El Discòbol de Miró

L’escultura del Discòbol forma part de l’art grec clàssic, que després va servir com a referent als moviments posteriors que van retornar al classicisme i a l’humanisme, com al Renaixement. Per tant, aquesta obra d’art serveix com a model dels cànons de bellesa que hi haurà als corrents de més endavant.

La seva temàtica esportiva i atlètica, i la tensió muscular que mostra ja s’utilitzava en l’escultura arcaica del segle VII i perdura encara fins als nostres temps, fent que avui dia sigui possible agafar aquesta figura com a referent dels Jocs Olímpics.

Molts escultors han imitat aquesta figura agafant-la com a model, en són un exemple el Discòbol de Pierre-Étienne Monnot feta el 1658, que es troba actualment al museu Capitoli, i també la del jardí d’escultures del Rijksmuseum d’Amsterdam, que es va fer l’any 1900.

Sabríeu dir quins altres conseqüents té aquesta escultura?

Powered by emaze

Génesis Robalino
2n Batxillerat Llatí

4 thoughts on “El Discòbol de Miró

 1. thiriet.carlos

  Χαιρετε,
  El discòbol de Miró és una de les escultures més famoses de tota la història, segurament més encara que el mateix David de Miguel Àngel Buonarotti. És una de les escultures en les quals es va inspirar la escultura renaixentista, ja que tenia tots els cànons d’una figura renaixentista, amb una estructura equilibrada i simètrica. L’època en que va ser esculpit era la era dorada de l’escultura grega, ja que havia altres grans escultors, com Fidies, que va fer la estàtua crisoelefantina de Zeus a Olímpia, una de les set maravelles del món antic.

 2. สล็อตออนไลน์

  Very good article! excellent post as always i like it thank you for sharing

 3. Golden slot

  I am pretty much pleased with your good post.You put really very helpful information

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *