Menjar i beure a l’antiga Grècia

Χαίρετε!

Nosaltres som la Rebeca Barroso García i l’Ana  Falcón Durán, alumnes de 2n de Batxillerat humanístic a l’INS Premià de Mar (Premià de Mar, Barcelona) en el qual fa dos anys que estudiem la matèria de grec.

Aquest és el nostre treball de recerca, i l’hem escollit per aprofundir més sobre Grècia i saber més coses sobre la cuina. A la vegada, pretenem donar a conèixer amb la nostra recerca la gastronomia de la Grècia antiga, ja que no és un tema gaire conegut. Estem molt contentes perquè acabem de rebre una Menció extraordinària en el concurs Esdelibro que cada any organitza CEDRO per tal de premiar aquells treballs en què els alumnes “no copiïn i enganxin”.

Menjar i beure (2)

Aquí podeu veure la nostra pàgina web, ara ja tenim un bloc en català sobre la cuina grega antiga a la xarxa, fet que fins ara era inexistent, esperem que us agradi i que us animeu a fer les receptes de l’antiga Grècia, així com a organitzar un simposi!

Rebeca Barroso García i Ana Mª Falcón Durán.
2n de Batxillerat Humanístic.

15 thoughts on “Menjar i beure a l’antiga Grècia

 1. Joaquin

  Buen trabajo..
  Es asi, en Grecia la comida era muy afrodisíaca algunas veces, eran lujos que se tomaban a la ligera por parte de los mas acostumbrados a mandar y a tomar pertenencia de personas que trabajaban por ellos.
  Me gusto que deje al alcance de un click las recetas, le voy a decir a mi mama que las prepare..

 2. laia.novas

  Xaipe!
  Crec que la gastronomia és una de les parts més importants de la societat i la cultura d’un país, de fet sempre que viatgen intentem provar tots el plats típics per tal de tenir un coneixement més extens i globalitzat sobre la gastronomia.
  Des de que vaig conèixer aquest blog, m’ha semblat molt interesant i creatiu i per això també vaig decidir fer un article sobre la cuina grega explicant la seva historia i parlant sobre els aliments que mes consumien.
  Fen un cop d’ull al blog i a altres pagines m’he adonat que si, si que podem conèixer la com cuinaven i que cuinaven els antics grecs. Potser no podem arribar a conèixer les seves dietes 100%, però si fer-nos una idea.
  Per acabar, vull dir que em sembla una bona idea per un treball de recerca!

 3. Eloi Salat

  XAIPE!
  Felicitats pel treball! Tot un conjunt de receptes molt interessantsi bones! Trobo que els grecs atics tenien una dieta semblant a la nostra, un dia em posaré a fer unes quantes receptes de la web per disfrutar com un grec.

 4. Mireia Sánchez Cano

  Xaipete!!

  Primer de tot dir que és un treball de recerca molt ben fet i molt complet.

  El menjar a l’antiga Grècia era força important; L’alimentació a l’Antiga Grècia es fonamentava en el pa de blat, el vi, oli d’oliva, el porc i els embotits, l’ús d’herbes aromàtiques i la cuina del peix. Menjaven asseguts en bancs.

  És molt curiós la manera de menjar que tenien i els aliments que menjaven. Ara estem acostumats a grans plats amb grans dedicacions i per aquells temps anaven a lo bàsic pa, vi i cereals i estaven molt ven alimentats.

 5. Mar Cruz Viladoms

  Xaipete!
  M’agradaria donar la enhorabona a les dues alumnes. També voldria comentar de que el fet de que els grecs portessin una dieta saludable i variada és el que crec que ha fet que avui dia sigui així, és a dir, una herència clàssica més.

 6. Alèxia Alvárez

  Χαιρετε!
  Primer de tot felicitar a les dues companyes per el treball!
  L’alimentació de l’Antiga Grècia era imprescindible el pa de blat, el vi, oli d’oliva, el porc i els embotits. Normalment menjaven tots asseguts en un banc. El pa podia servir tan sol com ha plat, és a dir, a vegades no era l’acompanyament com nosaltres fem, adoptaven diferents formes; pa de llet, trenes, quadriculats, etc. Utilitzaven la cullera i el ganivet ja que la forquilla encara no havia sigut fabricada. Els cereals, també eren freqüents en la gastronomia dels grecs, sobretot el blat, amb el que feien sèmola per després bullir-la. L’altre cereal, l’ordi, es feia servir per alimentar els animals. Per altra banda també utilitzaven el sègol i l’espelta.Els cereals en aquella època era acompanyats de verdures: cols, cebes, faces.. I a vegades també eren acompanyats de llenties, i salsa de peix.
  La gent no menjaven normalment verdures, ja que en aquella època eres cares, per aquest motiu sempre feien servir verdures dessecades. Els fruits secs o frescs es menjaven per postres. Principalment eren la figa, la nou, l’ametlla i l’avellana. També es solia menjar, sobretot els atletes, un grapat de figues fresques amb llet, suc de figues i, en alguns casos, pa. A Rodes, es fabricaven galetes, la forma de mitja lluna en honor a d’Artemisa, deessa de la lluna. El típic dolç que menjaven era el Plakon, era una mena de galeta de farina de civada amb l’afegit de formatge blanc i mel.

 7. Erola Such Tormo

  XIPETE!

  Molt bon treball! Crec que és un apunt interessant i sens dubte si me mare s’enteres d’aquesta pàgina el més probable és que per sopar o dinar em trobessiu menjant alguna d’aquestes receptes! Tot i no ser la més indicada per a parlar ja que no valoro gaire les arts culinàries i menjo sempre el mateix estil de menjar, trobo que són molt interessants i que a qui li agradi la cuina s’hi pot firar provant totes les receptes mencionades en el treball.

 8. Valentina Restrepo Rodríguez

  Xaipe!
  Primer de tot dir què és untreball de recerca molt interessant per la gent que estudia l’antiga Grècia.
  He vist que els grecs menjaven comida semblkant de la que ara tenim i és molt curiós perquè la cuina era molt senzilla, feien plats bàsics com pa, formatge i vi i s’ho prenien asseguts en un banc; jo penso que avui dia si què es possible imitar un plat com els que ells feien, perquè són molt fàcils de fer!!!!

 9. Clàudia Ordaz

  Xaipe!

  Aquest treball m’ha despertat la curiositat! M’agrada molt la cuina i provar coses noves així que de seguida m’ha cridat l’atenció. M’ha semblat un tema de recerca molt original que ha requerit un gran esforç i hores de treball ja que l’alimentació dels antics grecs és, almenys des del meu punt de vista, un tema poc tractat i documentat. La veritat és que els grecs tenien una dieta molt semblant a la nostra ja que totes dues es componen gairebé dels mateixos aliments bàsics. Per tant, sembla obvi que la base de la nostra dieta té arrels clàssiques!! Algun dia d’aquests provaré de fer un plat tradicional grec, no sembla pas molt complicat!

 10. Robert Cepeda Machuca

  Xaipe

  Sincerament ja pensaba que la nostra dieta tenia arrels clàssiques, la nostra dieta te com a fonaments aliments molt semblants a la seva, la veritat es que ha sigut un tema molt elavorat ja que no crec que hi hagui molta informació sobre menjar grec a internet. M’ha agradat molt l’apunt ja que a mi m’agrada molt cuinar i espero poder fer algun dia un menjar grec antic!
  Per acabar felicitar a l’autor per la seva feina

 11. abril gabutti

  Xaipe!
  L’alimentació a l’Antiga Grècia es basava en pa de blat, vi, oli d’oliva, porc i embotits, l’ús d’herbes aromàtiques i la cuina del peix.
  La gastronomia d’un país és molt importat per aquest. Sempre que viatgem acostumem a voler provar els plats típics del lloc on estem. Diu molt del país i també és una manera de conèixer i endinsar-se a la cultura del país des d’un altre punt.

 12. Carlota Escrivà

  XAIPE!!!
  Molt bon treball! Crec que es molt interessant, fer un treball de recerca sobre el menjar i beure, de l’antiga Grècia. També crec que les receptes que heu posat en el treball són molt útils per poder fer algun dia especial.

 13. Claudia P. Torrabadella

  Salve!!
  Primer de tot felicitar a les dues alumnes pel treball que han fet! Jo sóc una persona, que li encanta manjar i m’agrada molt la cuina, i m’agrada cuinar pel fet de que m’agrada manjar!! També m’agrada molt provar coses noves, i m’ha cridat l’atenció.
  La veritat és que els grecs tenien una dieta molt semblant a la nostra ja que totes dues es componen gairebé dels mateixos aliments bàsics. I com dic sempre, ells son la base de la nostra dieta ja que també prové d’ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *