Publicitat: Una versió un xic “esperpèntica” del mite

Dilluns al vespre vaig veure un cartell del Burger King amb referències clàssiques que em va cridar l’atenció, però com que no vaig fer-li foto, no l’he sabut trobar. Tot i això, remenant en la pàgina d’aquesta cadena, he vist que és propensa a inspirar-se en el món clàssic, ja que no sé si haureu vist un anunci on apareix un “déu” (ho poso entre comes, perquè espero que la divinitat parodiada no fos així).

Podríeu dir-me de qui és tracta i buscar informació sobre ell? Serà una informació molt útil per a la visita al Parc del laberint.

Annia García
1r Batxillerat
IES Isaac Albéniz

15 thoughts on “Publicitat: Una versió un xic “esperpèntica” del mite

 1. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Em sembla que ja sé a quin nou producte d’aqeusta marca et refereixes, Annia. en aquest cas és romà, oi? A veure qui dels dos instituts el coneix i ens pot ajudar tot deixant un enllaç al comentari.
  La veritat és que després de les magnífiques imatges que vas trobar al dominical, aquesta troballa és una mica depriment!

 2. shu yòÓlyh & shu devÖô

  Ave!
  Doncs nosaltres creiem que es cupido, per tot el rollo qaquest deles ales la feltxa
  ens sembla una mica estúpid l’anunci, pero casi com tota la publicitat d’avui en dia….

  Vale!!

 3. shu yòÓlyh & shu devÖô

  Ave!
  Doncs nosaltres creiem que es cupido, per tot el rollo aquest de les ales la feltxa
  ens sembla una mica estúpid l’anunci, pero casi com tota la publicitat d’avui en dia….
  [correcicó del comentari anterior que se m’havien colat algunes faltes]

  Vale!!

 4. shu yòÓlih & shu devÖô

  Es diu que Cupido era fill de Venus i de Mart, era el fill dels deus de l’amor i la guerra respectivament, Cupido resulta el deu dels enamorats, creant d’aquesta manera un enllaç entre l’amor i la tragedia.
  Comunment es diu cupido a un adolescent o més a un nen de gran bellesa i tendresa a les seves formes.
  Es solia representar amb un arc i un carcaix amb fletxes de dos tipus: unes d’or amb la punta afilada i lluents que probocaven l’amor a l’instant, i unes altres amb la punta roma i un plom sota la canya, que produïen el rebuig i la indiferència.
  A vegades Cupido portava els ulls envenats, ja que l’amor es cec.

  salut!

 5. andrea martinez i thaïs garcía

  Ave!!!!!!

  el video que hem vist del burger king podem veure el persontge mitlogic de Cupido o en grec Heros.

  El qual era un nedó fill d’ afrodita i Ares, en llatí Venus i mart, respectivament deus de l’amor i la guerra. Cupido portava fletxes unes per enamorar, eren d’or amb la punta afilada i lluents que probocaven l’amor a l’instant, i unes altres amb la punta roma i un plom sota la canya, que produïen el desamor. Anava amb els ulls tapats i tenia unes ales.
  Tenía el do d’ enamorar per aixó fins i tot a l’ actualitat diem que l’ amor es cec.
  Valeee!!

 6. Ariadna et Jessica

  AVE!
  Nosaltres dues també havíem vist aquest anunci de burger king. El Déu representat és Cupido que va ser una deïtat romana, i de manera similar als deus Amor i Voluptes fou una versió romana del deu grec Eros. Donant com a causa d’ell els amors i les pasions dels mortals. Cupido resulta el deu dels enamorats, creant d’esta manera un enllaç entre l’amor i la tragedia.
  Espero que aquesta informació sigui útil per a la visita del Parc del Laberint.
  Vale!

 7. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Mar i Andrea, poseu el vostre nom real i no oblideu que esteu realitzant un exercici de classe. Jo coincideixo amb vosaltres en el caràcter esperpèntic d’aquesta paròdia mítica, però fins i tot la crítica cal fer-la raonada i, sobretot, amb una expressió menys col·loquial.
  Pel que fa a la informació sobre Cupido, aneu amb compte, Andrea i Thaïs, Eros va sense “H”. Per la resta, la informació que ens heu proporcionat ens anirà força bé, però algú en pot dir alguna cosa més?

 8. nuria

  Ave Lida!
  El “deu” que apareix, és Eros o Cupido, que és fill de Venus (Afrodita) i de Mart (Ares), al ser fill dels deus de l’amor i la guerra, a Cupido se li ha otorgat d’ésser el deu dels enamorats. ^^
  Espero que Cupido no fos com el posen a l’anunci, sinò que s’asembli bastant a l’escultura de Antonio Canova. 😀

  Valee!!

 9. Coty

  Ave Annia!
  Doncs com han dit als comentaris la resta dels companys no hi ha cap dubte de que és “Eros” o “Cupido” el déu de l’amor (el mateix que va fer que Apol·lo s’enamorés de Dafne i que ella el rebutgés).
  Aquest déu era fill de Afrodita i el seu amant Ares (recordem que el seu marit era Hefest, com els va enxampar Hèlios i com es van riure els altres déus…) i tenia altres germans com Deimos, Fobos i Harmonia.
  La veritat és que l’anunci és molt ‘cutre’, bastant simple i poc graciós i a més presenten al pobre Cupido d’una manera molt patètica! Però al menys han entès el concepte d’Eros com el déu del amor.
  En fin… jaja.

  Vael:-)

 10. Annia

  Ave!
  he de dir que jo també hem vaig quedar una mica sorpresa quan vaig veure que havien posat al pobre cupido tan lleig.
  El vaig voler posar perqué crec que li donava un punt “graciós”.

  Vale!

 11. Irena

  Ave!:D
  Quin anunci més bo! jaja
  està clar que fa referència a Cupido (deessa de l’amor),armat d’un arc, fletxes, molt suvint porta com un tipus de venda als ulls encara que aqui no sigui així.

  vale!

 12. Alissa Komarova

  HOLAAA!
  El deu que apareix, és Eros o Cupido,és el fill de Venus i de Mart, al ser fill dels deus de l’amor i la guerra, a Cupido se li ha otorgat d’ésser el deu dels enamorats.

  No he vist encara aquet anunci per la tele i l’altre del Burger King tampóc!

  Burger King s’esta tornant CLÂSSIC!!!!

 13. Annia

  Ave!
  Puc veure que heu fet una bona recerca, i heu explicat molt clarament qui era “Cupido”.
  Podem observar que els que van fer l’anunci sabien la història de “Cupido”, ja que el que volen aconsseguir és que aquest noiet que viem(primer vaig pensar que podia ser Narcís,pero que després viag veure que no, perquè no hi havia cap mostra de que fos ell, com per exemple que es mirés a un mirall o coses per l’estil)s’enamorés de l’hamburguesa, i donen a entendre que està tan bona que no li fa falta cap “Cupido” perquè s’enamori.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *