5 thoughts on “Referents d’Egeu

 1. Pingback: El casal d’Atenes | El fil del mite grec

 2. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!

  Egeu era fill de Pandió II i Pilia, i germa de Niso, Palas i Lico.
  Quant Pandió va morir, Egeu i els seus germanas van atacar Atenas, i varen expulsar de ella als fills de Metión, repartinse entre els cuatre el domini sobre l’ Ática: Egeu va rebre Atenas.
  Egeu, durant un viatge, va tenir relacions amoroses amb Etra, filla del rei de Trezè, i va engendrar un fill anomenat Teseu, durant un viatge, aqui tenim la referencia per la qual Egeu es el nom de la companyia aeria grega i companyia de ferrys grega.
  Vale!

 3. Boutaina Anza

  Salve !

  Segons la mitologia grega, Egeu va ser un rei d’Atenes, fill de Pandíon i de Pília.
  No havent tingut fills dels seus dos primers matrimonis, es va casar amb Etra, filla de Piteu de Trezè, i d’aquesta unió va néixer Teseu (que alguns consideren fill de Posidó).
  Va acollir la fugitiva Medea al seu palau i diuen que va tenir un fill amb ella, Medos. Quan Teseu va arribar de Trezè, on s’havia educat, Medea li va aconsellar que desconfiés del foraster i li va recomenar d’eliminar-lo, però després de donar a Teseu una copa enverinada va reconeixer pel puny de l’espasa que aquell era el seu fill i li va aprtar la copa dels llavis.

  Vale.,..

 4. Dani

  Egeu fou un rei d’Atenes, fill de Pandíon i de Pília.

  No havent tingut fills dels seus dos primers matrimonis, es casà amb Etra, filla de Piteu de Trezè, i d’aquesta unió va néixer Teseu (que alguns consideren fill de Posidó).

  Va acollir la fugitiva Medea al seu palau i diuen que tingué un fill amb ella, Medos. Quan Teseu arribà de Trezè, on s’havia educat, Medea li aconsellà que desconfiés del foraster i li recomanà d’eliminar-lo, però després de donar a Teseu una copa enverinada reconegué pel puny de l’espasa que aquell era el seu fill i li apartà la copa dels llavis.

  Destronat pels seus nebots, els fills de Pal·lant, Teseu l’ajudà a reconquerir el poder, però fou vençut per Minos, rei de Creta, i aquest li imposà un tribut humà de set nois i set noies a l’any per alimentar el Minotaure. Va saltar al mar Egeu perquè es pensava que el seu fill havia fracassat, que des d’aleshores és conegut amb el seu nom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *