Cornèlia, mare dels Gracs

Reprenent el fil de dones romanes que cal conèixer, després de Messalina, m’he inclinat per un exemple de dona-mare: Cornèlia, la mare dels Gracs:

websitewer
easel.ly

La dona romana era una bona mare? Què n’opineu de Cornèlia? Són els fills les millors joies? Qui eren els Gracs?

Chaymae Zaouaghi 1r D Batxillerat Humanístic

2 thoughts on “Cornèlia, mare dels Gracs

 1. Amar Astudillo

  Salvete!

  -La dona romana era una bona mare? Deixant de costat les excepcions crec que les mares els neix ser bones amb els seus fills per que elles han carregat amb nosaltres durant 9 mesos. Així que no crec que les dones romanes hagin estat d’una altre manera amb els seus fills.

  -Què n’opineu de Cornèlia? Són els fills les millors joies?
  Cornèlia, com totes les mares, vol sempre el millor per els seus fills sigui quines siguin les condicions, per aixó, em sembla un gran exemple de fortalesa davat les situacions que hi haurá viscut, especialment amb les morts dels seus fills.
  Per totes les mares els seus fills són les millors joies que podríen tindre tenir, així que em sembla normal que per a Cornèlia els seus fills siguin la seva joia malgrat les seves accions.
  Qui eren els Gracs?
  Van defensar des del tribunat de la plebs la necessitat de repartir l’ager publicus en petits lots entre els plebeus per mantenir el nombre de ciutadans que podien entrar a l’exèrcit. Per aixó van tenir un paper molt important durant les reformes de la República roma però tots dos germans van ser fets assassinar per la noblesa.

  Valete!

 2. Pingback: Dia de la mare. Com veien les mares els grecs i els romans? | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *