Tots cap a l’Àgora!

Divendres 9 d’octubre s’estrena l’esperada pel·lícula Ágora, del jove director espanyol Alejandro Amenábar!

He pensat, ja que és una pel·lícula ambientada en temps dels romans que tracta d’una dona sàvia, Hipàtia d’Alexandria, que mor per als seus estudis i per a la seva gran sabiduria, com ja ens apuntava la Margalida en el Dia de les Matemàtiques i aquest estiu la Teresa ens ressenyava el llibre  El Jardín de Hipatia d’Olalla Garcia, que seria una bona idea que el dia 14 d’octubre que cau en dimecres, dia de l’espectador, a la tarda podríem anar a veure-la tots plegats, com s’ha fet al Cristòfol Ferrer en altres ocasions fora d’horari lectiu.

Quan hàgiu vist la pel·lícula, m’agradaria que  féssiu un comentari aquí, a Aracne,  tot dient el que ens ha semblat i si ens portem bé la Margalida ens programarà el xat i la podrem fer petar.
Us convido a veure el tràiler definitiu!!!!!

Qui s’hi apunta?

Carla Domingo Luengo

2n Batxillerat (grec i llatí)

IES Cristòfol Ferrer

25 thoughts on “Tots cap a l’Àgora!

 1. Margalida Capellà Soler

  Una idea fabulosa, Carla!
  Quan hem anat al cinema tots plegats ens ho hem passat molt bé i ha estat molt enriquidor per a tots i totes. Ágora pot ser, com bé dius, un bon motiu per obrir el xat per cursos i després posar-ne aquí les conclusions; també pot ser, crec, un bon tema per fer un treball de recerca.

  Jo m’hi apunto, i tant!Ja m’he reservat la tarda del dimecres 14 d’octubre.

  Carla, fas tu la llista i, quan s’estreni la pel·lícula, mires on la fan a prop (Badalona o Barcelona)que hi puguem anar en tren i l’hora. Si som una bona colla, s’hauran de comprar les entrades abans. Te’n responsabilitzes tu, eh!. Ja et donaré de totes maneres un cop de mà, si et cal.

  Molt bona pensada!

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Quina bona iniciativa, Carla! I quina llàstima que el dia 14 tinc un curs de formació de professorat al qual no puc faltar. Tot i això, tingueu-nos informats del cinema i l’hora per si algú de l’Albéniz s’hi apunta i perquè si és a Badalona i a la segona sessió de la tarda, potser m’hi podré afegir.
  Tinc moltes ganes d’anar-hi i si és amb una bona amiga com la Margalida i una colla de clàssics com vosaltres, encara millor…

 3. Irena

  Avee:D
  em sembla una idea ideal:) m’encantaría anar-hi!m’apunto ja que està super bé per el que veig en el trailer.
  vale!

 4. Sarah i Patri

  Avee!!

  La pel.lícula sembla bona, per ser espanyola …
  Ya fa temps que ens vem fixar en ella i si podem la anirem a veure.
  Per cert, la veritat és que aparèixen els romans i que una part de la trama va dedicada a la dòna sàvia que es menciona en l’article, però la veritable trama de la pel.lícula trata sobre la revel.lio del poble egipci contra la esclavització dels romans. A la pel.lícula pel que veig al tràiler enfoquen la cosa de part dels romans pero si sabem una mica d’història sabrem que els egipcís tenien bons motius per rebel.larse.

 5. sere eloisa

  Aquesta pel.licula m’agradat molt…
  es molt interesant…..voldria apuntalme en la llista per poder anar a veure-la.

 6. Teresa Devesa i Monclús

  Esperarem a l’estrena, Sara, i després et proposo un nou comentari sobre la temàtica i el tractament que en fa Amenàbar. Jo tinc referències directes d’algú que l’ha previsualitzada i em sembla que efectivament hi ha un transfons polític important al darrera de la història d’Hipàtia, però no sé si és exactament el que comentes.
  Espero un nou comentari després de visualitzar-la!

 7. nuria

  Ave!!
  Crec que es una molt bona idea i el trailer pinta bé, així que m’apunto. Després de veure-la ja deixare un altre comentari.
  Vale!!

 8. lina

  ave lida!! si ja molta gent s’ha apuntat yo també jaja hem sembla que está molt bé.Quan hagi vist la peli comento una altre vegade.

 9. Carla

  Avui s’estrena ,per fi la pèl·licula Àgora!

  Bueno em pensat que el dia ideal es dimecres 14, ja que es el dia de l’espectador i la tarifa es molt més barata. Cadascú es paga el bitllet de tren i l’entrada al cinema!!!

  la idea més bona es anar al cinema del centre comercial Diagonal mar perque es super fàcil arribar i esta vora.

  Mataró Parc esta aqui el cosatat pero tenim que agafar tren i bus i el bus tarda una estoneta ben llarga en canvi a diagonal mar tenim que agafar el tren fins Sant Adrià i el tram 2 paradets i stem al centre comercial, vaja que ens deixa ala porta i cerc que es molt més còmode.
  La pel·licula comença a les 17:00 he pensat de quedat a l’estació a les 15:30 per no anar justos d etemps i ppoder guadir-la desde el principi fins al final!!!!

  Així que ja sabeu!

  Carla

 10. Anna Salas Tarré

  Em va encantar! Ja l’he vist i realment la trobo molt bona!
  Alejando Amenábar, però, com ja vem comentar amb la Margalida, fa acabar-la millor del que és amb realitat tot i que no desvetllaré el final per si encara hi ha algú que no l’ha vist.
  Els comentaris que feia la gent al final de la pel·lícula eren realment possitius i jo tot i sent una mica inculteta amb això de les clàssiques vaig poder-la entendre i disfrutar-ne de la estança!
  Entre aventura, lluita i amor platònic són unes dues hores que es passen ràpides.
  L’única queixa que podria torbar-ne és la del fet dels comentaris escrits que surten al llarg de la pel·lícula ja que per una persona que no en sap l’història és difícil llegir-los sencers i entendre’ls. Però suposo que si s’haguessin allargat més amb el temps dels comentaris la pel·lícula s’hagués allargat massa!

  En definitiva, molt molt xula!

 11. Alissa Komarova

  Hola,
  jo encara no he vist aquesta pelicula,
  quan tingui temps la veure, i per això no puc dir res sobre si m’agrada o no,
  pero pel que veig tothom parla bé d’aquesta película
  i té totes les pintes de ser interesant.

 12. Teresa Devesa i Monclús

  Per fi he pogut anar a veure la pel·lícula! Podria fer un comentari exhaustiu de la seva fidelitat històrica, de la visió tan negativa que es dóna del cristianisme, de l’aura que envolta el personatge de la protagonista, del triangle amorós, sempre platònic, que estableix amb els dos protagonistes masculins o fins i tot de les errades en el grec de les inscripcions de la biblioteca… Tots ells són temes polèmics sobre els quals a hores d’ara els diaris han vessat ja molta tinta, però a mi potser el que em va frapar més, des del principi del film, va ser el paper de l’esclavatge com a un dels motius de la caiguda de l’Imperi Romà. Recordo al principi una frase d’Hipàtia, la sàvia, la divinitzada, la perfecta astròloga que, incapaç de veure més enllà dels principis d’Arstotil sobre el concepte de l’esclau, deia si fa o no fa, que les persones, els animals, les coses i fins i tot els esclaus cauen a terra per una força que ve del nucli de la terra. La filòsofa és capaç d’intuir els misteris més insondables de la física, però ni per un moment dubta que els esclaus no són persones… I això la perdrà a ella i a l’Imperi, perquè ella passarà per alt el seu millor deixeble i l’Imperi caurà mans d’uns esclaus esdevinguts cristians a la recerca d’una nova consideració com a persones. Després la història continua i tot torna a començar, ja ho sabem.
  Quan estudiem l’estructura social a Grècia i Roma hi reflexionarem, espero que tots junts, eh Margalida?

 13. Margalida Capellà Soler

  … i tant que sí, Teresa! El tema de l’esclavatge a mi també em va cridar l’atenció; però ja se sap que és molt difícil trencar motlles culturals i aquest és molt semblant al paper de la dona.

 14. Sarah

  Avee!

  Jo ha la e vista i al principi s’emm va fer una mica llarga pero després va estar molt bé. Encara que té alguns errors sobre religions i escriptures tant egipcies com gregues. També cal dir que la fotografía de la pel.licula i els paisatges són fascinants.

  Proximament l’ Annia veura Agora.

 15. Saraa.

  Ave!
  Jo també he vist la peli! De fet, vaig anar a l’estrena. Ja havia sentit que hi havia certa polèmica, pel fet que alguns aspectes fossin fidels o no a la història, però deixant de banda això, la pel·lícula em va encantar. 😀
  L’actriu interpreta molt bé el seu paper. Sí que es veritat el tema de l’esclavatge; és molt impactant quan es veu fins a quin punt pot arribar l’enfrontament entre dos religions que no deixen de ser d’un mateix poble, però que no se senten com a tal.
  Una de les coses que més em va agradar va ser veure la gran biblioteca d’Alexandria, i em va fer molta llàstima quan els cristians cremen tots els manoscrits!
  En fi, espero treballar la peli a classe, val la pena fer-ho.

 16. Ana Rosa i Ariadna

  Nosaltres no hem vist la pel·licula, però intentarem veure-la aviat per poder comentar-la.

 17. andrea martinez serrano

  A mi personalment aquesta pel·lícula em va fer molta pena sobre tot quan són destruïdes les biblioteques i tota la informació que es va perdre.

  Molt interessant, em va agradar molt sobretot la Hipatia, pel seu caracter de dona lluitadora.

  Vale!

 18. Teresa Devesa i Monclús

  Espero el comentari dels que que heu quedat per veure la pel·lícula un cop acabats els exàmens. Ens interessa la vostra opinió!

 19. Pingback: Agora d’Alejandro Amenábar | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *