Premi Didascàlia per al Fil de les clàssiques

Tinc una bona notícia per a tots vosaltres! En el marc dels XVI Premis Auriga, el premi Didascàlia, d’experiències docents, ha estat atorgat a la professora Margalida Capellà, de l’IES Cristòfol Ferrer de Premià Mar, pel seu bloc El fil de les clàssiques.

Cal donar-vos de nou l’enhorabona, tant a ella mateixa com a tots vosaltres, els i les alumnes que formeu part del projecte encapçalat pel Fil de de les Clàssiques. No cal dir que considero el premi totalment merescut ja que no es tracta només d’un bloc d’aula, sinó d’una manera de fer, d’una experiència pedagògica que combina la divulgació del món clàssic amb les possibilitats docents de les noves tecnologies.

L’any passat la teranyina es va fer tan gran que va tenir descendència i ara ja gaudiu de l’Aracne fila i fila, el vostre propi espai, paral·lel i complementari del seu predecessor. Són tantes, les seves possibilitats, que aquest curs ens hi heu enxampat a nosaltres, la gent de l’Albéniz de Badalona, que poc a poc l’anem fent casa nostra.

L’acte de lliurament se celebrarà el proper dia 27 de febrer a les 19 h., al centre cívic de Premià de Mar (C/ Esperança 19-21) i en el decurs de l’acte, l’arqueòleg Pere Izquierdo impartirà la conferència: “Món clàssic a Catalunya en temps de la II República”. Presidirà l’acte el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Premià de Mar, Ernest Casadesús.

Jo, com amiga personal de la Margalida però també com a integrant nouvinguda al projecte, no m’ho penso perdre. Us animo a participar-hi també vosaltres perquè el guardó us pertany a parts iguals. Serà agradable compartir l’alegria tots plegats i omplir la sala amb els veritables protagonistes del premi, perquè sense els alumnes tots els esforços i els projectes del professorat no tenen cap sentit.

Amb motiu de l’acte, a les 17:30 h. es farà una visita guiada a les termes romanes de Can Farrerons (c.Enric Granados/Santiago Russiñol) que finalitzarà puntualment a les 18:30 h. Ja sé que alguns les heu visitades fa poc, però si algú de vosaltres encara no les ha vistes, és una bona oportunitat per fer-ho.

En fi, moltes felicitats altre cop i espero conèixer-vos aviat.

Teresa Devesa

FELICITER!!!

7 thoughts on “Premi Didascàlia per al Fil de les clàssiques

 1. Ana

  Mi enhorabuena a Margalida, que bien se merece ese y todos los premios relacionados con la difusión de las clásicas y la integración de las TIC en la práctica docente. Es un ejemplo para muchos de nosotros por lo que me alegro de que se reconozca su labor. Por supuesto, la felicitación ha de hacerse extensiva a todos esos alumnos que dan sentido a su trabajo y que llenan de ilusión sus páginas. Menuda envidia con esa celebración, espero que la disfrutéis.

 2. Margalida Capellà Soler

  Moltíssimes gràcies, Ana! Chiron i tots els i les centaures, encara que sigui en el meu pensament, també hi sereu presents!
  Moltíssimes gràcies, Teresa! Veig que aprofites bé la llibertat de publicar sense el meu permís, eh! T’agraeixo la difusió de l’acte de lliurament del premi Didascàlia i sobretot el fet d’animar als alumnes a acompanyar-me en un moment com aquest. Ja saps que cap dels meus blocs no tindria sentit per a mi sense la seva veritable ànima: els meus alumnes. Auriga amb el premi Didascàlia no premia un treball fet en una llicència d’estudis si no en el dia a dia de l’aula, els articles sorgeixen de la pràctica docent diària; del que no ha quedat massa ben explicat perquè el llibre no hi ajudava i el timbre ha sonat; o de les preguntes i inquietuds dels alumnes o de l’actualitat o passejant pel passadís de l’institut o pel carrer…i només publico allò que els pugui interessar, encuriosir, ajudar…
  Discipuli discipulaeque, amici amicaeque, ens veiem, doncs, el divendres 25 i continuem treballant!

 3. Oriol García

  Moltisimes felicitats margalida pretiosa! hahaha. Es molt curiós que justament en el nostre colegit, una professora com tu hagi guanyat el premi! aunque no es molt extrany, per que nomes veient aquest bloc, es per flipar, per que pocs hi han com aquest, per no dir ningun! Repeteixo les felicitats a la margalida i esperem guanyar mes premis que ens afavoreixin el nostre bloc que es un exemple de trebll i esforç de tots en conjunt!

 4. laia

  😮 lida moltissimes felicitats! crec que tenim que estar molt contents de tenir una professora com tu, que te aquest bloc que crec que és el millor perquè te informació sobre tot el que te a veure amb el llatí i el grec, i que els alumnes colaborem molt ehh, 😛 jajja.
  Enseriu lida moltes felicitats i espero que et donin molts més premis perquè tu mereixes 🙂

  vale!

 5. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » El fil de les clàssiques rebrà divendres el premi Didascàlia XVI de l’Auriga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *