Lancia i les lletres de l’alfabet grec

Fa poc que vam iniciar el curs de grec, i com cada any és imprescindible aprendre’n l’alfabet. Com a exercici la Margalida ens va proposar que busquéssim lletres gregues a la nostra vida quotidiana i ens va dir que ens sorprendríem de la gran quantitat de lletres que trobaríem.

Jo creia que ja no en podríem trobar masses d’aquestes lletres a causa que aquesta activitat ja s’havia fet els anys anteriors com podeu veure aquí, però no va ser així.

Tot va començar quan mirant la televisió vaig veure un nou model de la marca Lancia. Es tractava del nou Lancia Ypsilon. Buscant més a fons vaig veure que en el blog hi havia múltiples articles que parlaven sobre els referents grecs en els cotxes, com ara aquest de la Teresa.

Però el que no sabia era que aquesta marca no tenia només un o dos cotxes que utilitzaven lletres gregues simplement com una anècdota sense cap importància. Sinó que la marca Lancia portaven fent cotxes i relacionant-los amb lletres gregues des de fa més d’un segle.

Això em va portar a preguntar-me quants cotxes tenia Lancia amb les lletres de l’alfabet grec, i aquest és el resultat:

Eric Andreu Carvajal

1r Batxillerat C

45 thoughts on “Lancia i les lletres de l’alfabet grec

 1. Andrea Balart

  XAIPETE! Està molt bé aquest article. Trobo molt original la idea de posar nom de lletra grega a una marca de cotxes.

 2. Andrea Balart

  Aquesta és una de les proves de que el grec s’aclimata i ens condiciona la vida moderna. El trobem a tot arreu fins i tot en les marques de cotxes

 3. irina

  Aquest article està molt ben fet. Jo savia que hi havia algunes marques de cotxe que incloïen les lletres gregues en els seus cotxes, però no savia que la marca lambda en tingués tantes. Jo no m’havia adonat de que feien servir les lletres gregues en els cotxes. Estan pertot arreu!

 4. Jose Maria Fernandez

  Salveee!!!!

  El article esta molt ben fet vui felicitar al Eric per que esta molt ben montat i lletres de l’alfabet grec, m’imaginaba que serien noms o símbols inventats.

 5. Tania

  Salve!

  La veritat és que l’article està molt ben fet, m’ha agradat el montatge del qual i la veritat és que no sabia que algunes marques de cotxes tenien lletres gregues i la veritat és que m’ha sorprés.
  Molt bon article, felicitats!

  Vale!

 6. Matiida

  Feliciter per aquest meravellós estudi, no sabia que alguns cotxes portessin lletres de l’alfabet grec, mai m’havia fixat , m’ha interesat molt el treball ja que m’agraden molt els cotxes :D!
  Vale!

 7. Ana Mª Falcón Durán

  Salve 🙂

  Com ja he comentat a un altre article, he quedat molt sorpresa al saber que moltes marques de cotxe utilitzen referents grecs. No tenia ni idea.

  Valete!

 8. Judit Giménez

  És cert que coneixia algunes marques de cotxes que contenen lletres de l’alfabet grec, pero no en tenia ni idea que foren tants. Sembla que l’alfabet grec té un cert punt atractiu entre els publicistes. Les lletres gregues estan sempre al nostre entorn, sempre hi tenen presencia.

 9. Marta Gallardo

  Xaipe!

  Sincerament m’ha sorprès, no sabia que tantes paraules en grec estiguessin escrites en tantes marques. No te’n adones fins que t’ho diuen i et comences a fixar.

 10. Camila Arigón

  Salve!

  M’agrada molt la presentació dels cotxes Lancia. La veritat és que mai m’havia fixat en totes les marques que contenen lletres gregues actualment. Jo creia que no contenien cap significat, sino propi de la imaginació d’un publicista. Per un d’aquests motius és pel qual no podem dir que és una llengua morta, si encara continua viva a la vida cotidiana! A partir d’ara em fixaré més en les marques per veure si es basen en alguna de les lletres de l’alfabet grec.

  Vale!

 11. Álex Aguilera

  Salve
  Aquest article em resulta especialment interessant perque ens demostra com el grec està present a les nostres vides més del que ens pensem. Ja era conscient de que les lletres gregues eren utilitzades recurrentment a productes i publicitat, però no sabía que també en marques te cotxe.

 12. Nicol Narvaez

  Xaipe!

  Aquest article m’agradat força, sabia que hi havien marques de cotxes amb alguna lletra del alfabet grec, però no tants. Aquesta marca no es molt coneguda a Espanya però he estat buscant i és coneguda sobretot a Itàlia. Aquí podem veure que l’alfabet grec hi és a tot arreu.

 13. Clàudia Cazaux Cuberas

  La veritat és que és un tema bastant interessant perquè el grec en veritat forma part de les nostres vides i no ens adonem fins que no ens hi fixem, segur que a part del món dels cotxes hi ha altres objectes i coses que utilitzem i veiem al dia a dia que tenen alguna cosa del grec .
  Molt bé aquesta recerca sobre els cotxes de nom amb les lletres de l’alfabet grec Eric!

 14. Xènia Sánchez Hernández

  Xaipe!
  Un gran article. M’ha agradat molt, sobretot perquè em descobreix coses que abans no sabia.
  Era conscient que hi havia marques de cotxes que utilitzaven lletres greges però no tantes.
  Felicitats Eric per aquest article!

 15. Rebeca Barroso

  Xaipete!! 🙂

  Aquest article m’ha semblat molt interessant, ja que mai m’havia fixat que tantes marques tenien referent grec. Tot això ens demostra que el grec continua a les nostres vides, però no ens fixem.
  A partir d’ara intentaré fixar-me més en les marques per veure si contenen lletres del nostre alfabet grec.
  Moltes felicitats per l’article Eric!!

  Vale!!

 16. Pingback: Lancia i les lletres de l’alfabet grec | ...

 17. Pingback: El plaer de conèixer les lletres gregues i llegir grec! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *