Just abans de Setmana Santa vàrem anar per tercer any a l’aula gastronòmica de la Boqueria a fer cuina romana amb la cuinera Eulàlia Fargas. El nostre treball ara és fer una recepta romana aquestes vacances i lliurar-la en forma de fotografies o de vídeo a classe just a la tornada. Entre tots anirem completant amb receptes o bé amb enllaços, fotografies (primer les heu de pujar a l’àlbum Cuina Romana de Photobucket), vídeos o curiositats aquest receptari de cuina romana, majoritàriament del llibre De re coquinaria d’Apici (el Ferran Adrià dels romans!), fet amb Col·lex (per editar la nostra col·lecció heu de fer servir el mateix nom d’usuari i contrasenya del Moodle i del bloc) i deixant aquí els nostres comentaris sobre gustos, recomanacions, etc. Les podeu imprimir per cuinar millor els plats romans a la cuina i sobretot gaudir amb els cinc sentits de la cuina romana. Prosit!
Vid. Aquí.
Vid. Els sabors de Roma
Receptes romanes:
Perna (pata de cerdo)
‐ Pullus Bardanus (pollo de heliogábalo)
‐ Ius Diabotanon in Prisce Frixo (pescado en salsa de hierbas)
‐ Patina Solearum (plato de lenguado)
‐ Patella Lucretinam (plato de Lucrecio)
‐ Ofellas Apicianas (carne a la manera de Apicio)
‐ Minutal ex Praecoquis (menú de albaricoques)
– Haedo Sive Agnum Tarpeianum (cabrito/cordero al modo de Tarpeyo)
‐ Leporem Madidum in ius Album (liebre sazonada en salsa blanca)
‐ Porcellvm Oxyzomum (cochinillo con salsa picante)
‐ Porcellvm Vitellianum (cochinillo al modo de Vitelio)
‐ Iecinera Sive Pvlmones (hígado de cabrito o cordero)
‐ Ova Spongia ex Lactes (tortilla de leche)
‐ Tiropatynam (flan)
‐ Globi (buñuelos al modo de catón)
‐ Pisam Vitallianam Sive Fabam (habas a la manera de Vitelio)
‐ In Ovis Apalis (huevos revueltos)
‐ Pullum Frontonianum (pollo guisado con harina y leche)
‐ Hollus Molle (puré de verduras)
‐ Curcubitas more Alexandrino (calabazas a la Alejandrina)
http://diariodegastronomia.com/mercado/jornadas/11131-concurso-de-cocina-romana-comebebium-.html
També haureu d’incloure aquesta salsa romana, dodra:http://derecoquinaria-sagunt.blogspot.com.es/2012/10/dodra-una-salsa-romana.html
Pingback: [BLOCKED BY STBV] Aracne fila i fila » Blog Archive » Postres romanes per llepar-se els dits!
Salve!
M’encanta aquest apartat, ja que m’agrada molt la cuina. Vaig fer un video preparant unes galetes gregues i m’agradaria penjar-lo, però no se com fer-ho.
Valete! 😀
Ana, ens passes l’enllaç i així el veure’m! Estàs donada d’alta a Aracne?
Salve Lida!
No estic donada d’alta a Aracne, no ho puc penjar 🙁
Però aquest és el link de les meves galetes: http://www.youtube.com/watch?v=SNPwNQsQcJ0
Valete 😀
Ana Mª, realment les teves galetes semblen boníssimes. És una llàstima que no siguin una recepta antiga. A veure si ens fas una recepta romana! Ja et vaig enviar el teu nom d’usuària (anamariafalco) i contrasenya per publicar a Aracne, demana ajut a la teva professora. No t’oblidis d’enllaçar el teu apunt amb aquest altre o amb els de cuina grega que trobaràs en els nostres blocs, com aquest. Fes recerca i enllaça.
Roma entre fogones: http://romaentrefogones.wordpress.com/
Un nou blog de cuina romana: Abemus incena
Cook Real Recipes from Ancient Rome: Ostrich Ragoût, Roast Wild Boar, Nut Tarts & More
http://www.openculture.com/2013/11/cook-real-recipes-from-ancient-rome.html
Salve Magistra!
Després de veure això tinc ganes de fer alguna recepta de cuina Romana, miraré alguna recepta Romana per internet o d’aquestes que estan a dalt que estan molt chules i faré alguna. Es irresistible que no t’entri la gana amb les meravelloses receptes del Romans!
Ave!
http://www.apicionados.com/
http://abemus-incena.blogspot.com.es/2014/02/las-legumbres-en-las-mesas-romanas.html?spref=fb
http://www.buffalo.edu/news/releases/2014/04/002.html
http://jornadasclasicashuesca.blogspot.com.es/2014/04/exito-del-recetario-de-apicio-en-la.html?spref=fb
DE LA CARNE DE ASNO A LA LENGUA DE FLAMENCO: EXQUISITECES EN LAS MESAS ROMANAS http://abemus-incena.blogspot.com.es/2014/05/de-la-carne-de-asno-la-lengua-de.html
http://abemus-incena.blogspot.com.es/
Pingback: Més cuina romana | Aracne fila i fila
Hipotrimma http://www.entheca.es/recetas/162-hipotrima
http://www.archaeokitchen.com/albondigas-de-la-roma-antigua-polpette-della-roma-antica/
Pastisseria romana http://gladiatrixenlaarena.blogspot.com.es/2016/10/pasteleria-romana-pastillariorum.html