5 pensaments a “Aquiles por su talón, Jorge Drexler”

 1. M’encanta Drexler!! Crec que les seves lletres tenen un missatge que cal desxifrar i això les fa molt interessants. En aquest cas crec que, tot i que no es vegi molt explícit, el referent d’Aquil·les està molt ben utilitzat.
  El que crec que ens vol dir és que tot èxit, tot amor, tota persona, té una part feble, que és el que ens caracteritza als humans: la imperfecció.
  També podria parlar de les ganes que tenim sempre de ser el que no som, d’intentar pensar que som perfectes, quan en realitat no és així: “Se es lo que se es, lo que siempre se ha sido, […] Y rara vez se es tal y como se quiere”. Aquest “rara vez” és com Aquil·les que sí que pot triar entre una vida curta i plena de glòria i una vida llarga i normal.
  “Se tiene el corazón que se trae por defecto, así como Aquiles, por su talón, es Aquiles”. Aquí potser també remarca, que tot i aquesta elecció d’Aquil·les, de tenir la glòria, segueix tenint aquest punt d’imperfecció.
  🙂

 2. Hola

  Personalment no comparteixo el missatge que ens transmet Dexler, si es que e entes be el misatge, que entenc és que no podem escollir com volem ser ja que “se tiene el corazón que se trae por defecto” ni podem escollir de qui ens enamorem, jo estic convençut que les nostres decisions ens fan com son, per mi dir que som el que som es una reiteració absurda, com dir el blau es blau, etc.

  Estic convencut que podem aconseguir evolucionar cap a on el cor ens guia, per mi es un enorme error dir, ja se que no faig be pero jo soc aixi. Se que els homes tenim una gran virtud que és l’enteniment i la voluntad d’estimar i renunciar a aquestes virtuds deixant-les en mans de un desti inexistent es renunciar a lo que ens fa eterns i humans.

  Per el que fa l’amor és indominable en la seva essencia, però com ho son moltes altres coses a la vida, i el que si que podem governar és el nostre paper com a amants.

 3. Salve!

  Des del meu punt de vista, diria que el que el cantautor uruguaià (famós per les seves cançons plenes de poesia i simbolisme) tracta de d’expressar amb aquesta cançó és que les coses, en certa manera, estan determinades (quan dic “determinades” no estic defensant la teoria determinista, que diu que tot està determinat i res no es pot canviar). Sabem com són les coses perquè ho sabem, com quan sabem que la nostra mare és la nostra mare perquè hem sortit d’ella. Per altra banda, crec que també podria referir-se als punts dèbils de cadascun (“uno no elige de quien se enamora ni elige qué cosas a uno lo hieren”), i per això la referència al taló d’Aquil·les.

  Salvete! 😀

 4. χαίρετε!

  No creo entender bien de que trata esta canción, pero mas o menos lo que entendido por las frases como por ejemplo: ” Se tiene el corazón que se trae por defecto, así como Aquiles, por su talón, es Aquiles. ”
  Es que creo que relaciona nuestro amor que sentimos como lo hacia Aquiles, y que cualquier persona puede ser herida y su punto débil nuestro es el amor como el de Aquiles, era su talón; es decir trata el amor y su sufrimiento como el talón de Aquiles.

 5. Xaipe!
  Una cançó molt xula!! Té un ritme que m’agrada molt. Pel que fa a algun referent clàssica, he pogut trobar aquest:
  “Se tiene el corazón que se trae por defecto, así como Aquiles, por su talón, es Aquiles”. Aquí mostra una mica la imperfecció i la glòria d’Aquil·les. Un cop més trobem la mitologia grega en algun àmbit de la vida diària, en aquest cas, la música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *