Llegim L’ase d’or d’Apuleu!

Salve!

Sabeu quin llibre és el de “L’ase d’or, d’Apuleu“?

portada

Aquesta és una edició de l’Editorial Teide i va ser publicada al gener del 2011. Tracta alguns dels temes clàssics (amorosos, eròtics, les aventures i els viatges) que són ben presents al llibre d’Apuleu i a l’adaptació de Xavier Serrahima, finalista ex aequo del I premi d’Adaptació Literària de la Biblioteca Teide.

L’adaptació de Xavier Serrahima és una adaptació juvenil i es tracta d’un dels exemples més clars de novel·la romana. Narra la història d’un jove, Luci, transformat en ase, i les seves desventures. Podeu trobar més informació aquí.

Aquesta edició va introduïda per un breu estudi de l’obra i la vida de l’autor realitzada per la Margalida Capellà. Podeu trobar notes a peu de pàgina i una guia de lectura per facilitar la lectura als joves. També hi ha il·lustracions fetes per Carles Arbat.

Argument

El llibre ens explica les aventures de Luci, un jove grec que fa un viatge cap a Tessàlia, a la Grècia septentrional, i després de sentir històries de màgia i bruixeria s’atura a Hípata. A casa del seu amfitrió, Miló, s’enamora d’una criada, a qui demana que l’introdueixi en les arts màgiques de la seva senyora, que es veu que és bruixa: Luci acaba convertit en un ase i brama en comptes de parlar. La mateixa nit que això passa entren uns lladres a robar i després de saquejar la casa, s’emporten en Luci pensant que era un ase.

Qui era Apuleu? Us agradaria llegir L’ase d’or? almenys no us perdeu les bruixes de la posada?

Abril Ramos i Aran
1r Batx Grec i Llatí

5 thoughts on “Llegim L’ase d’or d’Apuleu!

 1. Pingback: Booktrailer de L’ase d’or d’A...

 2. Mariona Sabanés

  Molt bon booktrailer Abril. Sé la feina que costa fer-ne un i el resultat ha quedat genial, m’ha agradat molt. M’ha despertat la curiositat per llegir-lo, de ben segura que m’agradara molt!

 3. Ari Vila

  Salve!!
  Molt bon treball Abril, m’ha agradat molt aquest booktrailer i suposo que t’haurà costat molt fer-lo. Et felicito perquè m’ha intrigat saber una mica més de l’història.
  Valee

 4. abrilramosa Post author

  Salve!

  Moltes gràcies Mariona i Ariadna! Us animo a llegir-vos el llibre perquè segur que us agradarà!
  A la meva germana li va fer molta ilusió poder participar en un treball que estava destinat a sortir a Aracne!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *