El nostre receptari de Cuina Romana amb Col·lex

Just abans de Setmana Santa vàrem anar per tercer any a l’aula gastronòmica de la Boqueria a fer cuina romana amb la cuinera Eulàlia Fargas. El nostre treball ara és fer una recepta romana aquestes vacances i lliurar-la en forma de fotografies o de vídeo a classe just a la tornada. Entre tots anirem completant amb receptes o bé amb enllaços, fotografies (primer les heu de pujar a l’àlbum Cuina Romana de Photobucket), vídeos o curiositats aquest receptari de cuina romana, majoritàriament del llibre De re coquinaria d’Apici (el Ferran Adrià dels romans!), fet amb Col·lex (per editar la nostra col·lecció heu de fer servir el mateix nom d’usuari i contrasenya del Moodle i del bloc) i deixant aquí els nostres comentaris sobre gustos, recomanacions, etc. Les podeu imprimir per cuinar millor els plats romans a la cuina i sobretot gaudir amb els cinc sentits de la cuina romana. Prosit!

Vid. Aquí.

Vid. Els sabors de Roma

45 thoughts on “El nostre receptari de Cuina Romana amb Col·lex

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Receptes romanes:

    Perna (pata de cerdo)
    ‐ Pullus Bardanus (pollo de heliogábalo)
    ‐ Ius Diabotanon in Prisce Frixo (pescado en salsa de hierbas)
    ‐ Patina Solearum (plato de lenguado)
    ‐ Patella Lucretinam (plato de Lucrecio)
    ‐ Ofellas Apicianas (carne a la manera de Apicio)
    ‐ Minutal ex Praecoquis (menú de albaricoques)
    – Haedo Sive Agnum Tarpeianum (cabrito/cordero al modo de Tarpeyo)
    ‐ Leporem Madidum in ius Album (liebre sazonada en salsa blanca)
    ‐ Porcellvm Oxyzomum (cochinillo con salsa picante)
    ‐ Porcellvm Vitellianum (cochinillo al modo de Vitelio)
    ‐ Iecinera Sive Pvlmones (hígado de cabrito o cordero)
    ‐ Ova Spongia ex Lactes (tortilla de leche)
    ‐ Tiropatynam (flan)
    ‐ Globi (buñuelos al modo de catón)
    ‐ Pisam Vitallianam Sive Fabam (habas a la manera de Vitelio)
    ‐ In Ovis Apalis (huevos revueltos)
    ‐ Pullum Frontonianum (pollo guisado con harina y leche)
    ‐ Hollus Molle (puré de verduras)
    ‐ Curcubitas more Alexandrino (calabazas a la Alejandrina)
    http://diariodegastronomia.com/mercado/jornadas/11131-concurso-de-cocina-romana-comebebium-.html

  2. Pingback: [BLOCKED BY STBV] Aracne fila i fila » Blog Archive » Postres romanes per llepar-se els dits!

  3. Ana Mª Falcón Durán

    Salve!

    M’encanta aquest apartat, ja que m’agrada molt la cuina. Vaig fer un video preparant unes galetes gregues i m’agradaria penjar-lo, però no se com fer-ho.

    Valete! 😀

  4. Margalida Capellà Soler Post author

    Ana, ens passes l’enllaç i així el veure’m! Estàs donada d’alta a Aracne?

  5. Margalida Capellà Soler Post author

    Ana Mª, realment les teves galetes semblen boníssimes. És una llàstima que no siguin una recepta antiga. A veure si ens fas una recepta romana! Ja et vaig enviar el teu nom d’usuària (anamariafalco) i contrasenya per publicar a Aracne, demana ajut a la teva professora. No t’oblidis d’enllaçar el teu apunt amb aquest altre o amb els de cuina grega que trobaràs en els nostres blocs, com aquest. Fes recerca i enllaça.

  6. Sandra Moya

    Salve Magistra!
    Després de veure això tinc ganes de fer alguna recepta de cuina Romana, miraré alguna recepta Romana per internet o d’aquestes que estan a dalt que estan molt chules i faré alguna. Es irresistible que no t’entri la gana amb les meravelloses receptes del Romans!
    Ave!

  7. Pingback: Més cuina romana | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *