Les domus romanes

Salvete alumnes de llatí!

Som la Judith Caballero, la Paula Contreras i la Sara Martín de 4 d’ESO de l’institut Premià de Mar i hem fet el nostre apunt sobre les domus romanes.

Per fer-ho, hem creat un vídeo basat en imatges de la casa i les seves parts i les hem anat explicant.

Ens ha agradat molt fer aquesta feina perquè hem après molt sobre les domus romanes i hem après a dominar una mica més aspectes tècnics com els vídeos o l’àudio.

Esperem que el nostre projecte us sembli útil, aquí us el deixem:

Valete!

Judith Caballero, Paula Contreras i Sara Martín

PD:

Vid. Domus Romana

33 thoughts on “Les domus romanes

 1. Pingback: Les villae romanes | Aracne fila i fila

 2. Pingback: Les “insulae” romanes | Aracne fila i fila

 3. Pingback: Locantur domus, villae et insulae, convenito … | El Fil de les Clàssiques

 4. Ari Vila

  Salve!!
  M’ha encantat aquests dos vídeos que han penjat sobre la domus romana. Estan molt ben fets ja que és com si caminéssim de veritat per una domus i un dels vídeos explica algunes coses determinades que hi ha a la domus que mai n’havia sentit parlar. Sempre m’han agradat les domus romanes, però no n’havia vist de tant boniques. Felicitats a les alumnes que han realitzat el treball per el seu esforç!
  Vale

 5. Abril Ramos i Aran

  Salve!

  Molt bona feina la que van fer les meves tres companyes i amigues l’any passat. Encara recordo aquells dies que van estar fent la feina!
  Penso que al fer una feina més visual facilita molt la manera en la que ens podem aprendre les part de les domus romanes.

  Feliciter!

 6. Mariona Sabanés

  Salve!
  Molt bona feina companyes. En el video s’enten molt bé les cases romanes, la seva distribució, la seva funció… I en el segon video es pot veure perfectament com eren les cases antigament. Són uns videos molt interessants.

 7. Belén Cansino Hernández

  Salve!

  Felicitats a les meves companyes de l’any passat de Llatí, recordo la feinada que vau fer per aquest treball. És molt interessant.

 8. Chaymae Zaouaghi

  Salve!!!
  Per començar les noies han fet un bon treball, en el video s’explica molt be com eren les Domus Romanas, jo ja havia vist aquest apunt i em va ajudar mot a fer el thinglink de una Domus. Respecte el video de l’explicacio s’ha de dir que la veu esta moltclara i entenadora i aixi es més visual i més facil per entendre com eres aquestes Dumus. Molt bon treball noies.
  Vale!!!

 9. Juls París

  Molt bon video, molt útil ja que ens expliqueu les parts i després ens posseu un altre que ens la mostra per dins detalladament.

 10. David

  Molt bon Treball !
  En aquest video s’explica molt be les caracteristiques Domus Romanas. A mes a mes l’explicacio es molt correcta amb una gran veu en off que fa que el video tingui mes claretat. Felicitats
  Vale!!!

 11. Robert Cepeda

  Uns videos molt bons, gran feia.
  Uns domus espectaculars i molt bonics, aquest article parla de elements del domus que no he tractat a clase encara.

 12. L. Arcas

  Salvete!
  Primer de tot, felicitar a la Judith Caballero, Paula Contreras i Sara Martín, pels grans treballs que han fet, uns granns vídeos i unes Domus molt maques.
  Jo mai abans havia fet les parts de la casa, però amb aquests vídeos, en el que mostra les parts de la casa i la seva explicació, m’ha agradat molt, m’ha quedat clar , i les felicito!

 13. Pingback: Locatur villa Iulii | Aracne fila i fila

 14. Pingback: Ser mare a l’antiga Roma | Aracne fila i fila

 15. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  Molt bon treball! Els dos videos m’han agradat molt i m’han sigut molt útils ja que he acabat d’entendre com eren realment les domus. El segon video m’ha semblat molt curiós ja que ens fa com una mena de representació de com eren realment i m’ha semblat molt xulo.
  In proximum!

 16. Chaymae Harrak

  Salvete!
  M’han agradat molt els dos videos!
  Volia donar les gràcies, ja que m’han ajudat a entendre les diferents parts de la domus i també he pogut fer la meva tasca sense cap problema.
  Vale!

 17. Farah

  Salve!
  Bon treball noies, no és el primer cop que treballo les parts de la Domus, peró no m’enrrecordave te tot i m’heu refrescat la memoria noies gracies ! Ens serveix per poder sortir-nos de l’examen, amb el vostre video es una bona forma d’estudiar.
  És molt interesant saber com vivien la cuna del nostre saber, ha anat canviant molt la “moda” i els estils de decorar, peró toto i aixó jo veig molt bonics e interesants els disenys de l’época i crec que fer una Domus actualment seria molt especial.

 18. Arnau Torres Nadal

  Salve!
  Els vídeos que hi ha en aquest enllaç són força interessants. Pots fer-te una idea general de com eren les domus romanes de les oppidums. Totes tenien propietaris amb un grau elevat econòmic ja que eren patricis. Podem veure on passaven la major part del temps i amb la visita virtual en la domus en pot donar la sensació de estar passejant per on els romans vivien. Ha estat un vídeo molt interessant.

 19. Valentina Restrepo Rodríguez

  Bonum diem!
  Primer de tot vull felicitar als estudiants que han fet aquests videos ja que els hi ha quedat molt bé i m’ha ajudat a realitzar la meva tasca amb més facilitat, i segon dir que m’han semblat molt interessants els videos ja que he après les parts de la domus i em sembla molt bonic aquest treball, gràcies!!!

 20. faysal

  Salve!
  Aquests vídeos són força interessants m’han estat molt útils per a entendre com eren les domus romanes de les Oppidum i com vevian. Podem veure on passaven la major part del temps i els dissenys de l’època són molt bonics.
  Molta gràcies pour vuetro esforç Ha estat un vídeo molt interessant que ens servira i alludara si tenim uneix examen.
  Felicitats a les alumnes que han realitzat el Treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *