A veure si m’ajudeu a trobar els referents clàssics que amaga El far del sud, una romàntica cançó de Sopa de Cabra ja que no em podeu donar un cop de mà a trobar l’amor:
El far del sud
La va trobar a una sala mig buida,
buscant un somni, fugint del dolor,
Entrant pels ulls va sentir mil espurnes,
Aquella història va canviar-li el món.
Va perdre-ho tot, la partida i la vida,
Cada ciutat li esmicolava el cor,
Només el far del sud ella es mira,
Segueix la flama fins que res no es mou.
I empeny el sol tan bruna, tan forta i prohibida
I es descorda la brusa, el seu cos un somriure viu.
Et donaria amor si poguessis tornar-me’n
Et donaria amor si ens poguéssim mirar
Et donaria el món si poguessis parlar-me
Ho donaria tot si et pogués estimar.
Tantes nits va pagar per tenir-la
Tantes excuses per anar tot sol,
Però cada cop amb un plor la perdia,
La llum s´apaga quan la sort es pon.
I el seu record s´estima en ciutats adormides,
I somnia fins l´alba el seu far sense vida trist.
Et donaria amor….
Tremolant poc a poc surt del cine,
Sessió de nit avui ja és l´últim dia,
S´endú el cartell, arriba casa i l´espia,
L´habitació es transforma en un mon nou.
I li escriu cent mil cartes de busca en viatge,
I el seu centre s´escapa perd l´ordre i la casa.
I apaga el sol tan bruna, tan forta i prohibida.
I es descorda la brusa, el seu cos un somriure viu.
Ja era hora que tinguéssim a L’empremta d’Orfeu aquesta emotiva cançó de Sopa de Cabra. No serà fàcil de trobar-hi els referents clàssics, però tracta, entre d’altres, d’un tòpic literari que hem treballat bastant a classe.
Atrapeu el far!
No imaginava pas que, una de les meves cançons preferides en català tingués referents clàssics amagats. Crec doncs, que el tòpic al que es refereix és el de “Locus amoenus” ja que parla d’un únic lloc meravellós on la pot trobar, on troba la pau que la seva vida de patiment no li proporciona. A la mateixa vegada parla del “Far del sud” com un lloc on és impossible arribar-hi, un lloc paradisíac i llunyà.
Sílvia, encara n’hi ha més de referents. Escolta-la amb ulls clàssics! Per cert, com és que no has vingut avui? Tenia una doble sorpresa!
Salve!
És tan bonica aquesta cançó! La vaig començar a escoltar quan un dia, la meva companya Sílvia me la va ensenyar un dia, abans d’entrar a una classe de llatí!
Com bé ha dit ella, aquesta cançó tracta sobre el tòpic “Locus Amoenus”, ideaitzant un lloc, que pot ésser molt normal a la realitat.
De moment no he trobat més referents, és molt difícil trobar-los 🙁 !!
Salve!!
Aquesta canço és preciosa, és super maca. No em canso mai d’escoltar-la.. No m’imaginava pas relacionar-la ni trobar-la en el forum de llatí la veritat.
El referent clàssic que hi trobo és: “Locus amoenus” ja que en tot moment en la canço parla d’un lloc, el lloc per trobar-la.
Salve!!
No imaginava que unes de les cançons més maques en català tingues referents classics. El referent que he trobat és: “Locus amoenus”.
M’agraden molt les cançons catalanes, i sopa de cabra és un dels grups, entre altres, que més m’agrada. No pensava que n’hi haguessin referents clàssics com “Locus amoenus” que és un lloc ídilic i també “Far del sud” que és un lloc on és impossible arribar-hi, un lloc paradisíac i llunyà.
Salve! m’agraden molt les cançons de sopa de cabra. He trobat els referents clàssics “locus amoenus”, aquests tòpics literaris ja els havia estudiat a castellà i vol dir lloc ídilic.
Nou retorn de Sopa de Cabra! http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/800175-sopa-de-cabra-nou-retorn.html