Fascinació pels aqüeductes

Els aqüeductes

Els aqüeductes eren construccions fetes per als romans que permetien transportar l’aigua en gran quantitat des de la seva font fins a la ciutat a través de recs de superfície, galeries subterrànies, i ponts d’arcs aeris. Va ser una de les grans construccions i més aconseguides per als romans.

Avui dia, encara es conserven aquests grans descobriments, però no tots es conserven d’una peça. Els aqüeductes que estan més ben conservats per tot el món són els de Tarragona, anomenat el Pont de Diable o Pont de les Ferreres, l’aqüeducte de Segòvia, i també per Itàlia i França (que encara es conserven en bon estat). A Alemanya, a la ciutat d’Einbeck n’hi ha un de més modern.

També i degut al pas del temps i a que no s’ha pogut fer res, hi ha aqüeductes més destrossats, més aviat restes.

Hem pogut observar que al Maresme també en trobem, com a Pineda de Mar, cosa que reflecteix el pas dels romans i el seu regnat. Arrasaven per molts territoris, tenien un gran domini.

Després de fer una petita recerca he trobat que catorze aqüeductes portaven milers de milions de litres d’aigua a la ciutat de Roma i gran part de l’aigua era per a usos públics.

Els aqüeductes es podien estendre durant 100 quilòmetres amb una disminució del nivell de 300 metres a l’inici fins a 60 metres a l’arribada. Els enginyers romans utilitzaven sifons inversos quan calia.

Així doncs, no hi ha dubte sobre la intel·ligència dels romans i de tan espavilats que eren, cosa que almenys a mi, em fa admirar-los i respectar-los.

 Hamza Zaanouni, 4t C. Optativa 3 de llatí.

24 thoughts on “Fascinació pels aqüeductes

 1. Mar Gómez

  Salve!
  Un molt bon recull de dades i heu utilitzat molt bé el thinglink.
  Està tot molt ben informat
  In proximum!

 2. Mariona Cava i Ruiz

  Salve!!!
  Enhorabona per aquest treball Hamza!
  Crec que has exposat molt bé aquest tema,et felicito per el treball fet amb el thinglink i per la recerca de informació dels aqüeductes.

 3. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  Hamza felicitats pel treball! M’ha agradat molta, ja que no ho savia, es més, pensava que era un simple pont per creuar i no per transportar aigua. Jo he vist d’aquests aqüeductes, però ara no m’encrecordo on els he vist.
  Salve!

 4. nais

  Felicitats Hamza! Molt ben treballat, i molt ben exposat, has utilitzat molt bé el thinglink.

 5. Aaron Romero

  Salve!!!
  Enhorabona per el treball Hamza(peyas)!!!
  Es un treball molt completat i has fet una bona recerca de la informacio aqüeductes. Enhorabona per aquest thinglink
  Vale!!

 6. Boutaina Anza

  Salve !

  Enhorabona Hamza ! Aquest apunt em sembla molt interesant ja que no sabia que aquest pont els romans el feien servir per transportar l’aigua. Penso que aquest recull de dades i imatges amb el programa thinglink ha quedat fantàstic.

  Vale…

 7. noelianistal

  XXV—XI—MMXIV
  Bonum diem!
  Mare meva. S’havia de l’existencia dels aqüeductes, però no de que podien trnasportar tantísima aigüa! Realment és increible que subestimem als romans, quan són més llestos que alguns de nosaltres!
  També m’ha agradat saber que havia un a Pineda de Mar, ja que no pensava que hi hauria cap tant a prop meu.
  He de dir, que m’encanta que els que estaven en bon estat s’hagin conservat d’aquesta manera.
  Els romans segur que ens agraeixen, desde algun lloc, que no destruim el seu gran esforç i treball.
  In proximum.

 8. Ariadna Garcia Adarve

  Salve!
  Felicitats pel teu treball, Hamza. La veritat es que els aqüeductes són construccións impressionants que molta gent no sap per que servien. Has fet una molt bona explicació d’aquests.
  In proximmum!

 9. Blanca L.

  Salve!!
  Enhorabona Hamza! M’ha semblat un apunt molt interessant, i crec que la informació està molt ben exposada. Has fet un molt bon recull de dades.
  Vale!

 10. Yasmina Groult

  Bonumdiem
  Molt bon treball!
  M’agrada molt el thinglink, ja que surten molt be els treballs
  Felicitatss Hamza!
  Vale

 11. Rubén Navarro

  Salve

  Felicitats Hamza pel teu treball!! Has fet una molt bona explicació d’aquests. M’ ha semblat un apunt interessant a que no sabia que aquest pont els romans el feien servir per transportar l’aigua.

 12. Iria Rael

  Xaipe!
  Hamza has fet un molt bon treball! No en tenia ni idea de que Els aqüeductes tinguessin tanta simbolitat en l’època llatina, trobu que es un bonic monument per recordar l’antiga roma, ja que vaa ser una de les grans construccions i més aconseguides per als romans. M’agradaria molt poder veuren un i saber-ne d’ell, de la seva historia..
  Tampoc tenia ni idea que tenia un aqui tant a prop, a Pineda de Mar.

 13. Liana Franchesca Beijleveld

  Salve!
  Un molt bon apunt, totes les dades que es recullen, i com esta explicat, es impressionant les coses que es poden aprendre, el thinglink esta molt ben utilitzat.

  In proximum!

 14. Carlos Thiriet

  Salve!
  Molt bona feina Hamza! Es nota que portes dos anys ja fent llatí. Crec que els aqueductes són l’obra arquitectònica més important dels romans, ja que el transport de l’aïgua va fer molt pròsperes les seves ciutats.

  Vale

 15. alvarez.raul

  Salve,
  Molt bon treball Hamza sobre els aqüeductes romans i els que encara perviuen fins als nostres temps, en el seu moment van ser una de les construccions més importants, ja que sense aqüeductes, poca aigua arribaria fins a les ciutats.
  Vale!

 16. Robert Cepeda

  Molt bona feina Hamza la veritat es que he visitat molts aqueductes pero d’aquet mai havia escoltat parlar, moltes persones creuen que els acueductes nomes es un lloc per on passa l’aigua pero molts tenen altres significats, Hamza ho has fet molt be .

 17. Joan Barrabino Rubio

  Salve!!
  Gran treball Hamza, és increible l’aspecte d’alguns dels aqüeductes després de tant de temps en peu.
  El thinkling està molt treballat, felicitats.

  Vale!!

 18. Chaymae Zaouaghi

  Xaipe!!!
  Molt bon treball. l’any passat vam anar d’excursió amb la Lida a Tarragona i vam passar per l’queducte són realment impressionants, m’ha agradat molt i ara amb aquest apunt i relacionant el que simbolitzaven m’he quedat sorpresa, es un bon tema per tractar

 19. lauraredondo

  Felicitats per l’apunt, le trobat força interessant. Personalment no sabia que utilitzaven els aqüeductes per transportar aigüa.

 20. Valentina Villanueva

  Salve!
  Felicitats Hamza! Es increible que aguantin en peu unes construccions tan antigues, a part de que cuan encara estaven en us puguessin transportar tanta aigua.
  Vale!

 21. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  Felicitats Hamza, molt bon treball, has fet servir el thinglink molt bé, i has sapigut recullir la informació necesaria.
  Trobo que aquest treball és una lecció per a la societat d’avui en dia, es un exemple molt clar de lo llestos que eren els romans i de com han sapigut itulitzar aquesta sabiduria.
  Enhorabona!
  Vale

 22. pedro

  Salve!!
  Esta molt be aquest apunt, ja que ens mostra aqueductes que queden en diferents llocs. Es asombrós que quedin encara de peu!
  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *