25 thoughts on “Què fem amb la lectura a llatí?

  1. Alexia Álvarez Pàmies

    Salvete!
    L’ase d’or(Asinus aureus), és una obra d’Apuleu del segle II, per a molts la primera novel·la de la història de la literatura (de ben segur, és la primera en llatí). Un cop sabut això penso que si estàs estudiant llatí és essencial haverte-la llegit, o sigui que aquest estiu no dubtaré a fer-ho!
    No l’he llegit, però segons he buscat informació l’obra és una barreja d’històries còmiques que succeeixen a Luci, un narrador que decideix aprendre màgia després de sentir les aventures d’un company de viatge. Aquesta màgia provoca situacions desgraciades tant en l’amor com en diversos crims, en les quals es veu involucrat el protagonista. Ell mateix es transforma en un ase intentant solucionar la seva situació. Com a ase, passa per diversos amos fins que la dea Venus o Isis es compadeix d’ell i el torna de nou home. Ell passa aleshores la resta de la seva vida dedicat a la religió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *