És el llatí el pal de paller de les llengües europees?

La Margalida ens va demanar pel Dia Europeu de les Llegües, que es celebra a tot Europa el 26 de setembre, un petit treball en què demostressim que el llatí és a la base de bona part de les llengües europees: n’és el llatí el pal de paller? Unes companyes van localitzar mots de procedència llatina en diferents llengües romàniques en un Google maps que es va obrir per a l’ocasió, si voleu participar és encara obert a qui ho vulgui, uns altres van elaborar preciosos muntatges audiovisuals (com el d’en Toni i la Rebeca amb les llengües romàniques o la Lina, la Coty i la Irena amb les llengües indoeuropees que es parlen avui a Europa, o l’Audry que va triar el mot “amor” en diferents llengües). Jo m’he incorporat tard, tres setmanes després d’haver començat el curs i he volgut contribuir en aquest projecte europeu amb aquest muntatge audiovisual. Sabeu amb quines llengües he fet l’estudi comparatiu? A partir de les seves similituds lèxiques podríem postular l’existència del llatí en el supòsit cas que no ens haguessin arribat testimonis escrits, que com bé sabeu no és el cas?

Alissa Komarova
1r batx. de llatí

8 thoughts on “És el llatí el pal de paller de les llengües europees?

 1. Coty

  Bon treball Alis!
  Les llengües amb les que has treballat són el llatí, el català i l’italià (aquestes dues últimes tenen un 70% de similituds si no recordo malament!).
  Jo crec que si el llatí no estigués hauríem de soposar la seva existència perquè seria impossible que totes les llengües romàniques s’assemblessin tant sense tenir una gran llengua inicial en comú.
  Felicitats i benvinguda:-)

 2. Oriol García

  Molt bé el treball de la Liss!!! Está ben estructurat i molt imaginatiu i original, una grabació de cada cosa amb el seu nom corresponent. M’ha agradat molt 😉

 3. dani costa

  Kalimera!
  A mi m’agradat el montatge de les escenes que has fet,perque sense fer molts talls d’imatges explicavas diversos elements,com per exemple quan descrius l’edifici i mes tard enfoques la finestra,a mi aixo amb dona un bon ritme alhora de seguir el que m’expliques.Aixo es lo que mes a destacat per mi,la proxima vegada et recomano que grabis sobre un suport fixe,com per exemple un tripode perque la imatge es mantingui estatica.Les llengues que has utilitzat com diu la Coty i s no m’equivoco son el italià,el llati i el català.Anim!!

 4. rabab

  El treball de la Alis està molt i aixó que fa dos setmanes que fa llatí.M’ha agradat molt.

 5. lina

  Ave!!! les llengües que aparèixen són el català,llatí i l’italià.Per cert molt bon montatge, felicitats 😛

 6. nuria

  Salve Alis!
  El video que has fet està molt bé! Les llengües que has utilitzat son el català, l’italià i el llatí. M’agradat molt la manera con has enfocat el montatge i la canço de Roxete, “Lisent to your hearth” molt maca ^^.

  Ja m’ensenyaras a fer montatges com aquest! Moltes felicitats, que és d’admirar com en tant poc temps, t’has posat tan al dia!

  Valee! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *