5 thoughts on “Referents de la Musa Clio

 1. Abril Ramos

  Clio és una de les nou muses gregues, concretament la de la història. Sovint se la representa duent a les mans una trompeta i un llibre de Tucídides, per lloar els fets del passat. Al cap, duu una corona de llorer, símbol de la glòria dels herois dels quals narra les aventures.

 2. Ariadna Ruiz

  Xairete!

  Els que van fer el cotxe ja podrien haver pensat una mica més el nom, veritat? Sempre igual! Crec que haurien d’inventar-se el nom en lloc de treure-ho de la mitologia.

  Normalment es sol representar com una noia coronada amb llorers, portant una trompeta a la mà dreta i un llibre de Tucídides a l’esquerra. Aquests atributs s’uneixen a vegades a els globus terraqüis sobre els quals posa i el Temps apareix al costat d’ell, per mostrar que la Història abasta tots els llocs i totes les èpoques.

  També a vegades les seves estàtues porten una guitarra en una mà i un plectre en l’altra, doncs també se li considerava la inventora de la guitarra. En altres representacions molt més clàssiques es representa a Clío portant a la seva mà esquerra un rotllo de papir; als seus peus, una capsa o caixa per guardar rotllos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *