Kiss – God of Thunder

Hola a tots i a totes!

Escoltant música he descobert una cosa que m’ha semblat que seria molt interessant per fer un article.

Fa poc en vaig fer un sobre la cançó Agapimú d’Ana Belén, i no era massa del meu estil, i encara que la cançó que us porto ara és més de l’estil del meu pare en la seva època heavy, i no del tot el meu estil, s’hi acosta bastant més i he decidit ensenyar-vos-la.

Kiss és un grup  de hard rock fundat el 1973 a Nova York que es va caracteritzar per un ús de maquillatge exagerat que convertia les seues actuacions en espectacles terrorífics o d’historieta de còmic, amb una posada en escena completament extravagant. Els Kiss representaven el rock d’una manera teatral, i fins i tot van arribar a autoparodiar-se. Als concerts, se’ls veia escopint sang, les guitarres treien fum, i utilitzaven diverses pirotècnies. Han obtingut 45 àlbums d’or fins al dia d’avui. Les vendes mundials del grup sobrepassen els 100 milions d’àlbums.

El grup original era format per Gene Simmons (baix i veu), Paul Stanley (guitarra rítmica i veu), Ace Frehley (guitarra principal i veu) i Peter Criss (bateria i veu). Amb la seva composició i vestits, ells van assumir els personatges del Dimoni (Simmons), el Noi Dels Estels (Stanley), l’As Espacial (Frehley), i el Gat (Criss). A causa dels problemes d’abús de drogues i parers divergents amb els líders, Criss va abandonar Kiss el 1980 i Frehley era fora del grup el 1982. Les vendes comercials de la banda també havien minvat considerablement en aquell moment.

La cançó en qüestió s’anomena God of thunder, us poso un video sobre una actuació en directe perquè comproveu el que us he explicat abans, a veure si  hi podreu trobar resposta a la pregunta que us faig.

A quin déu s’està referint la cançó? Com ho heu sabut?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ByCIsHtFAj0[/youtube]

You’ve got something about you
You’ve got something I need
Daughter of Aphrodite
Hear my words and take heed
I was born on Olympus
To my father a son
I was raised by the demons
Trained to reign as the one

God of thunder and rock and roll
The spell you’re under
Will slowly rob you of your virgin soul

I’m the lord of the wastelands
A modern day man of steel
I gather darkness to please me
And I command you to kneel
Before the

God of thunder and rock and roll
The spell you’re under
Will slowly rob you of your virgin soul

I am the lord of the wastelands
A modern day man of steel
I gather darkness to please me
And I command thee to kneel
Before the

God of thunder and rock and roll
The spell you’re under
Will slowly rob you of your virgin soul

Espero que us agradi tant com a mi 🙂

Cristina Ortiz Güell
2on Batx.
INS Isaac Albéniz, Badalona

26 pensaments a “Kiss – God of Thunder

 1. Per Càstor i Pòlux, Cristina, quina sorpresa!!! Qui m’hauria de dir que a aquestes alçades una alumna em faria escoltar heavy metal, i a sobre de Kiss. Si se n’arribés a assabentar, a alguna gent molt propera els punxarien i no els sortiria sang…
  Tan poc que m’agradava en el seu moment aquesta estètica tan extrema i la seva música, al meu parer, excessivament elèctrica, i ara amb aquesta cançó, ha arribat el moment de fer les paus amb ells. Sí, em sembla que la tornaré a escoltar i tot!
  Pel que fa als referents, segur que els companys podran respondre la pregunta sense problemes i desenvolupar d’altres referents mitològics que hi apareixen. Agraeix al teu pare la seva participació en la troballa de part de tots els aràcnids que en gaudirem.
  Quin llatinsme deixarem en aquest article? Ah sí, Vade retro! potser és el que més s’adiu amb l’escenografia demoníaca del vídeo. Per què?

 2. Una bona troballa, Cristina! Els gustos musicals dels pares sens dubte sempre enriqueixen aquest bloc a la recerca de les referències clàssiques en les cançons modernes. Quan l’Oriol va començar L’empremta d’Orfeu com a treball de recerca sovint teníem la mateixa conversa: “Uri, no has de posar només les cançons que t’agradi escoltar, no fas recomanacions musicals, has de posar totes les cançons amb referents, t’agradin o no, i no te les acabaràs totes…”.
  Cristina, jo m’he limitat a seguir fidel al llegat del bloc i m’he permès la llicència de posar un enllaç al teu apunt anterior i a la pàgina oficial del grup no sigui que ens acabi agradant, Teresa, a tots plegats! Endavant!

 3. Per lo que entenc, sembla que parla de tres personatges, la filla de Afrodita, no se sap quina, el déu dels trons, que ja se sap que és Zeus, peró després parla d’un que recull la oscuritat. Peró de tot aixó crec que parla més de Zeus, per la frase de “God of thunder”.

 4. Fixa’t, Margalida, quantes coses arribem aprendre dels alumnes. Ara resulta que som nosaltres que seguim el seu llegat i els seus suggeriments. El món al revés, benvingut sigui…

 5. El Sergio que ja s’està convertint en un seguidor fidel de les novetats, ha obert el camí. Què en dieu els altres? Hi ha molt a treballar i desenvolupar aquí.

 6. Salve!
  Aquesta cançó m’ha semblat molt original per la lletra i la música i tot el que explica que és molt interesant.
  En aquesta cançó parla sobre Afrodita i del déu del tro que és Zeus. Sobretot parla sobre el déu del tro perquè és el títol de la cançó i és un déu molt reconegut.
  Vale!

 7. El títol de la cançó és “God of thunder” que vol dir “Déu del tro”. A la tornada també ho diu i es podria referir a Zeus, que és el déu dels fenòmens atmosfèrics com el llamp, la pluja, el núvols, etc. Però també pot referir-se a Thor, que també era el déu del tro a la mitologia escandinava. La cançó diu coses com “m’han robat lentament l’ànima verge” o “vaig ser criat pels dimonis” i jo crec que això s’associa amb Thor ja que la seva figura va ser demonitzada per la gran influència dels missioners cristians.
  També diu “recullo foscor per complaure” i “jo sóc el senyor de les terres ermes”. Una característica de Thor era que els llamps i les tempestes que llançava, eren un símbol de fertilitat per a la maduració dels cultius.
  M’ha agradat comentar aquest article, és una cançó molt bona!!

 8. Bona reflexió sobre la mitologia escandinava, Ainhoa. Certament,en l’estil musical a què pertany la cançó sovint es fa referència a les divinitats nòrdiques o al món infernal cristià, osvint amb termes llatins, potser més que a la mitologia clàssica. En aquest cas, però, la Sònia ens dóna la clau per interpretar-ho en aquest darrer sentit: l’esment de la dea Afrodita. Però encara queden molts referents per desenvolupar i, fins i tot de la mateixa Afrodita se’n poden dir moltes coses.

 9. No exagero quan dic que m’he passat tota la tarda intentat desxifrar aquesta “ endevinalla”.
  Tenint en compte les reflexions i comentaris anteriors, m’he centrat a buscar la relació entre el déu del tro i Afrodita.
  Després de llegir-me i rellegir-me la lletra (traduïda) buscant d’alguna pista per trobar el déu a qui es refereix.
  He tingut molt en compte – Daughter of Aphrodite-filla d’Afrodita-.
  Afrodita va tenir 4 fills: 3 homes i una dona, d’Ares, amb qui va tenir un romanç (si no m’equivoco), l’única filla de la deessa de l’amor era Harmonia. Aquesta estava casada amb Cadmo, fill d’Agenor.
  Però tot i així segueixo pensant que tracta de Zeus del llamp, però no trobo cap relació entre ells.
  Afrodita filla de Zeus.Harmonía filla d’Afrodita i Ares.Pero també i trobat que Harmonia era amant d’Ares. Fruit d’aquest incest sorgeixen les amazones.
  Després de rumiar-ho molt no he arribat a cap conclusions.

  Auxilium!!

 10. Ja m’agrada, Amar, que t’hi esforcis força, a treure’n tot l’entrellat, d’aquesta lletra, tot i que al final hagis d’acabar demanant auxilium. Jo penso que tant la mitologia, com les lletres de les cançons sovint no acaben de tenir una explicació del tot racional, però espero que entre tots els companys i, sobretot, amb l’ajuda de l’autora de l’article, algun heroi o heroïna hi haurà que vindrà a socórrer-te. Però no pateixis, que si no, al final hi som les professores per donar-vos una mà.

  Audaces Fortuna iuvat!

 11. No m’agrada gens el heavy metal,ja diuen que ”para gustos los colores”.. en llatí correspondria a aquesta expressio? di gustibus non disputandum.
  tot s’ha de dir que m’ha cridat l’atenció ja que apareixen mites i mai hagués dit que en una cançó de heavy poguessin aparèixer.
  El títol de la cançó ja ens parla del deu Zeus “God of thunder” també parla d’Afrodita la deessa del amor.

 12. Efectivament, Clàudia, als comentaris de l’anterior article de la Cristina acabàvem descobrint el refrany llatí De gustibus (et coloribus) non disputandum. M’agrada que t’hi hagis fixat, tot i que has comès un petit error al copiar-lo.

 13. Salve!
  Encara que no m’agrada el heavy metal, la lletra m’ha semblat interessant. En la cançó parla sobre el déu Zeus per la frase de “God of thunder i també sobre Afrodita.

 14. Jo crec que al deu que s’hi refereix en la canso, com al seu propi nom de la canso indica, es thor, el deu de del tro en la mitòloga nòrdica i germànica, aquest deu tenia influencies en diferents àrees com del clima, les collites, la protecció, la consagració, la justícia, els viatges i les batalles.
  Thor era el deu més venerat de les tribus germàniques des de els primers registres escrits fins als últims bastions del pagament germànic en l’època vikinga tarda. La malloria dels mites germànics el nombren o es centre en els seus gestes.
  Si no me equivoco amb la meva resposta, també veig normal que molta gent el relacioni amb el deu Zeus de la mitologia grega perquè hi ha un interrelació tant descriptiva com etimològica entre els dos deus en aspectes generals com per exemple, els dos comprenen deïtats del tro, exerceixen un paper protagonista i els dos es corresponen com els deus més venerats en les seves respectives mitologíes.

 15. La Cristina sempre m’acaba sorprenent, no me la imagino fent el deures de llatí i escoltant aquesta cançó… sento no complauret Cristina ja que el heavy amb aquesta personalitat tant agresiva i reveladora no es el meu estil no obstant aixó la lletra es molt bona.
  Jo pensó que clarament el cantant s’idnetifica amb el deu del tro, Zeus, ja que diu que va neixer a l’Olimp i en certs versos de la lletra fa alusions als fenòmens atmosfèrics en el qual Zeus era el deu. D’Afrodita (αφροδιτα Αφροδιτη) ja que també es esmentada en la canço, com tots sabem el seu nom en la mitologia romana era Venus. Es la deessa del amor, la bellesa i la sexualitat la relacionem amb el atributs com el dofí, la rosa, la closca de la vieira, el myrtus (murtra), el colom, el pardal, la faixa, el mirall i el cigne. Els seus progenitors son Zeus i Dione i va ser consort de Hefest per ordre de Zeus un deu lleig i coix pero va tindre una exoberant llista d’amants com Ares, Poseido, Hermes, Dionís, Adonis i Anquises.

 16. Personalment aquest estil de musica és més semblant al que escolto normalment, i trobo que la cançó, i el grup Kiss en general són molt bons.
  Respecte a la qüestió proposada:
  Jo crec que es refereix a Thor(en la mitologia escandinava) o Zeus(en la mitologia grega) ja que, el nom de la cançó es ‘God of thunder’ que com ja han dit, significa deu del tro.
  També per la frase: ‘I was born on Olympus, perquè Zeus va néixer i regnar el mont Olimp, i per últim, me basat en frases com: ‘I was raised by the demons Trained to reign as the one’ que demostren clarament que al deu al que es refereixen regnava alguna cosa, en aquest cas, el mont Olimp.

 17. Anna, m’agrada que ja tinguis ben assumits els trets que cal presentar per definir de manera completa les divinitats.
  Mònica, fas bé de fer citacions textuals de la lletra de la cançó, tal com deus fer amb els textos literaris. S’hi percep, a més, un bon domini de l’anglès.

 18. Certament aquesta classe de música no m’agrada gaire, però he d’acceptar que aquesta lletra és molt bona.
  El títol de la cançó és “God of thunder”, ja ens deixa clar que parla de Zeus, perquè ell és el déu del tro.
  Més tard també fa referència a Afrodita la deessa del amor. Però crec que en tot moment el déu principal a qui es refereix és Zeus.

 19. Hola a tots! bé, primer us vull agrair els comentaris a tots!
  La veritat es que jo n’estava convençuda de que la cançó tractava de Zeus ja que diu que va nàixer a l’Olimp, però la veritat es que m’ha fet pensar bastant aquesta idea de que podria ser Thor.
  En definitiva heu fet tots una bona feina.
  PD: Per als que digueu que no es el vostre estil de musica, com he explicat a l’article, tampoc es el meu estil. És una cançó molt antiga, i la veritat es que normalment no escolto heavy metal (només en algunes ocasions), però jo li trobo molt de merit a la posada en escena que tenien, i com van aconseguir amb això, fer-se un lloc en la memòria de molta gent. A més, m’agrada sentir musica amb instruments, i crec que té més mèrit que la música feta per ordinador.

  Adeeu!!!

 20. Salve!

  Felicitats per aquesta troballa! Mai hauria dit que d’una cançó de heavy metal es podria treure un article tan interessant com aquest.
  A mi el heavy ni m’agrada ni em desagrada però el maquillatge que portaven era genial, m’he quedat com si hagués mirat a Medusa, petrificada!
  Pel que esmenta la cançó, crec que parla de Zeus, encara que m’he estat llegint els altres comentaris i el que diu la Ainhoa de Thor també té sentit i el que explica Amar de la filla de Afrodita també em fa pensar…
  Igualment, moltes felicitats Cristina!

  Blanca Pérez Díaz.

 21. Blanca, veig que des que vau veure al MNAT l’emblema del mosaic de Perseu, els ulls de Medusa, fets de petites tessel·les, us persegueixen per tot arreu.
  No cal que signis els comentari, perquè ja apareix el teu nom a la identificació.

 22. Salve.

  Primer de tot, moltes feliçitats per l’article. La veritat es que no coneixia aquest grup anomenat Kiss. Crec que aquest God of Thunder que esmenta la cançó es refereix al déu Zeus, Júpiter pels romans, germà de Posidó i Hades, i fill de Cronos i Rea. Per altra banda, un tribut del poder de Zeus era el llamp. Aquest nom de God of Thunder també el rebia el déu escandinau Thor.

  Vale.

 23. Molt bona troballa! Mai m’ haguès pensat que al heavy metal també podien haver termes relacionats amb el llatí, en concret amb la mitologia. Jo crec que la canço fa referència a Zeus, com ja diu el títol “God of thunder” ( rei del tro ). A la cançó també esmenta a Afrodita però el tema principal es Zeus, que es el déu del tro i el més gran.

 24. Hola!

  Em sembla interessant la cançó tot i que no m’agrada tant el heavy la lletra de la cançó per que parla sobre el ”God of Thunder” el deu Zeus, sobre Aphrodita i que va néixer a l’Olimp, referències clàssiques no li falten a la cançó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *