7 thoughts on “Referents del centaure Quiró

 1. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Aquest surt en molts altres mites com a cuidador o entrenador de diferents herois i figures de la mitologia de l’antiga Grècia (a part d’Aquil·les). La gran majoria de marques que porten el seu nom no tenen un relació amb el propi Quirò, cosa que em fa bastanta gràcia, la veritat.

 2. Marc Arquillo

  Χαιρετε!
  Al sentir el nom de Quirón em vingué al cap el nom del famós grup hospitalari. Suposo que la relació es basa en pensar que en l’hospital seràs cuidat per metges competents i sortiràs rehabilitat de forma satisfactòria d’igual manera que els herois que entrenaba el centaure sortien preparats.

 3. Iria

  Xaipe!
  He buscat per informarme de qui era i és un centaure intel·ligent, savi i de bon caràcter, de l’antiga grècia , a diferència de la majoria dels de la seva classe . Era fill de Cronos i de Fílira , una filla d’Oceà , i pare de Ocírroe amb la nimfa Cariclo . Quirón vivia en una cova de la muntanya Pelion, en Tesalia , i va ser un gran educador en música , art, caça. Com hem vist hi han molts personatges de la mitologia grega en la publicitat.

 4. Carlos Thiriet

  Χαιρετε,
  Quiró era l’entrenador de molts dels herois més il·lustres de la Grècia clàssica, com Aquil·les o Heracles. Irònicament, va ser el propi Heracles qui el va matar quan li va llançar una fletxa enverinada amb sang de l’hidra de Lerna.
  Potser aquest personatge no té tanta pervivència com es mereix, a diferència de molts altres. Jo el conec bàsicament de la pel·lícula “Percy Jackson”, ja que en aquesta es dedica a entrenar als fills dels déus olímpics.

 5. Abril Ramos

  Xaipe!

  Havia escoltat a parlar de Quirón perquè com diu en Carlos, a Percy Jackson, és qui entrena als fills dels déus de l’Olimp! Jo ara m’estic llegint el llibre, espero amb candeletes saber què passa amb ell i saber més de la seva història!

 6. Valentina Villanueva

  Salve!
  Jo també l’havia sentit anomenar a Quiró en els llibres de Percy Jackson. Sempre m’han semblat uns sers molt curiosos, els centaures i faunes: mig humans, mig bèsties.
  Malgrat això, no sabia que hi havien tants referents a ell en l’acutalitat. Bon apunt!

 7. Pingback: Un any de premis per als alumnes de Llatí de l’ESO! | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *