La felicitat en la música de la mà de Marcial

Avui a classe de llatí, hem estat treballant la traducció que fa referència a Marcial, on m’ha sorprès molt el seu pensament sobre la felicitat en general. Sabeu de quin corrent filosòfic l’agafa? Sobre aquest tema, penso que cadascú valora i té una felicitat subjectiva, i depèn de la persona que pugui canviar el resultat d’aquest concepte.

La Margalida ens ha ensenyat una cançó que s’anomena Sastre de Sonrisas, que és d’un gran artista que es diu Rayden, amb la col·laboració d’un altre gran artista que es Hermano L. Aquesta és una cançó, on l’artista mostra a la lletra la seva felicitat personal, on va dictant una sèrie de conceptes que són els que a ell el fan feliç. En el repertori de cançons que hi ha, podem destacar vàries cançons d’altres artistes que fan referència a aquest tema.

Per exemple, Rapsusklei és un artista de Zaragoza que va començar la seva carrera musical prop dels anys 90. Avui en dia es un gran exemple en l’escena del Hip Hop espanyol. Té una cançó anomenada Una sonrisa, que justament va sobre aquest tema; mostra la seva felicitat a la lletra i el que és per ell la felicitat:

Quina és la vostra opinió sobre la felicitat? Coneixeu més cançons que parlin sobre aquest tema de la felicitat?

Deka

3 pensaments a “La felicitat en la música de la mà de Marcial”

 1. Salve Uri!

  Segons el que recordo de la primera cançó, la que vam escoltar tots a classe amb la Margalida, era molt positiva i optimista. Recorda clarament al llatinisme “Carpe Diem”, aprofita el moment.

  El concepte que té cadascú sobre la felicitat és molt relatiu i la meva opinió és que la felicitat és un estat en que la persona se sent especialment bé. A la felicitat s’hi pot arribar de moltes maneres; pot ser que un simple somriure d’algú et faci feliç, o també podries arribar a ella fent alguna acció altruïsta, o bé que els del teu voltant te’n fagin de feliç…
  Hi ha moltes maneres d’arribar a ser feliç i crec que aquest estat d’ànim de la persona és una cosa molt valorada a la vida, ja que la fi de moltes persones és arribar a aconseguir la felicitat.

  A l’article demanes si coneixem més cançons que parlin d’aquest tema però jo, més que d’una canço, m’he encordat de la pel·lícula “La vida es bella” que tracta d’una constant recerca de la felicitat malgrat les adversitats amb les que et pots trobar a la vida.
  En el cas dels protagonistes de la pel·lícula, un pare i un fill, es troben a un camp de concentració. El pare enganya al seu fill de manera que converteix aquella horrible experiència en joc per a ell, fent així que el nen sigui feliç i malgrat que el pare passava per unes condicions molt dures, el fet de que el seu fill somrigués i el veiés content el feia sentir realitzat i per tant també l’omplia de felicitat.

  Aquí deixo el trailer de la pel·lícula i us animo a tots a veure-la, és realment preciosa;
  http://www.youtube.com/watch?v=P2odqS5oNvM&feature=related

  Valete! =)

 2. Hola!!
  Doncs la cançó de Rayden i Hemano L des de que ens la va ensenyar la Lida a classe em va agradar moltíssim!! I ara que he sentit l’altre, veig que ambdues reflecteixen un estat sublim de felicitat i transmeten molt bon “rollito” jaja.
  És molt bonica aquesta frase de la cançó de Rapsusklei:
  “Yo ya no me río por dentro, sólo por fuera, es mejor, si te molesta, lo siento, vive feliz mi interior”.
  Crec que és el mateix misssatge que transmet aquesta altra cançó, que vaig trobar a una de les meves llistes de l’Spotify, després d’afegir “Sastre de sonrisas”, i que s’anomena “We R who we R”, o en català “Som el que som” (una mica com l’apunt de Jorge Drexler “Aquiles por su talón es Aquiles”) de la cantant Ke$ha (*).
  Així aquestes dues cançons, per molt que siguin d’estils molt diferents i que poguem pensar que els seus cantants són pols oposats, tots dos pensen el mateix: que quan el quid de la qüestió és la pròpia felicitat, hem de ser com som i fer el que més ens agradi sense tenir tants complexos. Un molt bon missatge, per a mi al menys!

  (*) Per cert, he de dir que en el comentari que vaig posar a El fil deia que era alemana, i en realitat és una cantant nord-americana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *