“Carpe diem” de Ramon Mirabet

Ramon Mirabet, el cantautor de Sant Feliu de Llobregat, després de debutar a França en la versió francesa d’Operación Triunfo (en el qual va quedar tercer), salta a la fama amb el seu disc Happy Days que ell defineix com “Això és vida”.

El seu segon single de l’àlbum es diu Carpe Diem, com el tòpic horacià que significa “aprofita el moment”. La cançó tracta d’una bonica història d’un senyor gran que és feliç recordant tot el que ha viscut.

El 18 de juliol va fer un concert a l’espai del Teatre Grec de Barcelona. Aquí us deixo l’article que va fer El Periódico al mes de maig sobre el cantautor.

Us ha agradat la cançó? Coneixíeu aquest cantant? Hi ha alguna frase a la cançó que faci referència al tòpic de Carpe Diem?

Camila Arigón

Llatí 2n de Batxillerat.

3 pensaments a ““Carpe diem” de Ramon Mirabet”

  1. Moltes felicitats per l’apunt Camila!!! El tòpic que trobem a la cançó és “Carpe diem”, un tòpic horacià que vol dir és una expressió provinent del llatí que significa “aprofita el dia”.

    La veritat que mai havia sentit parlar d’aquest cantant, cada vegada em sorprenc més com tantes cançons conegudes o no tan conegudes contenen tòpics horacians.

  2. Xaipete!

    Moltes felicitats per l’apunt. Aquí tenim un altre clar exemple de la influència dels tòpics horacians en la música, en aquest cas “Carpe Diem” (aprofita el moment). Desconeixia l’existència de Ramon Mirabet i també d’aquesta cançó, però m’ha semblat molt interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *