes ornamentals, és, sens dubte, autèntic adjectiu d’elegància i refinament.
Jo també he escrit un petit article en el meu blog sobre la joieria, però només centrant-me en una marca en especial: BVLGARI.
Si us interessa, deixo aquí l’enllaç perquè pogueu fer-li una ullada:
https://sarazicora.wordpress.com/2015/01/31/bvlgari-se-inspira-en-lo-clasico/
Vale!
Ave!
Bon article, tot i que jo també crec que les pel·lícules de romans (i grecs, una d’elles és de la pel·lícula “Troia”) no són fiables pel que fa als detalls històrics.
Et passo l’enllaç d’un bloc on hi ha articles molt interessants sobre diferents aspectes del món clàssic, i concretament aquí teniu un sobre la joieria romana: http://arraonaromana.blogspot.com.es/2014/02/la-joyeria-en-el-mundo-romano.html
Per cer, abans del segle I aC ja hi havia una important tradició joiera, fins el punt que en el context de la II Guerra Púnica, la promulgació de la Lex Oppia va donar lloc a la prohibició de portar, entre altres coses, certa quantitat de joies. La llei va ser derogada al cap de poc temps per la pressió de les matrones romanes.
Salve!
Un apunt realment interessant, Omaima i Iria. La veritat és que les joies són una cosa que sempre ha interessat a l’home i que han provocat molts conflictes. A mi tampoc em criden molt l’atenció, però està bé conèixer com eren les joies en l’època clàssica. Una civilització de la Hispania prerromana, el regne de Tartessos, a l’actual Andalusia, era molt conegut pels seus tressors i joies també. Us recomano que lleguiu sobre ell si us interessa aquest tema.
Vale
Salve,
A mi les joies en general (anells, cadenes, etc) em resulten uns ornaments bastant inútils, però entenc que a la gent senti atracció per ells, jo no sóc així (no per aquella concepció de l’home actual que no pot portar coses de dona), doncs tenim que enrecordar-nos que en l’antiguitat, els homes vestien moltes joies, i per fer-ho no se’ls considerava més o menys masculins. Bon apunt!
Vale!
Salve!
Molt bon treball companyes! Realment a mi les joies no m’interessen gaire però cal reconèixer que els Romans tenien estil. Realment les joies no han canviat tant des de l’època romana i la seva finalitat continua sent la mateixa, demostrar poder econòmic. Bon apunt!
Antigament les joies servien per demostrar un cert status i actualment també es fa, encara que no molt. Quan veus persones pel carrer amb joies molt vistoses la gent ja creu que tindrà cert poder econòmic, ja ho relacionem ràpidament.
Ami, personalment, no m’agraden les joies, només les que són petites, que no siguin molt vistoses.
Per cert, molt ben explicat el prezi.
Salve!
M’he sorprés de la cantitat d’informació que les meves companyes han trobat i han ficat en un sol prezi, felicitats Iria i Omaima!
A mi m’agraden les joies, però no acostumo a portar-les ja que gairebé sempre les deixo a algún lloc i després ja no se on son.
Sobretot les noies tenim la costum d’adornar-nos les mans o el coll amb elles, però a mi sempre m’han agradat més les coses senzilles i que no acostuma a portar tothom.
Salve!
Aquest treball es molt interessant. Hem semblen, moltes de les coses que hi apareixen com alguns anells antics, coses realment interessants i coses que són per a veure. Crec què, si encara existisin aquest tipus de joies, per a la venta al públic em refereixo, hi hauria mes d’una persona interessada, ja que son coses des de senzilles, fins a joies sofisticades per al que eren en aquella època. Gran treball sens dubte.
Vale!
Salve!
Molt ben treballat el prezi i amb molta informació!
Des de l’època dels Romans ha sigut important mostrar cada un dels status d’una societat. Les joies encara que no ens ho sembli són un identificatiu molt important ja que mostren d’una manera o altre la teva manera de ser. Crec que són un element identificatiu amb la cultura clàssica i un dels referents que encara tenim de manera semblant en els nostres dies.
Ami, personalment, sempre m’han agradat les joies i tot tipus de complements.
” Diamonds are a girl’s best friend ”
Vale!
Salve
M’ha semblat un apunt molt interessant, han demostrat que no hi ha massa diferencia entre les joies d’avui a les que utilitzan els Romans. Per a mi les joies identifiquen la persona que les porta.
Salve!
L’altre dia vaig jugar a un joc que tractava sobre esbrinar el nom de les joies, al final vaig treure una bona qualificació, la veritat es que m’he fixat que les joies romanes no són gaire diferents a les que tenim actualment.
Sempre en la moda hi ha coses o vestimentes que s’asseblen a les que portaven les romanes. M’enrrecordo que va haver un any que estaven de moda les sabates romanes, i com una fànatica me’n vaig comprar unes. Segurament que estaran en el meu garatge o en la caixa de les sabates oblidades.
Salve!!
Un apunt molt interessant noies, us felicito.
jo penso que és un tema que sobre tot ens interessa actualment a les noies i són una gran herència clàssica que sempre ha cridat l’atenció i que hem trobat representada en molts retrats clàssics i en les pel·lícules.
A l’antiguitat els reis (homes) també portaven joies i això era com un símbol de poder.
La joia que més m’ha agradat en el prezi que van fer les meves companyes és l’armilla en forma de serp, ja que jo en tinc una a casa d’Egipte i un ull egipci, és realment impressionant.
Vale!!
Un apunt molt bo la veritat, a mi les joies em semblan uns complements inutils comparat amb el que costen, encara que les dones amb joies em semblan molt boniques i elegants. Abans els homes i les dones que portaven joies solien tenir un gran poder adquisitiu, la joia mes bonica per mi es la diadema
Salve!!
Gran treball noies, felicitats!!
La veritat és que les joies han tingut molta importància en totes les èpoques ja que era un símbol de riquesa.
A més a més van molt lligades amb la personalitat de la persona, la veritat és que hi ha forces coses que desconeixia de les joies.
Bon treball.
Vale!!
Salve!
Bon apunt! A mi les joies en general no em criden molt l’atenció, simplement solament m’agraden els anells de plata.
Igual que els grecs, el propòsit de la joieria Romana era protegir-se del mal d’ull. Les dones portaven una vasta col·lecció de joies, mentre que els homes usaven freqüentment un sol anell.
Vale!
He jugat i m’ha semblat molt interessant. Molt bon treball noies m’ha agradat molt i he aprés algunes curiositats.
Vale!
Salve!!
Un molt bon apunt!! M’agraden molt conèixer les joies i el seu significat. Aquest apunt ha estat útil aquest prezi per enfocar una mica més les coses i ordenar-les!!
De joyes Romanes no en coneixo més!!
Salvete!!
Aquest prezi és molt interessant ja que et resum, una mica més el tema de les joies i et fa conèixer millor les joies. Jo personalment no coneixo més joies Romanes.
Salve!
M’ha encantat aquest apunt! M’ha deixat ben clar els tipus de joies que portaven els romans en l’antiguitat! Em resulta graciós que després de més de dos mil anys les joies siguin una cosa que encara s’aprecia molt, sobretot per part de les dones, com els collars, els anells, les arracades, etc. Inclús s’aprecien els mateixos materials com l’or i les perles!
Salve!!
Amb aquest prezi he pogut aprendre d’una manera diferent el tipus de joies que hi havia en l’època romana i la veritat és que m’han semblat molt interessants. Aquí tenim una altra prova de que els romans han deixat marca en tot, des del més bàsic al més complexe!
Un apunt molt interessant.
Salvete!
És curiós que després de tants segles les joies segueixin sent exactament les mateixes. A part, les joies segueixen significant poder, riquesa i un estatus social elevat, no qualsevol va pel carrer amb una joieria a sobre! Els romans al igual que els grecs tenien un sentit molt visionari i molt artístic fins i tot pels més petits detalls i actualment les grans cases de moda segueixen utilitzant constantment les referències clàssiques. Gràcies a aquests prezi he pogut observar els diferents tipus de joies que hi havia en l’època romana i m’ha agradat molt l’apunt ja que m’encanten les joies. Els romans van deixar petjada en tot!
Salvete!
Felicitats, molt bon apunt, bon Prezi i Thinglink! són grans eines, per mostrar al “món”, el que sabem i volem ensenyar, m’agrada com ho heu organitzat tot, i la manera de presentación!
Sorprén el fet de que després de segles encara hi hagin els mateixos tipus de joies, i que no varin massa… Abans a l’època romana, grega o… portar joies i complement significava que podies permetirt’ho, ja que només les senyores i senyors que poguessin pagar-ho podien tenir-lo. Ara al S.XXI, veiem pel carrer, que quasi tothom en porta de joies, siguin arracades, collars, braçalets… Perquè és una cosa normal, degut a que el seu preu depenent el que compris clar, baixa. Cosa que abans només una minoria en podía. Pr aixó ara seria estrany no veure a gent utilizar complements.
En resum, bon treball, i el Prezi brillant, amb poca informació pero molt complert, que fa que en matges o videos en treguis molta més.
Salvete!
Primer de tot felicitats, per aquest gran treball, bon apunt amb Thinglink i Prezi, dues grans eines per representar coneixements i mostrar-los al públic.
Fa gràcia saber que en tots aquests segles, no hagi variat gairebé res els complements i joies que utilitzem avui en dia, homes i dones, de totes les classes socials, en tinguis més o menys. Abans segles enrere, només les persones o famílies amb diners podien permetres tenir un anell o collar, mentre que ara lo estrany seria veure gent sense arracades o braçalets!
Aixó es deu a que abans només una minoría tenien com per pagar-ho, i per aixó es produien pocs, fent que el seu preu fos alt, mentre que al S.XXI, hi ha tanta quantitat i varietat que el preu es accesible depenent el que és, per aixó quasi tothom en tenim com a mínim un complement.
En resum, felicitats de nou, per aquest Prezi, on dóna informació sense exagerar, però que amb videos i imatges, mostra molt més del que es pot llegir.
Jo no soc de portar joyes peò si que es veritat que a les dones els hi queden molt bé. He jugat al joc i em sembla una manera molt interessant d’apendres el nom dels complements.