Videojoc dels argonautes

foto0106.jpg

En resposta a l’article d’Aracne fila i fila Qui coneix aquest videojoc?, podem dir que “Rise of the Argonauts” ens explica la llegenda de Jàson i els Argonautes, a la recerca de la relíquia coneguda com el velló d’or. En aquesta ocasió, el velló d’or té com a objetivu la resurrecció de la dona de Jàson, qui cau abatuda per una fletxa en la seqüència d’apertura del títul. Els lingua nigra, una antiga estirp d’assassins, semblen ser els responsables de l’acte.

Amb aquestes pistes, i abandonant l’illa de Iolcos i la protecció de Zeus, Jàson s’embarcarà en una aventura surcant les costes hel·lenes. Acompanyat d’un grup dels millors herois de l’antiguitat, tractarà d’aconseguir l’artefacte mentre s’enfronta amb problemes tan mundans com de naturalesa màgica. Les bèsties mitològiques i els desafiaments dels déus ens posaran les coses difícils, però per a alguna cosa comptem amb les nostres capacitats d’heroi de l’antiguitat. En una barreja poc usual de hack´n slash i títol amb certa profunditat en el desenvolupament del personatge, trobem un bon ventall d’idees interessants, barrejades amb un conjunt de defectes també clarament visible.

Què té de cert l’argument d’aquest vídeojoc?
És igual que la història del llibre Jàson i els argonautes, adaptació de les Argonàutiques d’Apol·loni de Rodes, publicat a Teide?

Verónica Vega
2Batx A

14 thoughts on “Videojoc dels argonautes

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Vero, el coneixies abans de l’article esmentat o a partir de l’article has buscat informació i has creat el teu? Crec que per no dispersar més el bloc de l’habitual,i per la informació que dónes ho haguessis pogut respondre en forma de comentari. La part més interessant és, potser, comentar les diferències i les semblances respecte al llibre?

 2. Oriol García

  Aquest joc el te el meu cosí petit! jajaja! Trobo perfecte que fins i tot en els videojocs surtin coses relacionades amb el llatí i la cultura clàssica, aixó fa que la gent vegi cada cop mes que el llati no es una llengua morta i com molts diuen, sino que el llati encara esta molt i molt viu i es fa servir per moltisimes coses i que tenim moltes coses dels grecs i dels romans , fins i tot com aquest exemple, per un videojoc!

 3. Aguus

  Aquest videojoc le vist jugar al fill d’un amic dels meus pares. Sincerament trobo molt bé que encare avui dia facin videojocs com aquests, perque ensenya molt de la voda del grecs i romans i aprens moltes coses que potser mai avans les havies vist.

 4. Edgar Baena

  La veritat, sóc bastant jugador de consoles i aquest joc ja l’havia vist abans peró mai m’ha interesat per les critiques que les revistes han donat d’ell (bastant dolentes) i a més a més és un joc hack nd slash bastant fàcil en el que només tens que donar cops d’espasa per fer fora als enemics.

  És un joc que no plasma la realitat del mite, només s’utilitza la part més de fantasia del món grec, com són els monstres o els herois. La trama principal no concorda amb el mite ja que en el joc volen fer una trama amb venjança i rencor en la que Jàson té que revivir a la sema dona, i, en el mite té que trobar l’artefacte d’or per poder arribar al tron.

 5. Carla A.

  Dins dels jocs que surten de l’àmbit de l’oci per incorporar-se dins de l’educatiu, ja fa molts anys que es fan videojocs sobre història que ajuden a conéixer en profunditat els conceptes sense avorrir-se, jo mateixa era una fanàtica de L’Age of Empires, i des de llavors el mercat ha augmentat considerablement. Des dels espartans a les películes, Troia que tothom la coneix, Kid Icarus com a joc japonès inspirat en la Grècia clàssica però amb tocs fatàstics i un joc fet per dissenyadors espanyols del qual no me’n recordo el nom però que ara està a les tendes i el nom del personatge principal és Nyx i es basa en grècia també.

 6. caoduro_sara

  Hola!
  Jo mai he llegit el llibre “Jàson i els Argonautes” pero estic segura que en aquest joc estaran representats bé els herois. Aquest jocs fen referencia al mite i sobretot a la fantasia. Els nens que hi jugan segur que no saben la historia d’aquells herois i perque prenen el nóm de “Argonautes”. Avui mateix he après que prenen aquest nom de “Argo” que era la nau en la que van acompanyar l’heroi Jàson des de Iolcos fins a la Còlquida per la cerca del velló d’or.

  Sara

 7. Teresa Devesa i Monclús

  Carla i Edgar, gràcies per aquests comentaris d’entesos en la matèria. La veritat que més d’una vegada he pensat de reglar aquest joc, però amb aquestes ressenyes de que parla l’Edgar…
  Sara, potser no coneixes molt la primera part de la història, però sí que podries parlar de la darrera, la que petoca directament a la relació de l’heroi amb Medea…

 8. Carla Pallach Ros

  Hola!

  Crec que és un videojoc força interessant, ja que pot ajudar a entendre una mica aquest episodi del cicle Argonàutic.

  Pel que sé de la història origical i del videojoc, ben poca cosa la veritat, l’únic defecte que li trobo és el motiu pel qual Jàson i els Argonàutes van a la recerca del velló d’or. Segons les fonts clàssiques el motiu d’aquesta empresa és que Pèlias, l’oncle de Jàson que havia destronat el seu pare, fou qui l’envià per assegurar-se que no tornaria a Iolcos, ja que considerava l’aventura mortal. Això no s’adiu al motiu que posen al videojoc.

  D’altra banda he de dir que no sé què és el “hack´n slash”, però moltes felicitats per l’article.

  Adéu!

 9. irina

  T’he que estar força bé aquest videojoc!
  Jo també trobo que hi ha poques semblançes amb el llibre, l’argument del llibre és:
  Realitza una expedició per anar a cercar el velló d’or. Aquest viatge es va dur a terme perquè l’usurpador Pèlies, després de fer tancar a la presó el seu germanastre Èson, rei de Tebes i proclamar-s’hi rei, va saber per un oracle que havia d’anar amb compte amb l’home que només portés una sabata. Jàson va arribar a Iolcos un dia que Pèlies havia convidat la gent a participar en un sacrifici en honor del déu Posidó. En desembarcar de la seva nau, en Jàson va perdre una sabata. En Pèlies, quan ho va veure, es va espantar recordant les paraules de l’oracle, i va demanar a Jàson què faria ell si fos a ell a qui haguessin donat aquest oracle. En Jàson li va respondre que es desempallegaria de la persona en qüestió enviant-la lluny, a cercar el Velló d’Or, i així ho va fer en Pèlies.

  Aleshores en Jàson féu construir una nau que, en honor del seu constructor Argos, es va dir Argo; en la construcció d’aquesta nau, que es va fer a Tessàlia, Argos va comptar amb l’ajut d’Atena. Quan va estar feta, i seguint l’ordre rebuda de Pèlies, Jàson va emprendre-hi l’aventura d’anar a cercar el velló d’or, empresa en la qual l’hi van acompanyar cinquanta-cinc herois, coneguts amb el nom d’argonautes (mariners de l’Argo), entre els quals destacaven Orfeu, Càstor, Pòl·lux, Peleu, Hèrcules, Teseu..
  El velló es trobava a la Còlquida, a la riba oriental de la Mar Negra. La deessa Atena convertiria posteriorment el vaixell Argo en constel·lació: El Navili o l’Argo.

 10. Andrea Balart

  Salve!

  No coneixia aquest videojoc però l’argument que ens has descrit té algunes coses de certes. Jason és un heroi tessali, cap dels argonautes i espòs de Medea. Era fill d’Electra i Zeus, i germà de Dàrdanos. Realitza una expedició per anar a cercar el velló d’or. Aquest viatge es va dur a terme perquè l’usurpador Pèlies, després de fer tancar a la presó el seu germanastre Èson, rei de Tebes i proclamar-s’hi rei, va saber per un oracle que havia d’anar amb compte amb l’home que només portés una sabata. Jàson va arribar a Iolcos un dia que Pèlies havia convidat la gent a participar en un sacrifici en honor del déu Posidó. En desembarcar de la seva nau, en Jàson va perdre una sabata. En Pèlies, quan ho va veure, es va espantar recordant les paraules de l’oracle, i va demanar a Jàson què faria ell si fos a ell a qui haguessin donat aquest oracle. En Jàson li va respondre que es desempallegaria de la persona en qüestió enviant-la lluny, a cercar el Velló d’Or, i així ho va fer en Pèlies.
  Aleshores en Jàson féu construir una nau que es va dir Argo. Quan va estar feta, i seguint l’ordre rebuda de Pèlies, Jàson va emprendre-hi l’aventura d’anar a cercar el velló d’or, empresa en la qual l’hi van acompanyar cinquanta-cinc herois, coneguts amb el nom d’argonautes (mariners de l’Argo), entre els quals destacaven Orfeu, Càstor, Pòl·lux, Peleu, Hèrcules, Teseu, Laertes, Atalanta -l’única dona de l’expedició, famosa corredora i arquera-, Meleagre i molts d’altres.

  Quan Jàson va arribar amb els argonautes a la Còlquida, va demanar el Velló d’Or al rei Eetes. Aquest li va prometre que l’hi donaria si, abans, aconseguia enjovar els bous amb les peülles d’aram que escopien foc pels queixalls, llaurar amb ells una terra àrida i sembrar-hi les dents del drac de Cadmos. La Medea, la filla del rei Eetes es va enamorar de Jàson i el va ajudar a dur a terme aquesta tasca encomanada. Amb l’ajut de Medea, en Jàson va aconseguir de dur a terme la tasca encomanada pel rei Eetes, però aquest, així i tot, es va negar a donar-li el Velló d’Or. Per això, Medea va adormir el drac que el vigilava i, després, agafà el velló. Fou ella, doncs, la qui va aconseguir realment el velló d’or per, després, donar-lo a Jàson i fugir amb ell.
  La relació entre Jàson i Medea fa funcionar durant deu anys i es va espatllar per la irrupció enmig d’ells de Creusa, la filla de Creont, que va fer que Jàson abandonés Medea per casar-s’hi, iniciant-se així de retruc la famosa tragèdia desfermada per la gelosa Medea.

 11. viictor Barranco

  XAIPE!!!!
  Aquest videojoc, ja el coneixia, tot i que mai he jugat ja que no soc molt de videojocs jo. Per la descripció que he pogut llegir, veig que és un bon videojoc per poder aumentar una mica la teva cultura grega i Romana. De la mateixa manera que hi ha pel·licules, que crec que també han sortit per aquí com per exemple la d’Àgora.
  Vale 😀

 12. Paula Franco Semitiel

  SALVE!

  Tenim referents clàssics fins i tot en les noves tecnologies com els videojocs! Com es pot apreciar, és un joc per a majors d’edat de la Play Station 3 i val 70 euros.
  Primer he buscat informació d’Argonauta en la mitologia grega i a continuació buscaré informació del joc basat en mites clàssics.

  En la mitologia grega els argonautes (del grec: Αργοναύται) eren cinquanta-cinc companys de Jàson que, embarcats en la nau Argo, participaren en la cerca del velló d’or en una expedició marítima cap a la Còlquida. El nom d’argonautes prové del nom de la nau, i aquest alhora del nom del constructor de la nau, anomenat també Argos. La història dels argonautes és una de les llegendes més antigues que incorporen nombrosos elements comuns en les històries populars: el viatge perillós d’un heroi que és enviat a una missió, per desempallegar-se’n, i se li imposa una tasca impossible de dur a terme però de la qual surt victoriós gràcies a l’ajuda d’aliats inesperats. El nombre d’argonautes varia però les diferents versions solen comptar entre 40 i 55 herois. Les versions tradicionals fixen el nombre en una cinquantena. Sense comptar Jàson i Medea, els argonautes eren:

  1.Acastos.
  2.Àctor de Focia.
  3.Admet.
  4.Amfiarau d’Argos.
  5.Amfíon.
  6.Anceu (fill de Licurg).
  7.Argo de Tèspia.
  8.Ascàlaf (fill d’Ares)
  9.Asclepi el Metge.
  10.Asteri del Peloponès.
  11.Atalanta de Calidon (altres versions afirmen que Jàson la va expulsar per ser una dona).
  12.Augies d’Èlide.
  13.Autòlic (fill d’Hermes).
  14.Butes d’Atenes.
  15.Càlais.
  16.Cant d’Eubea.
  17.Càstor (fill de Tindàreu).
  18.Ceneu.
  19.Ceteu d’Arcàdia.
  20.Coron de Girton.
  21.Coroneu
  22.Equíon (fill d’Hermes).
  23.Ergí (mitologia).
  24.Estàfil.
  25.Eufem de Tènar.
  26.Euríal.
  27.Euridament de Kynias.
  28.Faler d’Atenes.
  29.Fano de Creta.
  30.Glauc de Corint.
  31.Heracles.
  32.Hilas.
  33.Idas.
  34.Idmon d’Argos.
  35.Íficle.
  36.Ífito de Micenes.
  37.Laertes.
  38.Licos (fill de Dàscil).
  39.Linceu.
  40.Melamp.
  41.Melèagre.
  42.Mopsos (fill d’Àmpix).
  43.Naupli d’Argos.
  44.Oileu.
  45.Orfeu.
  46.Palemó d’Etòlia.
  47.Peant.
  48.Peleu.
  49.Peneleu de Tebes.
  50.Periclimen de Pilos
  51.Polifem (fill d’Èlat).
  52.Pòl·lux.
  53.Telamó
  54.Teseu (segons altres versions, s’afirma que es trobava a l’Hades en aquells temps).
  55.Tideu
  56.Zetes.

  Ara presento informació d’aquest viodojoc:

  Rise of the Argonauts

  Desarrolladora(s)

  Liquid Entertainment

  Distribuidora(s)

  Atari

  Productor(es)

  Codemasters

  Diseñador(es)

  Charley Price (Diseño)
  Tyler Bates (Compositor)1

  Motor

  Unreal Engine 3

  Plataforma(s)

  Xbox360
  PlayStation 3
  PC

  Fecha(s) de lanzamiento

  14 de diciembre 20082

  Género(s)

  Action-RPG

  Modos de juego

  1 jugador

  Formato(s)

  DVD+R DL (Xbox360, PC)
  Blue Ray (PS3)

  Rise of the Argonauts es un videojuego de rol desarrollado por Liquid Entertainment y publicado por Codemasters para PlayStation 3, Xbox360 y PC en 2008. El juego narra la épica historia de Jasón y el viaje con el Argo, en busca del vellocino de oro.La composición de la banda sonora del juego esta llevada por Tyler Bates, compositor de la banda sonora de las películas 300 o Doomsday, entre otras.

  El Argos aparte de servirnos como medio de transporte entre las diferentes islas que se componen el juego, también lo utilizaremos para guardar nuestros pertrechos. A medida que avancemos, la tripulación irá aumentando, y se podrá establecer una conversación entre ellos, para el conocimiento de las diferentes deidades de la época. Ésta puede quedarse de forma permanente en él, como en el caso de Dédalo, quien organizará nuestro inventario, o Medea, que hará de guía espiritual; o puede seguirnos y combatir junto a ti. El jugador solo puede controlar a Jasón, pero puede elegir a dos compañeros entre cuatro que le acompañarán. En esto, se encuentran Hércules, Aquiles, Atalanta y Pan, cada uno con sus habilidades características. Los combates gozarán de un aspecto principalmente gore, y la cámara ralentizará los movimientos clave de cada batalla. El juego no presentará una barra de salud por defecto, sino que habrá que seleccionarla desde el menú de opciones. Al igual que Jasón, los enemigos tampoco poseen barras de salud, todo dependerá del arma que seleccionemos y el nivel o clase del enemigo, entre otros aspectos. Por ejemplo, si le asestas un corte superficial, no lo matarás pero si le esperas al momento oportuno, podrás lacerarle, matándole al instante.

  Nos podemos equipar con tres armas: lanza (movimientos ágiles pero con poca fuerza), maza (fuerza bruta) y espada (nivel intermedio entre agilidad y potencia). Tampoco hay puntos de experiencia, así que para conseguir nuevas habilidades habrá que completar hazañas (como matar enemigos o buscar objetos) y ofrecérsela a los dioses, en los altares erigidos en su honor a lo largo del periplo. Podremos elegir a cuatro de ellos: Atenea, Hermes, Ares y Apolo. Nuestra elección podrá cambiar el rumbo del juego.

 13. noradomingo

  Em sona una mica aquest videojoc pero no hi he jugat mai. Però tot i aixi em sembla un bon joc per poder jugar i saber més dels grecs i romans.

 14. Alina Roman

  Salve!!

  Jàson està destinat a ser rei de Tessàlia, però Pelias, l’usurpador, no pot permetre tal cosa, així que enganya l’heroi fent-se passar per noble i dient-li que el tirà es rendirà si troba el místic i misteriós velló d’or.
  Jàson organitza uns jocs i escull com a tripulació a herois de tota Grècia, entre els quals hi ha Castor, Barallo i fins i tot Hèrcules.
  Un cop salpen en el “Argo”, la seva primera parada després de molts dies sense albirar terra és una illa deserta rica en recursos. Hèrcules i el seu amic Files descobreixen allí el tresor dels déus, però en robar part d’ell desperten la ira del seu guardià: Talos, el Gegant de Bronze. Talos mata Files i amenaça la tripulació, però Jàson demana ajuda a Hera i ella li revela que la debilitat del gegant és precisament el talón.1 Efectivament, un cop trobat i atacat el seu punt feble, el gegant cau derrotat. Hèrcules decideix no partir i es queda en terra, ja que es nega a admetre la mort de Files.

  A la Còlquida són molt ben rebuts i Jàson s’enamora de Medea, filla del rei Eetes. Malauradament, es tracta d’una trampa orquestrada pel argonauta traïdor Acasto, fill de Pelias, i els marins acaben en les masmorres. Aviat són rescatats per Medea. En la foscor de la nit, s’escapoleixen, i Jàson, juntament amb Castor i Barallo, va buscar el velló. El màgic objecte està protegit per la Hidra de Lerna, que ha matat a Acasto, que també ambicionava el velló. Després d’un terrible combat, Jàson dóna mort a la hidra clavant l’espasa al cor.
  Llavors, el rei Eetes recorre el poder d’Hécate i, usant les dents de la Hidra, invoca set guerrers que són esquelets de força i agilitat terribles. Té lloc una impressionant batalla en la qual Castor i Barallo moren. Finalment, Jàson es llança a l’aigua i els esquelets, en la seva persecució, cauen pel penya-segat i es destrossen contra les roques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *