Mirra en còmic!

Qui no recorda la història? L’havíeu de llegir a Narracions de mites clàssics! En quin arbre és transformada Mirra? Quin crim execrable va cometre? Quin fill en va ser el resultat? Quina és l’actualitat d’aquest antic mite ovidià? Al bloc tenim alguna altra entrada?…

Si cliqueu damunt la imatge del visor, podreu llegir el meu còmic millor. Espero que us agradi!

[kml_flashembed movie="http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/files/2010/06/rocamora.swf" width="460" height="420" wmode="transparent" /]

Vull donar les gràcies a la companya de classe Núria Yela _que com sabeu té molt bona cal·ligrafia_ i m’ha repassat el text. Ja sabeu que la Margalida s’hi fixa molt també en aquests detalls i és molt exigent: “…està bé, però si no s’entén de què serveix?”.

Carlos Rocamora
1r batx. llatí i grec

14 thoughts on “Mirra en còmic!

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Carlos! Increïble! Espectacular! Ara ja sé que dibuixes molt bé! Dos anys a primer i no m’havies fet cap còmic ni cap article! Amb una setmana, l’última del curs, en portes dos. Bé, més val tard que mai i les coses bones es fan esperar!

  Feliciter!

 2. Carlos Rocamora

  Moltes gracies Margalida, hem de donar també les gracies a la Nuria Yela que es va encarregar de passar l’escrit a net amb la seva perfecta caligrafia.

 3. Oriol García

  Carlos!! Moltisimes felicitats. El dibuix está molt bén dibuixat i l’història está molt bén plasmada amb bona relació amb las imatges. Es un bón mètode aquest, de buscar una història com aquesta i fer un còmic que ho representi. També felicitats a la Nuria, ja que la seva caligrafía es espectacular i fa que es pugi llegir molt millor.

 4. Irena

  Hola:D
  Dibuixes super bé Rocamora!! Bon apunt!
  Bueno aquesta història és una mica forta, com molt dels mites que intenten reflexar situacions que veritablement són certes en la vida quotidiana, encara que no sigui molt normal que un pare deixi a la seva propia filla prenyada.
  Aquesta noia, La Mirra, es converteix en la mirra que és una goma resinosa aromàtica de color gris groguenc i de gust amargant d’un arbre quan atravessa el desert d’Aràbia., on més endavant naixarà Adonis, fill del pare de la jove Mirra.
  Aquest mite ja el vam veure en articiles anteriors d’ Aracne.

  Adéuu

 5. Coty

  ESBORRA L’ANTERIOR LIDA, SI US PLAU!

  Ave Carlos!
  Però que bé que dibuixes noi, aviam si ens tornes a deleitar amb un còmic com aquest l’any vinent! 😉 Núria, la teva lletra cada dia m’agrada més, quina enveja de cal·ligrafia T_T.
  Els dibuixos i la lletra expliquen just el que han d’explicar (tot i que falten el principi de tot i el final, que són molt interessants).
  Tot començà amb l’orgull de Círias per la bellesa de la seva filla, cosa que el va fer atrevir-se a dir que superava a la mateixa Afrodita. Aquesta, furiosa, va fer que Mirra desitgés al seu pare. Amb ajuda de la seva donzella Hipòlita, Mirra va fer que el seu pare acceptés la visita d’una estrangera que s’oferia a tenir trobades apassionades amb la condició de no revel·lar la seva identitat (fent recordar al mite de Eros i Psique). Després de dotze nits el rei se n’assebentà de que era la seva pròpia filla i, enfurismat, va perseguir-la amb la idea de matar-la. Fugint d’ell desesperadament, implorà l’ajuda dels déus que la convertiren en l’abre de la mirra, que, segons la història, quan les seves fulles cauen són en realitat les llàgrimes de la princesa.
  La continuació d’aquest mite és el d’Adonís, el nen que va nèixer de les relacions de Mirra amb el seu pare.
  Feliciter a tots dos pel treball!

 6. Laura G

  MOLTES FELICITATS, m’agrada moltíssim! Doncs si havia llegit el mite a Narracions de mites clàssics.
  ·Mirra es transforma en una planta aromàtica, la qual, rep el seu nom.
  ·El crim que va cometre va ser aprofitar-se de que el seu pare estaba borratxo per satisfer el seu desig amorós.
  ·El nen que neix fruit d’aquesta fortuïta unió és Adonis, un noi que va resultar ser molt bell i transformat en l’anemone per Venus quan va morir en mans d’un senglar.
  ·He trobat aquest artícle que parla del mite: http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2009/05/12/la-sara-safegeix-al-repte/

 7. Bet Rosell

  Ave!
  M’ha encantat el cómic, els dibuixos són fantàstics! La història està ben resumida i es complementa perfectament amb les vinyetes. A més pels que encara no s’han llegit el mite, els comentaris de sota ajuden a acabar-lo d’entendre.(Per cert, Núria, quina enveja de lletra!)
  La majoria de les preguntes ja s’han contestat, em sembla que l’únic que puc dir és que actualment encara existeix un càstig per tenir relacions sexuals entre membres d’una mateixa família.
  felicitats un altre cop pel còmic, és perfecte!

 8. nuria

  Salve Carlos!
  Un gran treball, em vaig quedar alucinada quan vaig veure els dibuixos, la veritat és que no tenia ni idea de que dibuixesis tan bé! Estic super contenta d’haver colaborat perquè quedés un bon resultat. =)

  Ja saps Lida, tenim un nou artista a classe!
  Valee! 😀

 9. Alissa Komarova

  Hola!
  Molt bonic el comic, Carles!Dibuixes super bé, no ho sabia!
  M’acabo de llegir el mite, perque m’he liat una mica..i és molt fort!
  Gracies a la Coty, s’eten millor, per qui no ha llegit el mite.

  És va transformar en l’arbre de Mirra.
  El crim que va cometre és de mantenir relacions amb el seu propi pare Cíniras.
  El fill que en va ser resultat és Adonis (podeu llegir el mite en el llibre de Narracions de Mites Classics, és el seguent després de Mirra).
  Suposo, que l’actualització del mite és refereix a que un dels majors numeros de embaraços és consequencia del alcohol.

 10. Iván Zapico Fernandez

  Salve!!!

  Gran treball de Carlos Rocamora, és una molt bona idea de fer aquests treballs per tal de que s’entengui millor un mite molt bonic, espero que es puguin realitzar més d’aquest tipus.

 11. Uxue Avilés

  Salve!!

  Molt bon treball, em sembla molt currat i també els dibuixos molt ben fets. És una idea magnífica això de poder fer feines d’aquest tipus ja que són molt més entretingut de llegir i molt més fàcil d’entendre.

  Vale!!

 12. Martí Palma

  Salve!
  Fantàstic cómic, m’ha servit per saber-ne quelcom sobre Mirra. Ja que vaig estudiar un mite paral·lel. ( El de biblis) Uns dibuixos molt ben fets!
  Enhorabona!

 13. Pedro Sánchez

  Salve!!
  Es una molt bona idea de fer aquests treballs per tal de que s’entengui millor un mite molt bonic

 14. Carlos Garcia

  Salve!!
  Molt bonic. El dibuix está molt bén dibuixat i l’història está molt bé amb bona relació amb las imatges. Es una bona manera, de buscar una història com aquesta i fer un còmic que ho representi. També felicitats a la Nuria, ja que la seva caligrafía es espectacular i fa que es pugi llegir molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *