Us han robat mai el cor?

Mireu amb atenció aquesta il.lustració de Carles Arbat:

A què us sona? La reconeixeu? Podríeu dir l’episodi que il.lustra? En quin llibre trobem aquest episodi? Qui és el seu autor? Robar el cor pot tenir diverses interpretacions, a quina es refereix aquesta il.lustració? En coneixeu d’altres? etc.

 

Noelia Vargas

4t d’ESO Llatí optativa 2

31 thoughts on “Us han robat mai el cor?

 1. torrent.laura1220

  Salve!
  Aquesta imatge és de llibre de L’Ase d’or de la pàgina 26. Aquesta imatge apareix quan expliquen la història en que la malvada Mèroe es venja de Sòcrates, perquè la va trair, i li treu el cor literalment. Pero avui en dia aquesta expressió s’utilitza per dir que una persona s’ha enamorat i se li han emportat el cor (perquè teòricament sense aquella persona no pot viure).
  Vale!

 2. padros.xenia2009

  és la imatge que es dona a la pàgina 26 del llibre “L’Ase d’Or” il.lustra l’història que Sòcrates. La malèvola Mèroe és quan li roba el cor literalment per haver-la traicionat.
  Ave.

 3. Elisa Moya

  Salve!

  Aquesta imatge, com ja han dit tots els meus companys, surt al llibre de l’ase d’or, al capítol de Sòcrates (pàgina 26).
  Robar el cor en aquesta il•lustració vol dir que la fetillera li va treure de veritat el cor a Sòcrates. Normalment aquesta expressió s’utilitza per dir que algú s’ha enamorat, que li han robat el cor, però de manera metafòrica.

 4. PaulaPla

  A què us sona? És quan la Mèroe li roba el cor a Sòcrates com a venjança per haber-la abandonat
  La reconeixeu? Si
  Podríeu dir l’episodi que il.lustra? El capítol de Sòcrates, exactament a la pàgina 26
  En quin llibre trobem aquest episodi?L’ase d’or
  Qui és el seu autor? Xavi Serrahima (adaptació del text d’Apuleu)
  Robar el cor té diverses interpretacions, aquí es refereix literalment a treure-li el cor a una persona, en general aquesta expressió s’utilitza com a metàfora quan algú s’enamora.

 5. huete.victor1020

  Salve!!
  Aquesta imatge surt en la pàgina 26 en el capitol de Sòcrates. Es quan Mèroe li roba el cor a ell.

 6. fontanet.alba2010

  Salve!
  La imatge surt al llibre d’Ase d’or, el capítol on surt l’història de Sòcrates. Representa la fetillera que li treu el cor a Sòcrates, que l’havia hipnotitzat per ser el seu amant.
  Jo crec que robar el cor té molts significats, però el més habitual i utilitzat és per dit que estàs enamorat, que t’han robat el cor.
  Vale!

 7. gene macias

  A què us sona? aquesta foto surt en el llibre de l’ase d’or molt maca l’historia La reconeixeu?sii Podríeu dir l’episodi que il.lustra? en el capitol de socrates En quin llibre trobem aquest episodi? l’ase d’or Qui és el seu autor? xavi serrahina Robar el cor pot tenir diverses interpretacions, a quina es refereix aquesta il.lustració? la bruixa li va treure el cor a socrates perque s’enamores d’ella ja que ell no volia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *