4 thoughts on “Santa Cecília De Roma

 1. Laura

  Salvee
  Santa Cecília és venerada com a santa per diverses confessions cristianes, i és la patrona dels músics perquè, mentre s’estava morint, va cantar a Déu. Cecília va preparar casa seva com una església abans que fos arrestada per l’enterrament cristià del seu marit i del seu germà. Cada 22 de novembre es canten cançons per venerar aquesta.
  In proximum!

 2. Valentina Restrepo

  Bonum diem!
  Molt interessant l’apunt del Joako!!!
  Santa Cecília és venerada com a santa per diverses confessions cristianes, i és la patrona dels músics perquè, mentre s’estava morint, va cantar a Déu. Cecília va preparar casa seva com una església abans que fos arrestada per l’enterrament cristià del seu marit i del seu germà. Cada 22 de novembre es canten cançons per venerar aquesta.

 3. Mar Cruz Viladoms

  Bonum diem!
  Felicitats Joaquin per l’apunt de Sta. Cecília de Roma. El que sé d’ella és que és la patrona dels músics, ja que la meva germana, la qual fa cant, m’ho va comentar alguna vegada.
  Crec que és totalment una animació que inclús els músics tinguin una patrona, i més, si aquesta procedeix de l’època romana.

 4. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  Cecília de roma, nom d’origen romà (Caecilia) que significa cega, va ser una verge, santa i màrtir romana, patrona dels músics. Tot i ser una de les santes més populars de tots els temps, és molt poc el que es coneix sobre ella. Es creu que va néixer a Roma, en el si d’una prestigiosa família, i que va ser casada contra la seva voluntat amb un jove pagà anomenat Valero.

  Cecília va aconseguir que el seu marit respectés la seva virginitat i es convertís al cristianisme. Valero va ser batejat pel papa Urbà, i, juntament amb el seu germà Tiburci, també convertit, va donar sepeli als màrtirs de la persecució de Turc Almaqui. Denunciats per aquesta pràctica, els dos germans van ser decapitats.

  Cecília va ser també denunciada i condemnada a ser llançada al foc de les termes de casa, però va sortir il•lesa. Turc Almaqui (monjo asiàtic) va ordenar que fos degollada. Cecília, ferida tres vegades amb la destral, va expirar després de tres dies d’agonia. El papa Urbà, ajudat pels seus diaques, va enterrar a la màrtir i va consagrar la seva casa com a basílica.

  El culte de Santa Cecília es va difondre àmpliament a causa del relat del seu martiri, que l’enalteix com a exemple de la dona cristiana. Una frase de l’acta del seu martiri, segons la qual va cantar durant el turment, li va valer ser patrona dels músics. Les agrupacions musicals, cors i orquestres la celebren com a patrona el 22 de novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *