Calendari de festes àtiques

[youtube]https://youtu.be/xX4a1WqQ6b8[/youtube]

El calendari àtic en vigor a Atenes a l’Antiguitat clàssica, és el més conegut dels calendaris grecs. És de tipus lunisolar. L’any atenenc es componia de 10 mesos lunars. Al principi, cada mes tenia 30 dies. En conseqüència, es va fer un ajust amb el cicle lunar, alternant un mes de 29 dies i un de 30 dies. Això dóna un any de 354 dies, és a dir 11 dies menys en relació amb l’any solar. Per posar-hi remei es van afegir 2 mesos de 30 dies, gamelió i antesterió (gener-febrer i febrer-març).

De viure a l’antiga Grècia, en quin mes et casaries?…Què t’ha semblat que el calendari marqui les festivitats religioses? Qui les marca avui dia? Quin mes t’agrada més? En vols saber més?…

Marina Cañas
Batxillerat Humanístic

25 thoughts on “Calendari de festes àtiques

  1. ainablanch

    xaipete!
    Jo haguès celebrat qualsevol festa als messlos d’estiu i a més, si aquestes eren acompanyades de música. Sense doubt, com estic llegint a molts dels comentaris, jo també em casaria a l’estou. I si poguès triar l’ubicació em casaria en alguna de les precioses illes gregues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *