Visitant la Magna Celebratio

La Magna Celebratio es celebra des de l’any 2005 coincidint amb el 50è aniversari del museu, la d’aquest any va ser el passat 24, 25, 26 i 27 d’abril del 2014. Encara que fos la desena Magna Celebratio, jo era la primera vegada que hi anava i la veritat és que va ser molt interessant amb bastants activitats per fer com escriure grec i llatí sobre papir, aprendre els jocs que tenien a l’antiga Roma, fer polseres, pentinar-se com un romà o romana… La primera edició només s’hi feia un curs i jornades de cuina romana, visites al patrimoni i recreacions dels legionaris romans.

No només vaig poder gaudir de les activitats sinó que també vaig poder entrar al Museu de Badalona, construït l’any 1990 i un dels conjunts arqueològics romans més importants de Catalunya, on es veuen les restes de Baetulo, objectes i eines que utilitzaven, esquelets d’animals i persones… No hi havia entrat mai i això que hi he passat vegades pel davant! No tenia ni idea de que sota dels meus peus hi havia tota una ciutat romana tant ben conservada.

Hi heu anat alguna vegada? Si és així, hi vau participar? Vau poder entrar al museu? Què us semblen aquestes recreacions de l’antiga Roma? Sabíeu que compta amb un total de 18.000 visitants i 120 participants?

Clàudia Cazaoux
1r de Batx. Humanístic

One thought on “Visitant la Magna Celebratio

  1. Dani Jarque

    Bon treball Claudia. Jo no vaig poder anar i no he anat mai. No sabia que hi tingues tants visitants i participants són uns bons numeros però al ser un dels conjunts arqueològics romans més importants de Catalunya es normal. No soc molt de visitar museus però tampoc em desagradan, un cop dintre m’agrada i surtu content al saber coses noves, per les excursions que he fet amb l’institut per diferents museus. M’ha sorpres molt els esquelets i les parets ben conservades amb els pigments, la veritat que veien aquestes fotografies em penedeixo de no haver anat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *