Les fletxes de l’amor

Hola, sóc Andrea Dachs de l’institut de Roda de Ter, Miquel Martí i Pol. Aquest any és el primer que faig llatí i quan la Rocío ens va ensenyar aquest bloc, de seguida em va agradar la idea  de demostrar la pervivència clàssica a través de la música. La primera cançó que em va venir al cap va ser la de Karina, “Les fletxes de l’amor” perquè he crescut amb ella ja que és una de les favorites del meu pare.

La lletra fa una referència clara a Cupido, déu de l’amor, fill d’Afrodita, la deessa eternament enamorada… però vaig pensar que també pot haver la situació contrària, el desamor, el rebuig, i això em va recordar la lletra de la cançó del grup “ El puchero del Hortelano”, i a la vegada el mite de Eros i Dafne: les dues fletxes de Cupido, la d’or que produeix la passió, i la de plom que produeix el contrari. Eros, Cupido, Dafne, un trio espectacular! Quin és el paper de cadascú en el mite? A mi em va encantar la història!!!!!!!

Andrea, 1r de Batx. (llatí i grec)
quod sumus

21 pensaments a “Les fletxes de l’amor”

  1. Benvinguda, Andrea, a L’empremta d’Orfeu! Crec que enriquiràs moltíssim aquest bloc amb aquesta i altres moltes aportacions!

  2. Moltes gràcies Andrea, he vist que has complert la teva paraula. Quasi tots hem crescut amb la cançó de Karina i ara vosaltres ho feu amb “El Puchero del Hortelano”, visions diferents , però amb el mateix personatge, Cupido. Dues cançons, les dues fletxes de l’amor.

  3. Realment, Rocío, qui sembra bé sempre recull. L’enhorabona!

    Moltíssimes gràcies per donar-nos a conèixer aquestes dues cançons que no teníem encara presents a L’empremta d’Orfeu i són tot un referent a les fletxes de Cupido!

  4. Hola, sóc la Cristina, estem fent uns punts de llibre de mitologia i a mi m\’ha tocat fer Apol.lo. Al buscar una de les seves històries he trobat una que m\’ha sorprès molt, la d\’Apol.lo i Dafne. És una història molt bonica i la transformació que pateix Dafne en convertir-se en llorer és molt original. Penso que la venjança de Cupido va ser molt cruel perquè el desamor no li agrada a ningú.

    Cristina. 4t d\’ESO.
    IES Miquel Martí i Pol.

  5. Cristina, ja ens faràs arribar aquest magnífic punt de llibre. Nosaltres en vàrem fer un any per Sant Jordi. Els pots veure aquí. M’has fet pensar en què hauríem de recuperar aquesta bella tradició. Moltes gràcies i fins ben aviat!

  6. Cristina, jo també crec que la venjança de Cupido va ser bastant cruel, però també has de tenir en compte que Apol·Lo no hagués buscat aquesta història, si no hagués començat a fer-li burleta, sobre les seves fletxes, perquè per Cupido, les seves fletxes eren super importants, Cupido era identificat amb les fletxes que aportaven l’amor a la vida!i com que es va riure d’ ell, Cupido es va enfadar i és lògic… per lo tant si tu penses bé, ja li està bé que hagi convertit a Dafne en un llorer… en fi aquesta és la meva opinió.
    Andrea 1R de Batxillerat
    INSTITUT IES MIQUEL MARTÍ I POL

  7. Salve!

    Acabo de llegir aquest mite, és tant bonic com trist. No coneixia en concret aquesta venjança de Cupido i crec que va ser cruel, tant per Apol·lo com per a Dafne, qui no tenia res a veure amb els déus.

    Bona recerca!

    Eulàlia
    1r BATX, INS Premià

  8. Salve!!!

    Penso que és un mite trist però a l’hora també apareixen aspectes bonics. M’he llegit el mite i no sabia res d’això que Cupido es venjava d’aquesta manera amb el desamor que aquesta part és la trista, i la més bonica és la transformació de Dafne com a llorer.

    1rBATX, INS Premià

  9. Salve!
    Sincerament no havia escoltat mai aquestes cançons, o almenys no m’en enrecordo. Però si que la segona el titol i tot em sona bastant més que la primera.

  10. Salve!
    I benvinguda al bloc Andrea! M’han agradat força les dues cançons, no les havia escoltat mai.

  11. Aquest mite és bastant trist. M’ha agradat veure el contrast entre amor i desamor, trobo que la venjança de cupido va ser força cruel sobretot per part de Dafne qui no tenia res a veure amb els déus.

  12. Salve! aquesta cançó és molt bonica. M’he llegit un article sobre el mite de dafne , la nimfa dels arbres i trobo que és molt curiós ja que ella es va convertir en llaurer. A més pensava que Eros i Cupido representaven el mateix deu.

  13. Salve! No havia escoltat aquesta cançó!
    No sabia que la lletra fes referència al mite de Eros i Dafne i a Cupido!

  14. Salve!!!

    Mai havia escoltat aquestes cançons! Però igualment son unes cançons molt maques!!

    Vale!!

  15. no m’agradant aquest tipos de cançons pero igualment queda molt be que en aquest temps agafin mitologies tant antiges
    si no t’ho penses no veus de qui s’esta referim la lletra !
    vale.

  16. Noies, com ja he dit altres vegades, la recerca és enriquidora sempre que et porti a un enteniment de les coses, i entre totes ho feu. Endavant !!!!!

  17. Salve!
    Aquesta cançó la desconeixia totalment, així doncs tampoc sabia que la lletra fa referència al mite de Eros i Dafne i a Cupido.

    Vale!

  18. No coneixia aquestes cançons en absolut i aquest tipus de música no m´agrada i no puc veure la refèrencia.

  19. SALVE!
    No coneixia aquesta cançó perquè apart de que no és de la meva época, no em sol agradar aquest tipus de cancons, pero si que te a veure amb el mite de Eros, en llatí Cupido.
    IN PROXIMUM!

  20. Salve!
    Aquesta cançó no era coneguda per a mi, ja que sóc d’un altre época. Comparteixo la opinió dels meus amics del blog en dir que Cupit va fer-ne un gra massa, tot i que si Apol·lo no s’hagués rigut d’ell no hauría passat tot quest calvari.
    In Proximum!

  21. Desconeixia tant la cançó com a Karina i respecte a la lletra, he de dir que no crec que sigui una cançó amb referència a un mite o a alguna cosa per l’estil, crec que només parla d’amor i com Cupido és un personatge molt conegut ho va afegir a la cançó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *