L’origen científic de la filosofia

Com cada any, aquesta setmana passada va ser la setmana de la ciència. Aquí teniu una petita explicació de l’origen de la ciència i la filosofia (que en un principi anaven de la mà) i el perquè s’originés precisament a Grècia al s. VI aC.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JwXUCLS4hko[/youtube]

Judit Giménez Roig, 2n Batxillerat Humanístic IPM

13 thoughts on “L’origen científic de la filosofia

 1. Margalida Capellà Soler

  Fantàstic, Judit! Una manera genial d’acabar la setmana de la ciència i de celebrar el Dia Mundial de la Filosofia. Ara mateix envio l’enllaç al teu professor de filosofia, en Manel Codina, n’estarà també ben content!

 2. Manel

  Enhorabona, Judit.
  Gràcies per ajuda a vincular la filosofia i la ciència. Els científics i els filòsofs continuant buscant junts respostes i interrogants sobre la naturalesa humana.

 3. zaanouni1

  Salve!
  Un treball fantàstic i sobretot el video, m’encanta aquesta manera d’exposar l’informació. Per a mi, aquest treball, un 10.

  Vale!

 4. Carlos Thiriet

  Χαιρετε,
  Un gran treball! M’agradat molt el vídeo, a més de què em serà útil pel meu examen de filosofia, que precisament tinc avui.

 5. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Molt bona manera d’acabar la setmana de la ciència i la filosofia amb aquest apunt sobre l’origen d’aquestes i relacionant-les. Enhorabona!

 6. Robert Cepeda

  Salve
  Una tasca molt treballada que requereix un proces d’investigacio bastant profun aixi que moltes felicitats a la judit per crear un pont entre la filosfia i la ciencia!

 7. Belén Cansino Hernández

  Salve!

  Felicitats pel treball! S’entén tot molt bé i hauria estat bé utilitzar-lo com un repàs per l’examen de filosofia que acabem de realitzar.

 8. Joan Barrabino Rubio

  Salve!

  Un treball bonissim. És molt fácil d’entendre i amb un gran montatge i molt original.
  Felicitats!!

  Vale!!

 9. Chaymae Zaouaghi

  Χαιρετε!!
  Molt bon treball per celebrar el dia de la filosofia. el vídeo està molt ben fet i molt original. entre els filòsofs i els científics s’estan trobant noves respostes a moltes preguntes que s’han fet durant la historia.

 10. Xènia Serra

  Molt bon treball Judit! M’ha agradat molt el video que has fet i esta molt bé la relació que hi ha entre la filosofia i la ciència. Molts dels filòsofs que estem estudiant en Història de la Filosofia a 2n Batxillerat han aportat moltes coses a l’àmbit de la ciència, com per exemple Tales amb el seu Teorema de Tales, Pitàgores amb les seves aportacions a les matemàtiques, etc.

 11. Pingback: Els cristalls i minerals d’arrel grega | L'univers clàssic dels nostres mots

 12. Chaymae Zaouaghi

  La relació entre la ciència i la filosofia es molt visibles ja que els preimers cientifics grecs eren també filòsofs, com ara Tales de milet, que va ser matemàtic i estronom; Pitàgoras, era filòsof i matemàtic que va considderar la matemàtica com a realitat última de l’universi com a instrument de purificación de l’ànima; Parmènides, va proclamar que la terra és esfèrica (teoria destensada també per Plató).

  En l’ambit de la física trobem filòsofs com Aristotil, que tenia una visió teleològica de la naturalesa. També el trobem en la Biologia juntamente amb Anaximandre que van ser els creadors d’aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *