Messalina, un exemple de prostitució a Roma

L’any passat vam fer articles sobre les dones gregues, en canvi, aquest any els fem sobre les dones romanes, jo, he fet una infografia sobre Messalina, que va ser l’encarnació de la feminitat desenfrenada i la prostitució a Roma.

websitewer
easel.ly

Vosaltres creieu que la prostitució és un bé social com els companys de classe, Joan i Júlia?

1426579296

La prostitució actualment és un tema que obre molts debats. Alguns consideren aquest ofici digne com a qualsevol altre, mentre d’altres el consideren un ofici de mala reputació. Què en sabeu de la prostitució a l’antiga Roma? Creieu que se’n feia la mateixa pràctica? On l’exercien? Com es pagava?

Aquí teniu dues infografies del Joan i la Júlia amb tota la informació que us cal saber sobre la pràctica d’aquest ofici en els vells temps.

1426581312

1426668437

Iria Rael, Joan Barrabino i Júlia Paris
1r de Batxillerat Humanístic

8 thoughts on “Messalina, un exemple de prostitució a Roma

 1. Pingback: Cornèlia, mare dels Gracs | Aracne fila i fila

 2. Valentina Villanueva

  Salve!
  Felicitats per l’article! Em sembla un tema bastant interessant, és curiós que consideressin la prostitució com un treball normal, és més, com un bé necessari.

 3. Alexia Álvarez Pàmies

  Bonum diem!
  Felicitats per el treball, no crec que hagui sigut facil la recerca de tota l’informació trobada. Avui en dia a les dones i inclús els homes que es dediquen a la prostitució sels veu com a persones rares inclus brutes, només per el fet de tenir un treball diferent i poc habitual als normals que hi han cuotidianament. Si és compares els ulls amb els que es veien aquest treballs amb l’epoca romana i l’epoca actual, és pot observar clarament la diferencia i evolució que ha fet la societat en global. Per al meu punt de vista, crec que és un treball digne com qualsevol altre i que s’ha de respectar la decisió de les persones que han escollit aquesta professió. Lo que més m’ha impactat d’aquest article és que fessin monedes expresament per aquest treball, és increible, avui en dia aixó seria un horror, tot i que ens faguin creure que la societat està molt avançada, és emntida està molt enderedira ens moltisim aspectes, i som molt tancats de ment. Un altre cop felictats!
  Vale!

 4. Ariadna Garcia Adarve

  Vale!!

  Felicitats per aquesta feina!
  Crec que está molt bé que en aquella època veiesin la prostitució com una feina normal, penso que aixó demostra que la societat ha anat cap enrrere, ja que actualment considerem aquesta feina com un treball precari, brut, indecent i mal vist, quan, des del meu punt de vista no hauría de ser així. No són menys persones per teneir dedicar-se a la prostitució, ni menys decents, simplement treballen amb el seu cos per poder viure.

  Salve!

 5. Valentina Restrepo

  Salve!
  Molt bon apunt, no sabia fins ara qui era auqesta dona i ara he après moltíssim sobre la prostitució en aquella època.
  Avui dia la gent no veu aquesta professió com un altre, digne i lliure d’escollir; jo penso que cadascú es lliure de donar el seu cos a qui vulgui o vendre-ho, cadascú sap els seus motius i e sveu clarament com en aquells temps no hi havien els tipus de problemes que hi ha ara amb les prostitutes, es veuen com un dany per la societat i en relaitat per altres pot ser que els ajudi i fent això es sentin millor; m’ha impressionat moltsíssim que es feien monedes només per aquest treball!!!

 6. Mar Cruz Viladoms

  Bonum diem!
  Primer, felicitar als companys per la feina i recerca feta, que n’és molta.
  A continuació, dir que no sabia que la prostitució tsmbé estava present en l’època romana, però pel que he vist i llegit, definitivament aleshores era una cosa noromal, a diferència d’avui dia. Tothom qui sent la paraula prostitució, normalment,seria capaç d relacionar-ho amb algun insult o alguna cosa semblant. Jo, personalment, crec que la gent avui dia, per desgràcia, s’ha de buscar la vida com pot, i si l’únic recurs que hi troben és la prostitució, és la seva vida. En canvi, hi han prostitucions les quals no són per pròpia voluntat, com les noies extrangeres que són enganyades per exercir aquests actes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *