“The Rape of The Sabine Women” de Paul Clark

Basant-me en l’article d’en Toni Moreno i en Deka al blog Aracne Fila i Fila he decidit que la cançó que han utilitzat per “adornar” el seu apunt es mereix un espai a l’Empremta d’Orfeu.

En Paul Clark, el guitarrista que interpreta aquesta peça, és un músic i empresari musical d’Anglaterra que possiblement és més conegut com el pianista de la banda post-punk The Bolshoi.

En aquesta cançó podem observar una magnífica al·legoria cap a la guitarra amb distorsió. Però… perquè Clark anomena així aquesta cançó? No fa falta que l’analitzem molt profundament per a adonar-nos de la violència i l’agressivitat amb que Clark intenta plasmar amb les seves notes i del crescendo a la que ens porta la cançó, representant el desastre que fou el Rapte de les Sabines.

Què us fa sentir aquesta cançó? Coneixeu altres guitarristes o músics en general que s’inspirin en el mite del Rapte de les Sabines? Com definiríeu aquesta cançó i per què creieu que l’ha anomenat així l’autor?

Rebeca Sánchez
2n de batx. llatí

8 pensaments a ““The Rape of The Sabine Women” de Paul Clark”

 1. Ben fet, Rebeca! D’això se’n diu trenar nusos i fer xarxa. Ara hauries d’enllaçar el teu apunt en comentari en l’apunt d’en Toni i l’Uri i així contestaries la pregunta que ells plantejaven.

 2. Salve!!

  La veritat és que aquesta peça és agresiva, representa violència i aquests tons que pugen de cop quan es veu que arriba la tranquil·litat ens poden fer pensar perquè s’anomena així aquesta cançó.

  El rapte de les sabines portat a la música crec que és una mostra de la importància que té aquesta història, explicada per Tit Livi a la seva obra Ab urbe condita, per a la nostra cultura, i és que portar la història de la fundació de la ciutat de Roma (base de concretament la cultura catalana i espanyola) i assobre explicar el delicte, i ser capaç de posar-li aquesta melodia que crec que tan bé la descriu, és tenir art, i parlo tant de Tit Livi com de Pau Clark.

  Enhorabona per l’article, i per demostrar que tot el que estudiem a llatí tenen realment importància en el nostre dia a dia!

  Valete!

 3. Penso que aquesta és una bona manera de representar el rapte, ja que va ser un acte violent , i no hi ha cap altre tipus de mùsica que reflexi millor la situaciaó que va donar lloc a la fundació de Roma.
  Felicitats per l’article!

 4. Salve!

  Desrpés d’haver escoltat la cançó, trobo que com la resta dels meus companys han dit és una bona forma i diferent de representar el rapte de les sabines, de fer-ne referència. La música, la melodia, fa que puguem diferenciar clarament els diferents moments de pau i l’acte violent que van haver en aquell rapte, que ens explica Titus Livi en la seva obra.

  L’enhorabona per l’article!

  Vale!

 5. Salve!!

  Aquesta cançó és anomenada així ja que penso que aquesta reflecteix molt bé el que ens explica l’episodi mitològic del rapte de les sabines. Gràcies a la melodia de la cançó podem diferenciar els moments violents dels moments pacífics que es van donar en el rapte de les sabines. Per tant, podriem dir que Paul Clark ha aconseguit reproduir el que passava d’una manera molt acurada. A banda d’això també ha aconseguit representar molt bé el conflicte i això és molt complicat.

  Felicitats per l’article!

  Vale!!

 6. Salve!

  M’agrada aquesta representació i mostra amb les imatges i la música com va ser aquell moment. Trobo que tampoc va ser tant violent perquè segons la història i segons el que vaig llegir d’Ars Amatoria les dones tampoc s’opossaven al rapte.

  Aquesta llegenda em sembla una mica irreal , ja que no es podria formar una ciutat a partir de un rapte i unes violacions, aquesta és la meva opinió.

  Vale!

 7. Salve!
  Es una bona forma de representarels raptes de sabines,aquesta história no em sembla molt real ja que es crea una ciutat a partir de coses com raptes i violacions.

 8. La veritat és que auqesta és una molt bona representació del que va ser el rapte de les sabines que va fer que es pogués duur a terme la població de Roma.

  D’aquesta manera podem saber que és el quye va passar al rapte de les sabines tot i no entredre la lletra de la cançó , així que aqiesta cançó es una bona forma d’aprendre i de veure les diferents representaciós que es van fer sobre el mite de les sabines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *