Lancia i les lletres de l’alfabet grec

Fa poc que vam iniciar el curs de grec, i com cada any és imprescindible aprendre’n l’alfabet. Com a exercici la Margalida ens va proposar que busquéssim lletres gregues a la nostra vida quotidiana i ens va dir que ens sorprendríem de la gran quantitat de lletres que trobaríem.

Jo creia que ja no en podríem trobar masses d’aquestes lletres a causa que aquesta activitat ja s’havia fet els anys anteriors com podeu veure aquí, però no va ser així.

Tot va començar quan mirant la televisió vaig veure un nou model de la marca Lancia. Es tractava del nou Lancia Ypsilon. Buscant més a fons vaig veure que en el blog hi havia múltiples articles que parlaven sobre els referents grecs en els cotxes, com ara aquest de la Teresa.

Però el que no sabia era que aquesta marca no tenia només un o dos cotxes que utilitzaven lletres gregues simplement com una anècdota sense cap importància. Sinó que la marca Lancia portaven fent cotxes i relacionant-los amb lletres gregues des de fa més d’un segle.

Això em va portar a preguntar-me quants cotxes tenia Lancia amb les lletres de l’alfabet grec, i aquest és el resultat:

Eric Andreu Carvajal

1r Batxillerat C

45 thoughts on “Lancia i les lletres de l’alfabet grec

 1. Margalida Capellà Soler

  Realment, has fet el que semblava impossible, Eric! L’enhorabona! Un treball magnífic!

 2. Miriam pelegrina

  Felicitats Eric pel magnific treball que has fet, es bastant interesant saber que pots trobar fins i tot una marca de cotxes que es basi en les lletres de l’alfabet grec .Enhorabona!!

 3. osorio.laia2011

  Felicitats, Eric! Has fet un treball genial! Desconeixia aquesta marca de cotxes, és ben curiós…
  També és una bona referència històrica, on es pot veure el progrés de l’automòbil durant el segle XX.
  Et torno a felicitar!

 4. Zicora

  Te l’has currat molt Eric, encare no se com ho has fet. Pero m’ha agradat moltissim. Habera si fas mes, et surten molt bé. No imaginaba que la marca de cotxes Lancia estigues relacionada amb l’alfabet grec.

 5. Lucia Rivas Bolaños

  Bonum diem!
  És una gran currada i realment una casualita enorme o millor dit el poc que me arribat a fixar mai que tantes marques de cotxes portessin lletres de l\’alfabet grec xD
  A més deu haver sigut una gran currada.
  Bona feina 🙂

 6. Tom

  Molt bon treball, i el montatge exelent! No savia aquest petit detall, el qual demostra definitivament que el llatí amb les lletres de l’alfabet grec no està mort, que fins hi tot les marques de cotxe el fan servir!

 7. Gerard Carrillo

  Magnific treball sobre els cotxes Lancia, una gran evolució dels cotxes desde el segle XX. totes les marques s\’inspiren en alguna cosa per posar nom als seus models, però es un fet curios que lancia s\’inspiri en l\’alfabet grec. Jo nomès coneixia el delta hf integrale però per el món dels rallies. felicitats per aques bon treball!

 8. Francesc Franquet

  Feliciter per aquest meravellós estudi, Eric. L’anunci del Lancia Ypsilon és genial. Algú podria animar-se a fer una petita investigació de marques de cotxes en grec i/o llatí.

 9. Michelle

  Felicitats Eric! L\’he trobat molt interessant el teu treball. Has fet una bona recerca de cotxes de la marca Lancia, pero segur que hi han moltes mes que encara no hi sabem. Dintre d\’uns anys, segur que totes les lletres de l\’alfabet correspondran a un cotxe, enhorabona.

 10. Júlia Tosses

  Ei, felicitats per aquest treball, està molt currat i gràcies per demostrar-nos que hi ha més utilitat de l’alfabet grec a part que en el camp de les mates.En aquest cas, cada model correspon a una lletra de l’abecedari, però van amd ordre? o sigui no se si m’explico però per exemple el primer model va ser Alpha i l’últim serà Òmega?
  Bueno, segurament no ho saps però tenia aquest dubte i així de pas allargo el comentari , que són uns deures xD

  Apa, continua amb les teves investigacions 🙂
  Adeu!

 11. Chaima Anza

  Felicictatats Eric, ha sigut un bon article dedicat a l\’alfabet grec . L\’alfabet grec no nomès serveix per apendre llegir, sinò també les seves lletres interpreten moltes coses, una d\’aquestes es la que ens s\’has demostrat.

  A mi personalment m\’agrada moltisiim aquest article, que parlà sobre les marques de cotxes. Com he dit és un tema modern i actualment es doná en diferents llocs del món!! 😉

 12. Eric Andreu Post author

  Júlia, al principi si que seguien lletra per lletra l’alfabet grec, però cap a la tercera lletra van començar a saltar-se algunes lletres. Suposo que si la primera lletra corresponent al primer cotxe va ser l’Alfa, acabaran per la Omega, simplement per tradició, però com has dit no ho se segur. I gracies per comentar!!

 13. baga.laia2012

  Felicitats per aquest article Eric! Està molt ben fet i es molt curios que tots els cotxes de la marca Lancia, tinguin el nom de les lletres gregues. És un tema molt modern i crida l’atenció.

 14. irina

  felicitats aquest article està molt bé, ha mi també m’ha sorprès que una marca de cotxes faci servir lletres gregues, si no saps grec no et dones conta, però si has estudiat grec si que et sorprent.

 15. gene macias

  molt currat el video es nota que s’ha passat molt temps en fer-lo no coneixia la marca de cotxe i ara ja la conec cada dia aprenc algu nou 😀

 16. Alba Carrasco

  Feliciter per l’article! Està molt bé. M’ha sorprés lo de la marca de cotxe, que fa servir lletres gregues.
  Enhorabona.

 17. Naim

  El treball és magnífic, està molt bè m’agradat descobrir que la marca Lancia té a veure molt amb l’alfabet grec.

 18. pallach.carla

  Hola Eric!
  Moltes felicitats per aquesta recerca i aquest bon muntatge. Es nota que hi has posat molt de temps i de ben segur que ara, gràcies a la teva recerca, tots ens fixarem molt més quan viatgem o anem pel carrer.
  Segueix així Eric 🙂 Adéu!!

 19. Teresa Devesa i Monclús

  Efectivament, com diu la Carla, si teniu els ulls ben oberts quan aneu pel carrer i us llenceu a la recerca, igual que l’autor d’aquest article, poden sortir treballs tan insteressants com aquest. Fins al proper, Eric!

 20. Cristina Ortiz

  Felicitats! Molt boen fet el treball! Es curiós que la gran majoria de la gent , com jo fins fa poc, véiem aquestos noms com noms inventats i extranys. Estic molt feliç de tindre aquestos coneixements i saber que no, que tot té un perque. 🙂

 21. Paula pla

  Salve !
  Molt guay el montatge, és increible saber que fins hi tot una marca de cotxes utilitza les lletres de l’alfabet grec, m’imaginaba que serien noms o símbols inventats.

 22. Natalia Espejo

  felicitats aquest article està molt bé! a mi m’ha sorprès que una marca de cotxes faci servir lletres gregues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *