Us han robat mai el cor?

Mireu amb atenció aquesta il.lustració de Carles Arbat:

A què us sona? La reconeixeu? Podríeu dir l’episodi que il.lustra? En quin llibre trobem aquest episodi? Qui és el seu autor? Robar el cor pot tenir diverses interpretacions, a quina es refereix aquesta il.lustració? En coneixeu d’altres? etc.

 

Noelia Vargas

4t d’ESO Llatí optativa 2

31 thoughts on “Us han robat mai el cor?

 1. cecilia

  Salve!
  És una imatge de L’Ase d’or (pàgina 26), representa l’història que Sòcrates li explica al Luci, en la que Mèroe, en venjança per haver-la deixat, li treu el cor. El llibre de l’Ase d’Or és una adaptació que va fer Xavi Serrahima del text d’Apuleu.
  En aquest cas, “robar el cor” és una expressió literal, ja que la malvada fetillera li extreu realment l’òrgan al Sòcrates. Malgrat això, normalment és una expressió metafòrica referida a quan una persona enamora a una altra,
  Vale 😀

 2. Zicora

  Salveee.

  No m’he llegit el llibre de l’Ase d’Or, pero vaig llegir un fragment del llibre, en la que explica que Mèroe li arranca el cor a Sòcrates per haverla abandonat.

  Tinc ganes de llegir-lo. 🙂

 3. Eulàlia

  No coneixia aquesta història, però és interesant saber l’origen de “Robar el cor”.

  Vale!

 4. aida

  Salve! Aquesta fotografía surt cap a la pàgina 26, és la història de que Sòcrates li explica a Luci la venjança de la malvada Mèroe.

  Principalment és una metàfora que s’utilitza per dir que algú s’ha enamorat però malgrat la metàfora, en aquest cas, ho diu literalment ja que la bruixa li treu realment.

 5. Eva Serrano

  Salve!! Aquesta foto està al llibre de l’ase d’or al capítol de Sòcrates. Il·lustra la imatge quan Mèroe li roba el cor a Sòcrates ja que ell li ha trait.

 6. Marta Bautista

  Salve!!
  Aquesta imatge la trobem en el llibre “L’ase d’or”, a la pagina 26 i representa l’història que Sòcrates que li explica al Luci, en la que Mèroe, en venjança per haver-la deixat, li treu el cor.

 7. 2pac

  Salvee!!!!!
  Espero que ami només em robin el cor d’una manera jajaja perquè… si o no Margalida jaja:D
  En aquesta il·lustració li roba el cor literalment, però la manera mes normal de que et robin el cor es enamorante.

 8. Margalida Capellà Soler

  Jo també espero que mai ens robin el cor d’aquesta manera tan bèstia! Per cert, em demostreu que us heu llegit el llibre o almenys fullejat!
  Robar el cor! Afortunadament, vosaltres em robeu el cor cada dia veient com treballeu malgrat totes les dificultats! Així m’agrada!

 9. irina

  La imatge és de l’ase d’or, explica la història de Sòcrates , en aquesta història explica la història de com la bruixa Mèroe li roba el cor literalment al pobre Sòcrates, com a venjança per haver-la deixat.

 10. Andrea Balart

  salve! la imatge surt al llibre primer ( història de sòcrates) de l’Ase d’or.Representa la fetillera que li treu el cor de veritat a Sòcrates, qui l’havia hipnotitzat per ser el seu amant. RObar el cor té molts significats entre d’altres vol dir enamorar-se.

 11. Clara

  Ave!
  Aquesta història pertany a un fragment del llibre de l’Ase d’or, d’Apuleu. És la part que explica la història de Sòcrates (quan Mèroe li roba el cor per haver-lo trait)

  Vale:D

 12. aiida

  Salve! Aquesta imatge pertany a l’Ase d’or d’Apuleu! Explica la història de Sòcrates. La malèvola Mèroe és quan li roba el cor literalment per haver-la traït.

 13. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  Si que reconec la fotografia, està a la pàgina 26 del llibre de “L’Ase d’Or”. Representa la història que Sòcrates li explica a Luci, en la que Mèroe li treu el cor, en venjança per haver estat trait.
  VALE 😀

 14. romero.natalia2011

  Aquesta foto està al llibre de l’ase d’or al capítol de Sòcrates (pàgina 26), explica la història de com la Mèroe li roba el cor literalment a Sòcrates, per venjança al haver-li deixat.

 15. Carlos Moreta

  Salve!!
  Aquesta foto està al llibre de l’ase d’or al capítol de Sòcrates.(pag.26).

 16. Mireia Moral

  VALE!
  Aquesta foto surt al llibre de “L’Ase d’or”, es la part on expliquen la historia de Sòcrates.

 17. martinez.victoria2010

  Aquesta imatge pertany a una imatge de l ´ase d´or de la pàgina 26 on explica l´histoia l´historia de Sòcrates on el Luci li roben el cor literalment . La frase de “robar el cor” pot ser que t´haguis enamorat.

 18. aida.alvarez1220

  saaalve!
  em sona molt del llibre de L’Ase d’Or. Representa l’història que Sòcrates li explica al Luci, que la que Mèroe, en venjança per haver-la deixat, li treu el cor.

  vaale Lidaa

 19. cervero.sabina2011

  salve!
  Aquesta imatge forma part del llibre “L’ase d’or”. Concretament poertany a la historia de Sòcrates quan Mèroe li roba el cor ja que ell l’ha trait.

 20. gomez.luque2011

  Salve!

  Aqueta imatge es la que surt a L’ase d’or a la pàgina 26.
  És on expliquen la historia de Sòcrates, on li explica a Luci que la Mèroe li ha robat el cor per haver-la deixat.

  vale!

 21. tinker.tomas2010

  Salve!
  És una imatge de “l’Ase d’or”, de l’història que Sòcrates explica a Luci, en la que Mèroe li roba el cor a Sòcrates per haver-lo traït.

  En quest cas quan diu robar el cor es refereix a que li roben, literalment, no a altres com la de robar el cor per amor.

  Vale!

 22. perezlama.eva2012

  SALVEE
  aquesta foto dsurt al llibre de L’ase dor crec que a la pagina 26, i representa la venjança.
  valee!!!

 23. pais.yasmina2010

  Salve! 🙂

  Aquesta imatge surt al llibre que vam llegir al primer trimestre, “L’Ase d’Or”, en concret al capítol de Sòcrates. Aquesta metàfora, “robar el cor”, en el llibre es refereix al moment on Mèroe li roba el cor per traició.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *