El golpe de Bebe

La cantautora extremenya Bebe (Nieves Rebolledo Vila) en “El golpe” dins l’àlbum Pafuera telarañas del 2004 recull influències de l’oda XI d’Horaci.

Aquí podreu trobar alguns dels tòpics literaris d’Horaci.

 

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=lQbJprZ-kjo[/youtube]

En los poros de tu piel
Hacen nido mil dulces promesas
Rebuscando yo encontré que
El daño siempre se compensa

En los poros tu piel
Los errores cada vez más pesan
Cada lágrima de hiel
Que se derrama cómo aceite espesa

El camino es dudo y
No sabes por dónde tirar
Averigua qué está bien
O está mal

Que el tiempo corre
En patines, cuesta abajo
Y no tiene freno
Hasta que das el golpe

El tiempo vuela como
Vuelan los papeles olvidados
Y no para ni a beber para reponer

Pero qué bonita que es tu sonrisa
Como esa mujer que sabe seducir
El arroz se te pasa en la cocina

El teléfono no termina de sonar
O lo coges o no volverá a llamar

El tiempo corre
En patines, cuesta abajo
Y no tiene freno
Hasta que das el golpe

El tiempo vuela
Como vuelan los papeles
Olvidaos y no para
Ni a beber para reponer

 

 

Què us ha semblat la cançó? Quina relació creieu que hi ha amb Horaci? Trobeu cap tòpic literari?

 

Mar Gómez-4t d’ESO

17 pensaments a “El golpe de Bebe”

 1. Bonum diem,
  Mar, m’ha agradat molt el teu apunt! Coneixía a aquesta cantant, però mai havia escoltat una cançó seva. La veritat es que es fascinant com hi han tants referents clàssics en la vida cotidiana.
  Salve!

 2. Salve!
  Felicitats per el teu apunt Mar, hem sembla una feina molt polida i molt bona. Està molt bé saber coses noves, com per exemple, jo no sabia qui era aquesta cantautora, ni tan sols havia escoltat el seu nom. La cançó m’agrada bastant. El tòpic literari que s’aprecia, o almenys jo, es el de tepus fugit (el tiempo corre). Horaci va ser un dels principals poetes del seu temps( 65 a. C.) i va crear moltes d’aquestes expresions.

 3. Salvete!!
  Molt bé,Mar!
  Crec que has escollit una de les millors cançons que té Bebe.M’agrada molt aquesta cançó.Hi ha una frase semblant a la del tópic literari’tempus fugit’ que es la de ‘el tiempo corre’.No he trobat cap relació amb Horaci.

 4. XXVI—XI—MMXIV
  Bonum diem!
  Aquesta cançó m’ha agradat molt, tot i que jo prefereixo la música anglesa. Sí que és veritat que un dels tòpics literaris d’Horaci (el Carpe Diem) diu que s’ha d’aprofitar el temps i viure, divertirse, i això és la base d’aquesta cançó. Moltes felicitats Mar!
  In proximum.

 5. Salve!
  Felicitats per l’apunt Mar!
  M’agrada’t molt la cançó i la feiana está molt ben feta. Jo ja coneixia aquesta cantant, encara que no havia escoltat gaires cançóns seves.
  Esta molt bé que busquem aquests referents que hi ha en l’epoca actual, es increible, els trobem a tot arreu!

 6. Bonum diem!!
  Felicitats per el teu apunt Mar, hem sembla una feina molt polida i molt bona. No coneixo aquesta cantant i es bastant bona. Horaci va ser un dels principals poetes del seu temps i va crear moltes d’aquestes expresions.
  Vale!!

 7. Salve !

  Enhorabona per l’apunt Mar, és una recerca molt bona i interesant. Coneixia a l’autora però aquesta cançó mai l’havia escoltat i sincerament m’ha agradat molt.
  Personalment, penso que la relació que hi ha entre Horaci i aquesta cançó és que Horaci va ser un poeta molt important en la vida cotidiana i feia servir a vegades expressions com les que s’hi troben en aquesta cançó.

  Vale..

 8. Bonum diem!

  M’ha agradat molt el teu apun, no coneixía a aquesta cantant,i aquest estil de musica no es especialment el que m’agrada. però tot i això la lletra esta molt be, i es poden veure referents clàssics a la seva vida cotidiana que es el mes important!

  Vale!

 9. Bonum Diem!

  No coneixia a aquesta cantant ja que aquest estil de música no es especialment el que m’ agrada, pero tobo que es un bon apunt, i la lletra esta molt bé, felicitats!:)

 10. Salve!!
  Enhorabona Mar per aquest apunt, crec que està molt bé. No coneixia aquesta cantant,ja que aquest estil de música personalment no és el que m’agrada, però tot i així, crec que la lletra de la cançó està molt bé.
  Vale!

 11. Salve!!
  Felicitats per l’apunt Mar.
  Ja coneixia alguna canço d’aquesta cantant. A mostrat molt bé la relació entre Horaci i la canço.

 12. Salve!
  Felicitats pel teu apunt Mar!M’encanta la cançó i la lletra, encara que no coneixia a la cantant. Crec que t’ha quedat molt bé.
  Vale!

 13. Salve!
  Felicitats Mar, has sapigut trobar molt be la relació entre Horaci i la canço.
  Vale

 14. Salue!
  Aquesta cançó representa el tòpic de tempus fugit clarament. Es pot averiguar per la seva constancia referència al pas del temps quan diu per exemple el tiempo corre en patines cuesta abajo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *