Història del poble grec

Bon dia, sóm en Carlos Thiriet i en Raül Àlvarez, i després d’haver fet la presentació a classe de grec us compartim aquest prezi on expliquem de manera resumida la història de Grècia des de l’edat de bronze (aparició dels primers poblats) fins al segle I a.C. (ocupació romana de l’últim regne hel·lenístic, Egipte). Esperem que t’ajudi a estudiar l’últim tema de Grec 1.

Carlos Thiriet i Raül Àlvarez, alumnes de grec de 1r de Batxillerat.

8 thoughts on “Història del poble grec

 1. Margalida Capellà Soler

  Així m’agrada, Carlos i Raül, que compartiu a Aracne la vostra presentació, però no sé si encomanarà tan bé la vostra passió per la història de Grècia com bé heu demostrat en la vostra exposició oral a classe. Avant!

 2. Chaymae Zaouaghi

  Salve!!
  Després de veure l’exposició que van fer els meus companys a classe, i que ens anirà molt be per estudiar per l’examen final de grec.
  En aquesta web podem trobar més informació sobre l’antiga Gràcia.

  http://blogs.sapiens.cat/socialsenxarxa/categoria/historia/3-historia-antiga/2-el-mon-grec-a-l%E2%80%99antiguitat/

  També podem parlar una mica de la Grècia actual quan els principis del segle XIX els pobles que formaven part de l’Imperi Otomà van començar la seva lluita per la independència; en el cas de Grècia la revolució es va iniciar l’any 1821, va comptar amb el suport d’alemanys i anglesos, que pretenien ressuscitar l’esperit de l’antiga Grècia, un il·lustre combatent va ser Lord Byron.

  El nou Estat grec va ser creixent amb l’annexió de Creta, Macedònia (guerres dels Balcans), el Dodecaneso. En 1922 els grecs van intentar annexionar-se les ciutats costaneres de Turquia, però van ser derrotats; la població grega de Turquia va haver d’abandonar el país i emigrar a Grècia o a altres parts del món.

  Durant la II Guerra Mundial Grècia va ser envaïda per Itàlia i per Alemanya. Després de la guerra mundial es va produir una cruenta guerra civil. El 1967 es va produir el cop militar dels coronels, que va donar lloc a una repressiva dictadura i va motivar l’exili del rei Constantí.

  Des de 1974 Grècia té un règim de democràcia parlamentària, és país membre de la Unió Europea des de 1981.
  Vale!!!

 3. Abril Ramos

  Després de l’exposició que ens van fer en Carlos i el Raül a classe, de ben segur que ens ha quedat a tots clar! Però tot i així crec que ho haurieu d’haver explicat de forma més lenta, perquè hi havia cops en què era fàcil perdres.

 4. aircepe23

  Un apunt molt elaborat i molt complert dels meus companys, la historia gruega compta amb moltes histories interesants i una gran cultura, un apunt molt valios i didactic.

 5. Zícora

  Salve!

  Una molt bona presentació.

  El Prezi és una eina molt eficaç quan es tracte d’esquematitzar temaris d’extensió considerable. D’aquesta manera, la informació es reté amb més facilitat

  En fi, cadascu té un mètode d’estudi adaptable a les seves preferències

  Vale!

 6. Pingback: Grècia a les pel·lícules | Aracne fila i fila

 7. Laia Costa

  Xaipe!
  Molt bona presentació!
  Just ara, estem començant el tema 10 del llibre de grec que tracta sobre aquest mateix tema! La veritat és que Grècia té un gran patrimoni cultural i històric, i podem trobar moltes histories !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *