Els pigments en l’Antiga Grècia

He fet aquest apunt amb el GoogleDrive sobre la pintura a l’Antiga Grècia on s’explica com feien els pigments amb els que els grecs pintaven. Al llibre de Grec 1 (ed. Teide) a la pàgina 180 tenim un apartat on parla de la pintura de l’antiga Grècia. Ens explica que als palaus minoics les parets es decoraven amb pintures al fresc amb una fina execució i colors vius, s’hi representaven festes de braus, escenes de la vida quotidiana, motius vegetals… Als palaus micènics de Micenes s’han conservat algunes restes de la decoració mural però no hi havia representats els elements vegetals o animals típics de la pintura minoica. Polignot (Πολύγνωτος) va ser un dels artistes més admirats de l’antiguitat nascut a Tassos i gràcies a les seves pintures li van permetre el dret de ciutadania atenesa, no s’ha conservat cap obra d’ell però ens han arribat textos de Pausànias i de Plini el Vell i pintures de les ceràmiques.

Sabríeu aportar alguna cosa més sobre la pintura a l’Antiga Grècia? Què n’opineu? Actualment quin tipus de pintura s’utilitzen? Sabeu com es diu el vas de la diapositiva número 12?

Clàudia Cazaux
2n Batx. Grec

5 thoughts on “Els pigments en l’Antiga Grècia

 1. Arnau Lario

  Bona feina, Clàudia!
  No he trobat res més respecte a la pintura grega (cosa positiva, això vol dir que està molt bé), però aquí tens les diferents tècniques pictòriques actuals:
  Oli, Cera, Aquarel·la, Acrílica, Pastel, Fresc, Tinta, Pigment d’òxid de ferro, Grisalla, Puntillisme i Dripping.
  No he trobat el nom exacte del pot de maquillatge de la diapositiva 12…

 2. Carlos Thiriet

  Χαιρετε,
  Un treball molt interessant, es nota que li has dedicat molt del teu temps. Em van agradar molt els vasos grecs que vaig veure al museu britànic de Londres fa dos anys, crec que els grecs pintaven molt bé.

 3. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Des del meu punt de vista els grecs pintaven molt bé ja en aquella época i van ser uns grans pilars de la pintura dels posteriors segles. M’agraden bastant les pintures del prehel·lènic. Bon trreball!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *