El idioma de los dioses

Ignacio Fornés Olmo, inicialment conegut com Nach Scratch i actualment conegut com Nach, el nom d’un MC alacantí. Va néixer a Albacete el dia 1 d’octubre de 1976 encara que va créixer a Alacant. Actualment és un dels rapers més veterans de l’escena espanyola.

Aquí us deixo una cançó que m’agrada molt d’ell, El idioma de los dioses. Hem podríeu dir de què parla? I si hi surt algun referent clàssic?

Imatge de previsualització de YouTube

Cristina Berjano
2n Batx.Llatí

8 pensaments a “El idioma de los dioses”

 1. Cris, una entrada que està triomfant al nostre Facebook Fildelesclassiques Aracne!
  Quina meravella hi surt? Què en sabem? Trobem els apunts que tenim publicats i els comentem i enllacem aquí entre tots, a més de comentar aquesta cançó!

 2. Parla sobre el que sent per la música, i que segon ell, és l’idioma en que parlen els deus.

 3. En aquesta cançó Nach parla de la música, del que sent per ella, de tot el que li deu i de tot el que la música ha fet per ell. En l’ultim vers hi trobem el referent clàssic: ‘eres la métrica enigmática que envuelve mi ser y lo salva, el idioma con el que los dioses hablan, eres música’. La referència clàssica seria la paraula ‘dioses’ on a part de fer referència als déus, crec, que compara tots els músics que ha mencionat anteriorment, que són grans de la música, amb els déus, i per això diu l’idioma en el que parlen els déus, perque totes les grans creacions i els nombrats en la cançó, ho són, gràcies a la música, que és l’idioma que han utilitzat per a les seves creacions.

 4. Margalida, els ajudem una mica? Mireu les primeres estrofes. No recordeu un monument que ens va sortir en el tema de Geografia? Una meravella de l’antiguitat?
  Mònica, com que veig que t’encanta aquest cantant, a veure si mentre encoltes les seves cançons en trobes alguna altra amb referents, com ha fet la Cristina.

 5. No m’hi havia fixat… crec que us referiu al Far d’Alexandria, que va ser considerat una de les set marevelles del món i que es va construir al segle III a.C en l’època Hel·lenística.

 6. Teresa, ahir escoltant una cançó de feia un temps, vaig adonar-me que uns versos que deien: ‘suelto un poema y enamoro a tu musa’. Vaig enrecordar-me de que m’havies dit que en busqués alguna amb referents clàssics i tot i que no és de Nach, deixo l’enllaç per si la voleu escoltar!

  https://www.youtube.com/watch?v=bCQ8-DC_EIE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *