Un Sant Jordi mitològic 14-15

Des del GRUP DE TREBALL DE CLÀSSIQUES del Bages us convidem a participar en el Concurs de Fotografia Mitològica que es farà per Sant Jordi. El concurs és adreçat als alumnes de l’ESO, del  batxillerat i a tothom que vulgui participar-hi, només cal fer una fotografia i posar-li un títol adient a la temàtica proposada (mitologia o cultura clàssica).

A més, és un projecte de Pràctica Compartida entre onze instituts de Catalunya, que el fa més motivador i enriquidor per a tothom; per aquest motiu  s’ha  creat un lloc web sites on cadascú pugui penjar les fotos dels seus alumnes o companys.

portada sites

Si en voleu saber més, cliqueu  a l’apartat ALTRES i hi  trobareu un quants exemples d’aquest any.

Les bases del concurs són molt senzilles:

-Una foto en blanc o negre, en color, sèpia etc. , feta per vosaltres , no publicada a internet.

-L’envieu per correu per poder penjar-la al lloc web i, a la vegada, l’entregueu dins d’un sobre al vostre professor amb el vostre nom,  la relació entre el títol de la foto i el mite triat.

Moltes gràcies

Grup de Clàssiques del Bages

23 thoughts on “Un Sant Jordi mitològic 14-15

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Rocío! Els aràcnides de Premià ja han començat a col·laborar un any més amb aquesta activitat fotogràfica compartida! Esperem que aquest Sant Jordi sigui encara molt més fotogràfic i literari! Molt bona Diada de Sant Jordi!

 2. Rocío

  Moltes gràcies per la vostra col·laboració,. Crec que és una pràctica molt enriquidora per tothom perquè ens incita a la recerca i a la reflexió.
  Us he de dir que, encara que surti el meu nom, la proposta surt del Grup de Clàssiques del Bages i entre tots intentem que les CLÀSSIQUES, amb majúscules, siguin enteses i estimades.
  Us esperem !!!
  Rocío

 3. Mariona Sabanés

  M’ha agradat molt aquesta tasca, ja que vaig estar pensant de què podria fer la foto i un dia vaig veure la posta de Hèlios i vaig pensar directament en el concurs.
  És una molt bona idea per poder trobar mitologia en la nostra vida cotidiana.
  Molt bona proposta!!

 4. Pingback: Un Sant Jordi col·laboratiu i mitològic! | El fil del mite grec

 5. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  Opino que es una molt bona proposta, ajuda a treure el cantó més artístic dels alumnes, i a mi personalment la fotografía m’agrada moltissim, trobo que es tota una sort poder fer un treball que t’agrada, la meva fotografía són un conjunt de xiprers amb el cel blau de fons, per el mite de Cipariso, que vaig a ver de tractar en una de les tasques!
  Bona idea!

 6. Boutaina Anza

  Salve !

  M’ha agradat molt participar en aquesta tasca per primer cop, perquè la trobo molt entretinguda i divertida.
  Vaig pensar que seria molt bona idea presentar una fotografia on surtis un jacint ja que estem en una estació on podem trobar-los en tots els llocs, a més anteriorment vaig elaborar una tasca sobre el mite del Jacint que hem va semblar genial.

  Vale…

 7. Rocío

  Estic molt contenta de la vostra participació i que us hagi ajudat a relacionar els vostres coneixements. A l’Ins D’Auro ara estem molt ocupats amb la representació d’Antígona per San Jordi, però no ens oblidem d’aquesta activitat i aviat compartirem opinions.
  Rocío

 8. Margalida Capellà Soler

  N’estem ben segurs, Rocío. Ja ens fareu cinc cèntims de la vostra Antígona! Sense posar-nos d’acord a l’IPM també representarem l’Antígona, però en anglès amb els alumnes de Classical Culture! Seguim i molt bona diada de Sant Jordi!

 9. Pingback: La fotografia mitològica que més m’agrada és… | El fil del mite grec

 10. Ton Ripoll de l'Ies d'Auro de Santpedor

  En la primera foto que surten dues cadires de mides diferents es pot entendre com la comparació dels gegants i dels humans. La cadira gran representa als genants mentre que la petita representa als humans resepcte als gegants.
  En la segona foto es pot observar com un carro arrossegat per 2 cavalls amb ales està al costat del Sol representat a Featonte com agafa el carro de foc d’Helios (Déu del Sol).

 11. Núria Daran

  Salve! La tasca de fotografia mitològica per St. Jordi ha sigut molt entretinguda. Per exemple, jo he fet varies fotos, una de les quals són els ulls del meu gat persa que en certa manera recorden a un lleó que he identificat amb el de Nemea, el primer treball d’Hèrcules. En definitiva, ha sigut divertit perquè t’adones que estàs envoltat de mitologia.
  Núria Daran
  1r Batxillerat
  IES d’Auro

 12. Margalida Capellà Soler

  Alumnes de l’institut d’Auro, Núria i Ton, m’agrada molt llegir els vostres comentaris i conèixer el que s’amaga darrere de les vostres fotografies. Ambdues em varen agradar des del primer moment. Realment aquesta activitat compartida entre centres és una gran oportunitat per fer més estrets els nostres llaços clàssics a la xarxa; per tant, us convido a tots a votar la fotografia mitològica dels alumnes de Premià que més us agradi.
  Molt bona diada de Sant Jordi i seguim!

 13. Gerard Badia

  Bones!
  Sóc un alumne de l’Ies d’Auro i també vaig participar en el concurs de fotografies mitològiques. He presentat tres fotografies que són: el brau amb el mite del minotaure, també vaig fer la relació de la cova amb el mite de la Caverna i per acabar, vaig acabar fen la relació del llorer amb el mite de Dafne. Espero que os agradin totes les imatges i gràcies a les persones que donen la seva opinió sobre les fotografies mitològiques.
  VALETE!

 14. Carla

  Salve! Estic molt contenta que la Rocío ens haigui deixat fer aquesta activitat, ja que ha estat entretinguda i divertida. Al principi no tenia molt clar quines fotografies lliuraria. Però em vaig inspirar i una de les que he fet ha estat la il·luminació de Venus, és una làmpada que quan s’engega il·lumina la deessa Venus. També n’he fet d’altres, com les Prunes de les Hespèrides.
  En conclusió, m’ha agradat molt ja que em treballat el món de la mitologia a través de fotografies.
  Carla Casafont
  1r Batxillerat
  IES d’Auro

 15. Abril Domínguez

  Salve!Sóc una alumne de 1r de Batxillerat del institut Ies D’auro, i l’activitat que ens va proposar la Rocío, hem va agradar molt i va ser molt entretinguda i rebuscada alhora de buscar quina foto fer i relacionar-la amb el món mitològic. Una de les fotografies que vaig fer, va ser la del mite de Dionis relacionat amb el vi ja que és el Déu del vi i amb un buda i L’India, pel viatge que va arribar a fer.
  Finalment, m’ho vaig passar genial fent aquesta activitat!,Valete!
  Abril Domínguez
  1r De batxillerat
  IES D’AURO.

 16. Clàudia

  Salve,
  sóc estudiant de segon de batxillerat a l’INS d’Auro. L’activitat que ens ha fet fer la Rocio m’agradat molt, trobo que és una bona opció recrear els mites des del nostre punt de vista. Les meves fotografies són: “La condemna d’Aracne”, “L’arribada de Persèfone” i “L’amor etern de Filemó i Baucis”.
  Respecte les vostres fotos la que més m’ha critat l’atenció és “Hèlios a l’aguait” perquè he vist representat el títol clarament.
  Valete amici!

 17. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Rocío i alumnes de l’institut d’Auro! Tot un plaer haver pogut contemplar les vostres fotografies, llegir els vostres comentaris i haver pogut participar en la proposta de Sant Jordi de la Rocío! Seguim col·laborant i avançant junts!

 18. Aleix Bach

  Salve!

  M’ha agradat molt participar en aquesta tasca es diferent a al es altres a estat molt entretingut.

  Vale!

 19. Valentina Restrepo

  Salve!
  Aquesta tasca de fotografia em sembla molt divertida i em sembla bé que els alumnes d’aquest centre ho pugin fer, m’agrada molt que pugui participar tanta gent en aquesta activitat i espero que hagin més activitats com aquestes!!!
  vale

 20. Cristina

  Hola! Sóc un alumne de segon de batxillerat de l’INS d’Auro, quan la Rocío ens va proposar la idea del concurs mitològic hem va semblar molt interessant i finalment he estat la guanyadora del concurs mitològic al meu institut.
  He guanyat el concurs amb una fotografia titulada “Del caos al univers”. Com ja heu degut intuir la fotografia esta basada en el mite del caos. Abans d’existir el mar, la terra i el cel, en definitiva, com coneixem les coses ara mateix. Existia el Caos. La terra no estava suspesa en l’univers, el sol no il•luminava. No hi havia res que fos lògic en l’espai. El deus van decidir posar fi aquest desordre. Van separar el cel de la terra fent que tot aportes equilibri i fos com ho coneixem ara. La terra va trobar, el seu equilibri més profund.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *